×
فرهنگی
شناسه خبر : 140120
تاریخ انتشار : جمعه 1402/02/29 ساعت 18:18
وزیرفرهنگ ونزوئلا: کرامت و عزت ایران و ونزوئلا نیاز به ترجمه ندارد

وزیرفرهنگ ونزوئلا: کرامت و عزت ایران و ونزوئلا نیاز به ترجمه ندارد

ارنستو ویلگاس پولژاک ، وزیر فرهنگ ونزوئلا گفت: تنها چیزی که نیاز به ترجمه ندارد کرامت و عزت است که هر دو کشور ایران و ونزوئلا آن را دارا هستند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: مراسم رونمایی از کتاب «آوریل در کودتا» نوشته وزیر فرهنگ ونزوئلا که به زبان فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده است، با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارنستو او لگاس پولژاک وزیر فرهنگ ونزوئلا، یاسر احمدوند، حسین دیوسالار، محمدحسن روزی‌طلب مدیرعامل موسسه ایران و خوزه رافائل سیلوا آپونته سفیر جمهوری ونزوئلا در سرای ملل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در ابتدای  مراسم، یاسر احمدوند رئیس سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: برگزاری چنین جلساتی به تعامل فرهنگی بیشتر دو کشور منجر خواهد شد. آن چیزی که ایران و ونزوئلا را به هم نزدیک کرده، ایستادگی در برابر نظام سلطه است. هر کشوری برای مستقل شدن، قبل از هر چیز باید استقلال علمی و فکری پیدا کند و سپس استقلال سیاسی پیدا کند.

حسن روزی‌طلب نیز در صحبت‌هایی گفت: خاطرم است اواخر سال شمسی گذشته یعنی حدود دو ماه قبل که در کاراکاس خدمت وزیر فرهنگ ونزوئلا رسیدم و از کتاب «سلول شماره ۱۴» رونمایی شد، به ایشان وعده دادیم کتاب «آوریل در کودتا» که به زبان اسپانیایی نوشته شده و به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده، به  فارسی ترجمه شود. همچنین از ایشان دعوت کردیم که در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا کنند. خوشحالم که به وعده خود عمل کردیم.

او ادامه داد: گروه مترجمان موسسه فرهنگی ایران این کتاب را ترجمه کرده و کار شبانه‌روزی صورت گرفت تا این اثر او راستاری بشود.

روزی‌طلب در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در سال‌های گذشته روابط ایران و ونزوئلا مورد تخریب و تمسخر یک جریان سیاسی در ایران و ونزوئلا قرار گرفت؛ این اتفاق در حالی است که روابط دو کشور بر پایه روابط برد برد است و دارای ابعاد گوناگون سیاسی و اقتصادی است.‌ امیدوارم انتشار کتاب وزیر محترم ونزوئلا به زبان فارسی نقطه شروعی برای تولید ادبیات در حوزه کتاب برای تعمیق و گسترش روابط فرهنگی دو کشور باشد.

مدیرعامل موسسه ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: وقتی این کتاب را می‌خواندم، نکته‌ای که برایم قابل توجه بود، این بود که در سال ۲۰۰۲، وقتی که رئیس‌جمهور خود خوانده می‌رود و هوگو چاوز می‌آید روزنامه‌ها در آن ۳ روز به حضور مردم و اعتراض آنها هیچ اشاره‌ای نمی‌کنند، اما انقلاب مردم به پیروزی می‌رسد. بنابراین هم طرف نظامی کودتا و هم طرف رسانه‌ای به پیروزی می‌رسد.

آپونته سفیر ونزوئلا در بخشی از این نشست گفت: باید از مرد ساده فروتن که وزیر فرهنگ ونزوئلا است تشکر کنم. فرصت مغتنمی فراهم شد که در ایران باشیم.

ارنستو او لگاس پولژاک، وزیر فرهنگ ونزوئلا نیز در صحبت‌هایی گفت: برای اینکه درک خوبی بین دو طرف ایجاد شود باید ترجمه وجود داشته باشد. تنها چیزی که نیاز به ترجمه ندارد کرامت و عزت است که هر دو کشور ایران و ونزوئلا دارند. به همین دلیل است که کار ما ساده می‌شود و حصار کلمات کنار می‌رود.

او اضافه کرد: سلام گرم رئیس‌جمهور ونزوئلا را به رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور ایران و وزرای آن اعلام می‌کنم.
 
وزیر فرهنگ ونزوئلا گفت: بسیار شگفت‌زده شدم که تیم ترجمه خیلی زود این کتاب را ترجمه کردند. مانند همه تحولاتی در دنیا که خیلی سریع انجام می‌شود؛ البته بسیار دوست دارم با رهبر ایران درباره تحولاتی که در دنیا در حال رخ دادن است مصاحبه‌ای داشته باشم.

او اضافه کرد: این کتاب در تمام شهرهای ونزوئلا عرضه و ارائه شده است. هفت سال بعد از کودتای نافرجام که علیه آقای چاوز رخ داد، غرب کتاب دیگری را درباره همین اتفاق نوشت. البته این کودتاها به اشکال مختلف ادامه دارد و فقط گردانندگان آن عوض می‌شود. این امپریالیسم است که در پشت همه آنها قرار دارد. علاوه براین، این کتاب در شهرهای مختلفی در دیگر کشورها نظیر آمریکا، آرژانتین و کانادا رونمایی شد. چگونه ممکن است که این کتاب در همه شهرها رونمایی شده باشد اما در ایران این اتفاق نیفتاده است؟ خوشحالم که امروز این اتفاق در ایران هم رخ داد و کتاب به زبان فارسی ترجمه شده است.

وزیر فرهنگ ونزوئلا در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره فعالیت رسانه‌های جهان علیه ایران و ونزوئلا گفت: قدرت رسانه‌ای در‌ دنیا تبدیل به دستگاهی شده که خشم جهانی را گسترش می‌دهد و این موضوع باعث ایجاد خشم و نفرت می‌شود. این ابزار باعث شده تا پدیده‌ای به نام اسلام هراسی ایجاد شود. این رسانه‌ها با فعالیت خود کاری می‌کنند که ایران و ونزوئلا به اسامی بدی ترجمه بشود در حالی که ایران و ونزوئلا بسیار زیبا هستند. برای رسیدن به صلح جهانی باید بر این دستگاه‌های رسانه‌ای غلبه کرد.

او اضافه کرد: ما خودمان را ملزم کردیم که با همه کشورهای دنیا ارتباط بگیریم. مردمانی که به هاو ت خود مفتخر هستند و در چارچوب احترام حرکت می‌کنند. من خوشحالم که یک ونزوئلایی هستم.

وزیر فرهنگ ونزوئلا سپس شمشیر سیمون بولیوار که نمادی از کشور ونزوئلا است را به اسماعیلی وزیر فرهنگ ایران اهدا کرد. او درباره این شمشیر گفت: این شمشیر معروف‌ ونزوئلایی مفهوم سمبولیک وفاداری و پدر میهن را دارد.

او همچنین یک نمونه از موسیقی ونزوئلا و یک تیشرت با اسم فرهنگ را به اسماعیلی هدیه کرد.

او لگاس در پایان سخنان خود گفت: به آقای وزیر پیشنهاد می‌کنم که تعامل فرهنگی بین ایران و ونزوئلا که با رونمایی از این کتاب شکل گرفته، در بخش‌های مختلف سینمایی و هنر ادامه داشته باشد. همچنین از ایشان و دیگر مقامات ایرانی دعوت می‌کنم تا در ماه نوامبر در ۱۹ امین نمایشگاه کتاب در کاراکاس حضور پیدا کنند. من در آنجا منتظر شما هستم.

*نمایشگاه کتاب محل وحدت ایرانیان است

اسماعیلی سخنران پایانی این مراسم گفت: این نمایشگاه بزرگترین راو داد فرهنگی ایران و منطقه است و میلیون‌ها مشتاق فرهنگ ایران در این راو داد حاضر شده و در جریان آخرین تولیدات فرهنگی ایران قرار گرفتند. نمایشگاه کتاب تهران تنها یکی راو داد فرهنگی نیست، بلکه محل وحدت ایرانیان است. ایرانیانی که کانون تمدن و فرهنگ چندین هزار ساله هستند و در این نمایشگاه آخرین یافته‌های فرهنگی خودشان را به نمایش می‌گذارند. خوشحالم که میزبان کشورهای مختلف هستیم و ۳۰ کشور در اینجا حضور دارند.

اسماعیلی با اشاره به مقاومت مردم ونزوئلا در برابر نظام سلطه و آمریکا گفت: در ونزوئلا شاهد وفاق فرهنگی برای پیشبرد کشورشان هستیم. آنها راه خودشان را برای مقابله با آمریکا پیدا کردند و در این مسیر حرکت می‌کنند. من به روان پاک رهبر فقید ونزوئلا هوگو چاوز درود می‌فرستم. او قهرمان مبارزه برای دستیابی به عدالت و آزادی بود و امروز همراهان و یاران او با اقتدار مسیرش را دنبال می‌کنند.

او اضافه کرد: ایران و ونزوئلا اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند و مهم‌ترین آن استقرار عدالت مبارزه برای رسیدن به آزادی است. این دو ملت همواره کنار هم بودند و کنار هم خواهند ماند تا عدالت‌ کامل مستقر شود. خوشحالم که روابط فرهنگی دو کشور همپای تعاملات سیاسی و اقتصادی آنها در حال رشد است، رونمایی از این کتاب را آغاز مسیری جدید برای گسترش تعاملات فرهنگی بین دو کشور میدانم.

او در پایان گفت: ان‌شاءالله در دور آینده مذاکرات ما و دوستان به صورت جدی‌تر دنبال می‌شود. توافق‌نامه جامع ارتباطات فرهنگی و هنری دو کشور امضا خواهد شد و برنامه‌های فرهنگی هفتگی مشترک در تهران و کاراکاس برگزار خواهد شد. این همکاری را به یاری خداوند توسعه خواهیم داد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
X
آگهی تبلیغاتی