×
سیاسی
شناسه خبر : 140362
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/05 ساعت 15:28
تکمیل پازل مداخله‌گرایی آمریکا در شرق آسیا

نورنیوز بررسی کرد؛

تکمیل پازل مداخله‌گرایی آمریکا در شرق آسیا

آمریکا و کره جنوبی در حالی از پنج‌شنبه 25 ماه مه رزمایش مشترکی را در نزدیکی مرز کره شمالی آغاز کرده‌اند که کره شمالی پیش‌تر از آن به عنوان یک «تمرین تهاجمی»‌ یاد کرده بود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مداخله‌گرایی مزمن واشینگتن در شرق آسیا طی ماه‌های اخیر شکل جدی‌تری به خود گرفته و بسیاری از تحلیل‌گران تحرکات خطرناک آمریکا و انگلیس در تایوان، شبه جزیره کره، دریای چین جنوبی و فیلیپین را ذیل راهبرد کلان «مهار چین» مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

پکن اما این بار قصد ندارد با محافظه‌کاری یا مصالحه، با این مداخله‌گرایی پرهزینه مواجهه نماید. این قاعده در خصوص کره شمالی نیز صادق است، کشوری که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا در دکترین خود همواره آن را تهدیدی ثابت قلمداد می‌کنند.

در این میان؛ دو متحد منطقه‌ای آمریکا در شرق آسیا یعنی کره جنوبی و ژاپن، تاکنون به جای تمرکز بر مذاکرات منطقه‌ای با پیونگ یانگ، به تابعی از تقابل مطلق واشینگتن با همسایه خود تبدیل شده‌اند.

آمریکا و کره جنوبی در حالی از پنج‌شنبه ۲۵ ماه مه رزمایش مشترکی را در نزدیکی مرز کره شمالی آغاز کرده‌اند که کره شمالی پیش‌تر از آن به عنوان یک «تمرین تهاجمی»‌ یاد کرده بود.

به گزارش آسوشیتدپرس، این رزمایش به مناسبت هفتاد سالگی اتحاد نظامی سئول و واشینگتن‌ در پنج مرحله اجرا می‌شود و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.

کره شمالی معمولا به چنین رخدادهایی با آزمایش موشکی یا برنامه‌های آزمایشی نظامی واکنش نشان می‌دهد.

پیش‌تر وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای درباره همین رزمایش گفته بود که ‌این برنامه‌ها برای تقویت قابلیت‌های عملیاتی مشترک بین متحدان آمریکا انجام می‌شود. همچنین تاکید شده بود که ایالات متحده و کره جنوبی با اجرای چنین برنامه‌هایی به دنبال جلوگیری از «تهدیدهای هسته‌ای و موشکی کره شمالی» هستند!

با این حال روایت‌سازی مشترک واشینگتن و سئول از این رزمایش، نمی‌تواند توجیه‌گر رویکرد منطقه‌ای آمریکا در شرق آسیا باشد.  

بنابر اطلاعات منتشر شده توسط وزارت دفاع کره جنوبی،‌ از سال ۱۹۷۷ تاکنون یازده تمرین نظامی مشترک بین این کشور و ایالات متحده آمریکا اجرا شده و بنابر اعلام طرفین، قرار است در این رزمایش مشترک مجموعه‌ای از جت‌های جنگنده، بالگردهای شکاری، تانک و سیستم‌های پرتاب موشکی از هر دو طرف شرکت کنند.

جزییات بیشتری از تسلیحاتی که قرار است در این عملیات مورد استفاده قرار بگیرد،‌ منتشر نشده اما در آخرین رزمایش مشترک دو کشور که در سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، از دست‌کم ۲ هزار سرباز و ۲۵۰ نوع از انواع سلاح و مهمات از هر دو کشور بهره گرفته شده بود.

با توجه به فرامتنی به نام «سیاست مهار منطقه‌ای چین» از طریق خلق تنش‌های دنباله‌دار در شبه جزیره کره و تایوان، پکن نیز احتمالا از تاکتیک سکوت در برابر این اقدامات عبور خواهد کرد.

این موضوعی است که حتی برخی راهبردنویسان آمریکایی مانند «هنری کیسینجر» درباره آن به مقامات کاخ سفید هشدار داده‌اند.

در هر حال، نشانه‌های بحران در شبه جزیره کره دیگر قرار نیست صرفا خود را در مناسبات دوجانبه سئول -پیوینگ یانگ متبلور کند. این بدترین خبر ممکن برای غرب است که احتمال بر هم خوردن سناریوی آنها را تقویت می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته شدن 4 نیروی دولت الجولانی در ادلب
ادامه حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری
پیدا شدن پرچم داعش در خودروی مهاجمان استرالیا
بخشنامه ساعت کاری جدید دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
آغاز سفر دور روزه سخنگوی دولت به استان مرکزی
معادله قدرت؛ فراتر از ارقام دفاعی
دوفوریتی | عمل‌های زیباییی اینستاگرامی با قیچی خیاطی و موچین آرایشگاه!
کدام استان‌ها برفی می‌شوند؟
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان تحویل
بازگشت یک ورزشکار دیگر به ایران پس از تغییر تابعیت
پیروزی راست‌گرایان در شیلی؛ خوزه آنتونیو کاست رئیس‌جمهور شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 24 آذر 1404
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 آذر + وضعیت استانها
پهپاد هیدروژنی چین رکورد طولانی‌ترین پرواز را شکست
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی