×
سیاسی
شناسه خبر : 140281
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/02 ساعت 14:42
غرب همچنان در توهم آقایی بر جهان!

نورنیوز بررسی کرد؛

غرب همچنان در توهم آقایی بر جهان!

غرب مدعی است که هیچ کشوری حق رویکرد مستقل و بی‌طرفانه را در جهان ندارد و صرفا باید تابعی از رفتار غرب باشد، به‌گونه‌ای که هر جا که غرب جنگ بخواهد در کنار غرب باشد و اگر نیازمند صلح برای منافعش بود راه سکوت و خودداری از اعتراض به رفتارهای غرب را در پیش گیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نشست سران گروه هفت با حضور کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده در حالی در هیروشیما برگزار شد که عدم عذرخواهی بایدن از مردم ژاپن بابت بمباران هسته‌ای این شهر و ناکازاکی نشان داد که غرب همچنان بر دکترین هسته‌ای غیر صلح‌آمیز اصرار دارد و پذیرای هیچ اصل اخلاقی در این زمینه نیست.

جالب اینکه ژاپن مدعی شده بود حضور سران گروه هفت در هیروشیما به عنوان نماد قربانیان استفاده از بمب هسته‌ای، به معنای پای‌بندی این کشورها به اصول منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی از جمله اتمی است!

علاوه بر این و محورهای مورد بحث درباره مسئله اوکراین با تمرکز بر استمرار جنگ، رفتار گروه هفت در قبال چین نیز نشان داد که غربی‌ها همچنان در توهم آقایی بر جهان به سر می‌برند.

هر چند که اعضاء این نشست در بیانیه پایانی مدعی آمادگی برای برقراری رابطه‌ای سازنده و با ثبات با چین شدند و حفظ رابطه و تعامل سازنده با پکن را امری ضروری تلقی کردند اما رفتار عملی غربی‌ها بیان‌گر حقیقتی ورای این ادعا بود.

اول؛ حضور «چارلز میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا، «یون سوک یئول» رییس جمهور کره‌جنوبی، مقامات استرالیا، جزایر قمر، جزایر کوک، هند، اندونزی و ویتنام در این نشست به عنوان قطعات پازل ضدچینی غرب، عملا نوعی یارگیری علیه پکن بود.

ترکیب‌های این نشست مانند حلقه آمریکا و برخی شرکای اروپایی در قالب روابط دو و چندجانبه نظیر پیمان آکوس برای ساخت زیردریایی هسته‌ای و تقویت هم‌گرایی در اقیانوس آرام و دریای چین عملا نشان از یک طراحی هدف‌مند برای افزایش فشارها علیه پکن داشت.

دوم؛ مواضع طرح شده در بیانیه پایانی اجلاس نیز به وضوح از این رویکرد تقابلی حکایت داشت که البته با واکنش پکن نیز همراه شد.

وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه‌ای ضمن متهم کردن کشورهای گروه ۷ به حمایت از جدایی‌طلبی تایوان، گفت که آنها در اظهارات خود هیچ اشاره‌ای به مخالفت با نیروهای جدایی‌طلب در این جزیره نکردند.

در این بیانیه آمده است: «گروه ۷ به اظهارات خود در مورد حفظ صلح در تنگه تایوان ادامه می‌دهد، اما به مخالفت خود با استقلال تایوان اشاره نمی‌کند و این یعنی اساساً از نیروهای جدایی طلب این جزیره حمایت می‌کند.»

وزارت خارجه چین با بیان اینکه راهکار مسئله تایوان مربوط به مردم چین است و باید توسط آنها تصمیم‌گیری شود، اظهار داشت: «هیچکس نباید عزم راسخ، اراده تزلزل‌ناپذیر و توانایی گسترده مردم چین برای دفاع از حاکمیت دولت و تمامیت ارضی را دست کم بگیرد.»

سوم؛ رفتار عملی و مواضع گفتاری حاضران در نشست در کنار آنچه طی روزهای پیش از نشست از سوی غرب صورت گرفته، بُعد دیگری از رویکرد تهاجمی اروپا و آمریکا علیه پکن را آشکار می‌سازد.

«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس در سخنان خود گفت: «چین بزرگترین چالش دوران کنونی برای امنیت و شکوفایی جهان به شمار می‌آید.»

پیش از او نیز «لیز تراس» که پیش از سوناک نخست وزیر انگلیس بود، در سفری تهدیدآمیز به تایوان رفته بود.

از سوی دیگر رئیس‌جمهور ایالات متحده در کنفرانس خبری در هیروشیما با لحنی هشدارآمیز، چین را تهدید کرد که در صورت اقدام یک‌جانبه علیه تایوان، با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.

«جو بایدن» در جمع خبرنگاران با حمایت قاطعانه از تایوان در مقابل چین گفت: «ما همچنان به حمایت از توانمندی تایوان برای دفاع از خود ادامه می‌دهیم و یک درک روشن و واشح بین متحدان ما وجود دارد مبنی بر آن‌که اگر چین به صورت یک‌جانبه عمل کند، با پاسخ روبرو خواهد شد. و این اقدام پاسخ خواهد داشت.»

هم‌زمان با این اظهارات و نشست گروه هفت، وزارت دفاع جزیره تایوان روز شنبه از برگزاری رزمایشی با نظارت ژنرال‌های آمریکا با هدف شبیه‌سازی حملات احتمالی ارتش چین به این جزیره خبر داد.

نکته قابل توجه آنکه در اقدامی کاملا تحریک‌آمیز علیه منافع چین و البته روسیه، «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه سفری کوتاه و نمادین به مغولستان داشت. این اولین سفر رئیس‌جمهور فرانسه به کشوری است که بین چین و روسیه قرار دارد.

مجموع این رفتارها علیه چین حاوی نکته‌ای کلیدی است و آن اصرار غرب بر تغییر رفتار چین در قبال جنگ اوکراین است.

پکن همواره تلاش نموده به عنوان یک بازیگر مستقل و میانجی‌گر صلح ایفای نقش کند، چنانچه «شی جین پینگ» هم با «ولادیمیر پوتین» و هم با «ولودیمیر زلنسکی» روسای جمهوری روسیه و اوکراین گفت‌وگو کرده و طرحی 12 ماده‌ای برای صلح ارائه داده است.

این رویکرد تعاملی از سوی پکن در حالی صورت گرفته که نوع واکنش غرب به این میانجی‌گری و رویکرد بی‌طرفانه چین جای تامل بسیار دارد.

«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته؛ روابط این اتحادیه با چین تا زمانی که پکن روسیه را به عقب‌نشینی از اوکراین وادار نکند، توسعه نخواهد یافت.

حلقه تکمیلی سخنان بورل را می‌توان در مواضع «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان دید که خطاب به همتای چینی خود مدعی شد؛ بی‌طرفی در جنگ اوکراین به منزله گرفتن طرف روسیه است و باعث فشار بیشتر به منظور پایان دادن به درگیری می‌شود.

او در یک نشست مطبوعاتی در برلین با «چین گانگ» وزیر خارجه چین گفت: بی‌طرفی به معنای جانبداری از متجاوز است و به همین دلیل، اصل راهنمای ما این است که روشن کنیم در کنار قربانی هستیم.

این جمله وزیر خارجه آلمان شاه‌کلید رفتار غرب در نشست گروه هفت در قبال چین و سایر تحولات جهانی است و ماهیت اصلی غرب را در تعامل و تقابل با سایر کشورها حتی آنانی که میانجی‌گری در حل بحران‌ها دارند را نشان می‌دهد.

سخنان بائربوک نشان می‌دهد که غرب صرفا دیدگاهی را می‌پذیرد که همراه با خواستش باشد در غیر این صورت بی‌طرفی را برابر با دشمنی با خود می‌‌داند.

به عبارت دقیق‌تر؛ غرب مدعی است که هیچ کشوری حق رویکرد مستقل و بی‌طرفانه را در جهان ندارد و صرفا باید تابعی از رفتار غرب باشد، به‌گونه‌ای که هر جا که غرب جنگ بخواهد در کنار غرب باشد و اگر نیازمند صلح برای منافعش بود راه سکوت و خودداری از اعتراض به رفتارهای غرب را در پیش گیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
گزارش استهلال ماه رمضان المبارک 1447 ه.ق
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (0) + فیلم گل مردود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !