×
فرهنگی
شناسه خبر : 140122
تاریخ انتشار : جمعه 1402/02/29 ساعت 18:56
فروش نمایشگاه کتاب به مرز 300 میلیارد تومان رسید

فروش نمایشگاه کتاب به مرز 300 میلیارد تومان رسید

قائم‌مقام سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: تا ساعت 21، پنجشنبه، 28 اردیبهشت‌ (روز نهم نمایشگاه) نمایشگاه کتاب 281 میلیارد تومان فروش را ثبت کرد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: علی رمضانی قائم‌مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در نهمین نشست خبری با خبرنگاران گفت: نمایشگاه کتاب تهران، بخشی از هویت فرهنگی ما ایرانیان است که رنگ و جلوه متفاوتی دارد. اگر چیزی درباره فتوحات به یاد داریم، محصول روایتی است از آن فتوحات بر جای مانده است. لازم است به روایت نمایشگاه بپردازیم. از نویسندگان و اصحاب رسانه دعوت می‌کنم، روایت نمایشگاه را بنویسند. مهم‌ترین عنصر روایت مردم هستند و قوام دهنده اصلی آن، کتاب است. هرکدام از مردم می‌توانند دست به روایت بزنند. دبیرخانه نمایشگاه کتاب پویشی با عنوان #روایت_نمایشگاه در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده و آمادگی دارد مجموعه این روایت‌ها را تدوین و منتشر کند.

او افزود: از طرف دیگر با توجه به میزان استقبال مردم و فروش کتاب که در حال رخ دادن است، این پدیده مردمی نیاز به پژوهش جامع شناسانه و مردم شناسانه دارد. کمتر شاهد پژوهش مردم شناسانه و جامعه‌شناسانه بودیم. از پژوهشگران می‌خواهم به این جنبه نمایشگاه بپردازند و یافته‌های خود را برای ارتقای کیفیت نمایشگاه به سیاست‌گذاران ارائه کنند. همچنین اگر پایان‌نامه‌ای با این موضوع تدوین شود، دبیرخانه از آن حمایت خواهد کرد.

رمضانی گفت: از مخاطبان خواهشمندم با توجه به حجم مراجعه به بخش مجازی که در ساعات آتی بیشتر خواهد بود، ساعات مراجعه خود را شبانه‌روز توزیع کنند تا دچار خدشه و خللی به ارائه خدمات نشویم. نمایشگاه مجازی کتاب بدون تعطیلی و ۲۴ ساعته خدمات‌رسانی می‌کند. همچنین از ناشران خواهشمندم تا بسته‌های خود را با سرعت بیشتری به شرکت پست برسانند و مردم چشم انتظار نگذارند خصوصاً بچه‌ها که تحمل کمتری دارند.

رمضانی با اشاره به پویش ایده‌پردازی «نمایشگاه دوست داشتنی» افزود: حجم قابل توجهی از ایده‌ها به نمایشگاه واصل شده که درباره جمع‌بندی گفت‌وگو خواهم کرد. این پویش بعد از نمایشگاه ادامه دارد تا مردم بتوانند ایده‌های خود را ارائه کنند و ناشران و کتابفروشان نیز فرصت داشته باشند، مباحث‌شان را مطرح کنند.

او در ادامه درباره فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به نظافت بخش عمومی و حیاط نمایشگاه گفت: تمیزی بخش‌های مختلف، با تلاش مستمر نیروهای مجموعه مصلی و پاکبان‌های شهرداری است که از ساعت پایانی نمایشگاه اتفاق می‌افتد، جا دارد ز یکایک عزیزان که نمایشگاه را جلا داده و مرتبی و منظم می‌کنند، تشکر کنم.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب درباره تخلفات نیز افزود: در کمیته رسیدگی به تخلفات برای یک نشر با موضوع فروش مغایر ضوابط نشر و عرضه کتاب‌های مغایر نشر، اخذ تعهد کتبی و تعهد مبنی بر عدم تکرار تخلف و رفع بلافاصله تخلف با درج در پرونده و محرومیت از تسهیلات حمایتی وزارت ارشاد به مدت یک‌سال و کاهش ۵۰ درصد متراژ غرفه در نمایشگاه سال بعد، رأی صادر شد. همچنین برای دو نشر در بخش عربی که فروش کتاب‌های مغایر ضوابط نشر داشتند، اخذ تعهد کتبی، رفع تخلف بلافاصله و تعطیلی یک روزه غرفه در نمایشگاه صادر شد. برای ناشری دیگری که عرضه و فروش کتاب‌هایی مغایر با ضوابط نشر داشتند، به اتفاق آرا هیئت رسیدگی به تخلفات ناشر را به اخذ تعهد کتبی، عدم تکرار و رفع تخلف و بستن یک روزه پنل مجازی محکوم کرد.

او گفت: درباره یکی از عرضه‌کنندگان کتاب‌های خارجی (بخش لاتین)، با تخلف‌های مختلف ارائه آثار خارج از فهرست گمرک، مشکل قیمت، بسته‌های غیر کتابی و مسائل دیگر، به اتفاق آرا، به اخذ تعهد کتبی، تعطیل غرفه و پنل مجازی به مدت یک روز محکوم شد. برای دو ناشر که عدم رعایت ضوابط نمایشگاه در پوشش داشتند، هیئت رسیدگی آن‌ها را با توجه به مستندات، متخلف شناخت و توبیخ کتبی بدون درج در پرونده، برایشان صادر کرد. پنج مورد ناشرانی که آثار سایر ناشران را بدون مجوز ارائه می‌کردند، هیئت رسیدگی برای سه مورد از این ناشران، اخذ تعهد کتبی، عدم تکرار تخلف و رفع تخلف و تعطیلی غرفه و پنل مجازی تا پایان نمایشگاه را صادر کرد و برای ۲ مورد هم با توجه به عدم کفایت مستندات رأی صادر نشد.

سخنگوی نمایشگاه درباره آمار فروش نیز افزود: تا ساعت ۲۱، پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشت‌ماه (روز نهم نمایشگاه) در بخش حضوری ۱۸۵ میلیارد تومان مجموعاً فروخت که ۱۳۶ میلیارد تومان آن در کارت‌خوان‌های رسمی ثبت شده و ۴۹ میلیارد تومان هم برآوردی است که با توجه به فروش به صورت نقدی، کارت به کارت و کارتخوان غیر رسمی داریم. در بخش مجازی نمایشگاه هم ۹۶ میلیارد تومان فروش ثبت شده که ۷۸ و نیم میلیارد مربوط ناشران ۱۷ و نیم میلیارد تومان مربوط به کتابفروشان است. مجموعاً نمایشگاه کتاب ۲۸۱ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد. در بخش مجازی ۸۷۰ هزار نسخه کتاب فروش رفته است.

او در پاسخ به سؤالی درباره بن‌هایی که برخی از ناشران آموزشی ارائه می‌دهند نیز گفت: در بن‌های گروهی وزارت ارشاد مداخله و مشارکتی ندارد و خود ناشران توافق کرده‌اند که درصدد ارائه تخفیف بیشتری به مخاطب هستند. چیزی در آئین‌نامه در این زمینه پیش‌بینی نشده که تخفیف غیرمتعارف باشد. با توجه به این‌که ۳۰ ناشر در این زمینه فعال‌اند، به نظر یک اقدام فرهنگی است. اما از ناشران می‌خواهیم مطابق ضوابط ارائه شده عمل کنند تا شبهه‌ای وارد نباشد.

رمضانی درباره شخصی که گفته شده، هفت غرفه دارد و آیا این موضوع تخلف نیست، افزود: تخلفی در آئین‌نامه درج شده این است که بدون داشتن نمایندگی از بقیه ناشران، آثارشان را عرضه کنند. در مورد ناشری که شما اشاره کردید رسیدگی انجام شده و حکم صادر شده است. این‌که یک نفر هفت غرفه گرفته باشد این‌طور نیست. بلکه ممکن است یک نفر اداره غرفه‌ها را تکفل کرده باشد که این موضوع با توجه به توافق آن‌ها در دایره رصد نمایشگاه قرار نمی‌گیرد، مگر تخلف گسترده‌ای صورت گرفته باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه