×
سیاسی
شناسه خبر : 140257
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/03/01 ساعت 18:44
یک مصاحبه جنگ‌طلبانه انگلیسی و سه آدرس غلط!

نورنیوز بررسی کرد؛

یک مصاحبه جنگ‌طلبانه انگلیسی و سه آدرس غلط!

وزیر دفاع انگلیس آدرس سه بحران مشخص را در جهان امروز و آینده مخابره کرده که اتفاقا لندن در ایجاد و استمرار همه آنها نقش پررنگی ایفا نموده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مصاحبه خاص وزیر دفاع انگلیس در خصوص تشدید بحران‌های بین‌المللی و احتمال ورود کشورش به منازعات نظامی جدی‌تر طی سال‌های آینده، مورد توجه بسیاری از تحلیل‌گران حوزه روابط بین‌الملل قرار گرفته است.

«بن والاس» مدعی شده با خطر گسترش درگیری‌ها با روسیه، تهدید ناشی از چین و افراط‌گرایی در آفریقا، جهان مکانی خطرناک‌تر و ناپایدارتر و دفاع برای حیات ضروری‌تر خواهد شد!

والاس صراحتا مدعی احتمال وقوع درگیری‌های جدید شده و گفته است: «اینکه ماهیت درگیری‌های جدید گرم باشد یا سرد باید منتظر ماند، اما گمان می‌کنم یک درگیری با طیف وسیعی از دشمنان در سراسر جهان در راه است و همه ما باید برای آن آماده باشیم.»

برخی تحلیل‌گران می‌گویند؛ وزیر دفاع انگلیس این سخنان را با هدف توجیه مطالبات مالی خود از دولت «ریشی سوناک» صورت داده، زیرا مخارج دفاعی انگلیس از حدود ۷ درصد تولید ناخالص داخلی در اواسط دهه ۱۹۵۰ کاهش یافته است.

والاس از زمان تصدی سکان وزارت دفاع در سال ۲۰۱۹، مبالغی را بابت تقویت بخش دفاعی انگلیس دریافت کرده اما میزان قابل توجهی از آن به اجرای پروژه‌هایی مانند زیردریایی‌های جدید برای حمل سامانه بازدارنده هسته‌ای این کشور اختصاص یافته و همین مساله باعث فشار برای تامین هزینه‌های روزانه این وزارت‌خانه شده است.

با این وجود، آیا می‌توان به سادگی از کنار سخنان والاس گذشت؟ پاسخ این سوال البته منفی است، چه، وزیر دفاع انگلیس آدرس سه بحران مشخص را در جهان امروز و آینده مخابره کرده که اتفاقا لندن در ایجاد و استمرار همه آنها نقش پررنگی ایفا نموده است.

والاس به خوبی می‌داند که اصرار بر گسترش ناتو به شرق که به مثابه یک راهبرد کلان از سوی واشینگتن و لندن اتخاذ شده بود، به عامل اصلی واکنش روس‌ها به دولت «ولودیمیر زلنسکی» در اوکراین و بروز جنگی تمام عیار تبدیل شد.

در حال حاضر نیز لندن یکی از اصلی‌ترین موانع برگزاری مذاکرات صلح در خصوص جنگ اوکراین است و حتی حاضر است در ازای فرسایشی شدن نبرد و خرید زمان بیشتر در مواجهه با روس‌ها، اوکراین را به زمینی سوخته تبدیل کند.

این قاعده در خصوص منازعات جاری با چین نیز صادق است، به ویژه اینکه انگلیس یک پای پیمان ضدچینی «آکوس» محسوب می‌شود و فراتر از آن، در تحریک استقلال‌طلبان تایوان در مواجهه با پکن نقش غیرقابل انکاری ایفا می‌کند.

علاوه بر این؛ انگلیسی‌ها در تمامی تحرکاتی که در فیلیپین، شبه جزیره کره، تبت، هنگ کنگ و دریای چین جنوبی مشاهده می‌شود نیز در کنار آمریکا حضور دارند.

بی‌دلیل نیست که مقامات چینی بارها به هر دو بازیگر مداخله‌گر غربی در شرق آسیا، یعنی لندن و واشینگتن نسبت به عواقب بازی نامتوازن و خطرناکشان هشدار داده‌اند.

والاس البته از ظهور افراط‌گرایی در آفریقا هم سخن گفته است! گویا این مقام ارشد انگلیسی فراموش کرده که سران و حتی تعداد زیادی از اعضاء بدنه هر سه گروه تروریستی اصلی حاضر در آفریقا یعنی «بوکوحرام، الشباب و داعش» ارتباطات مستمری با سرویس امنیتی انگلیس داشته و دارند.

به بیان دقیق‌تر؛ اساسا تزریق بحران‌های مستمر تروریستی به کالبد قاره آفریقا، اقدامی هدف‌مند از سوی غربی‌ها به‌ویژه چهار کشور آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه است که با هدف توجیه مداخله‌گرایی بی‌پایان و تاراج ثروت‌ها و منابع این قاره توسط این بازیگران طراحی و اجرا می‌شود.

با این تفاسیر؛ سخنان بن والاس را باید نوعی پرده‌برداری از نقشه راه انگلیس در نظام بین‌الملل قلمداد کرد، موضوعی که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی