×
سیاسی
شناسه خبر : 140096
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/02/28 ساعت 17:09
نمایش خطرناک انگلیس در تایوان و طناب‌کشی پنهان در ناتو!

نورنیوز بررسی کرد؛

نمایش خطرناک انگلیس در تایوان و طناب‌کشی پنهان در ناتو!

پس از سفر «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به پکن و اعلام مخالفت صریح او با رویکرد پُر هزینه آمریکا در شرق آسیا، مقامات کاخ سفید در صدد هستند همراهی مطلق لندن با خود را به رخ دیگر بازیگران ناتو بکشند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «لیز تراس» نخست‌وزیر پیشین بریتانیا با وجود هشدارهای صریح مقامات چینی با سفر به جزیره تایوان، ضمن بیان اظهاراتی تحریک‌آمیز علیه پکن، خواستار تشکیل یک «ناتو اقتصادی» برای مقابله با چین شد.

پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، این دومین بار است که یک سیاست‌مدار انگلیسی یا آمریکایی به تایپه سفر کرده و صراحتا از راهبرد «ابهام استراتژیک» در قبال تایوان اعلام برائت می‌کند.

نخست‌وزیر پیشین بریتانیا در تایپه تصریح کرد؛ کشورهای آزاد باید خود را برای یک تایوان آزاد متعهد کنند و آماده حمایت از این جزیره با گام‌ها و اقدامات منسجم باشند.

در خصوص مواضع اخیر تراس نکات مهمی وجود دارد:

نخست؛ سفر عضو ارشد حزب محافظه‌کار انگلیس، نوعی ابراز هم‌پیمانی مطلق لندن نسبت به واشینگتن و سیاست‌های مداخله‌جویانه آن در شرق آسیا محسوب می‌شود.

لندن پس از انعقاد پیمان آکوس با استرالیا و آمریکا، گارد بسته‌تری در مقابل پکن گرفته و فراتر از آن، در سایر ماجراجویی‌های آمریکا در دریای چین جنوبی، شبه جزیره کره، فیلیپین، تایوان، تبت و هنگ‌کنک مشارکتی فعال داشته است.

به نظر می‌رسد پس از سفر «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به پکن و اعلام مخالفت صریح او با رویکرد پُر هزینه آمریکا در شرق آسیا، مقامات کاخ سفید در صدد هستند همراهی مطلق لندن با خود را به رخ دیگر بازیگران ناتو بکشند.

این در حالی است که پاریس و برلین بسیاری از هزینه‌های ناشی از فرسایشی شدن جنگ اوکراین را مرهون طغیان راهبردی واشینگتن و لندن تلقی می‌کنند.

دوم؛ لیز تراس «نماد شکست» در انگلیس است و طبعا سفر او به شرق آسیا نزد افکار عمومی از جایگاه یک «سیاست‌مدار مقتدر» تلقی نمی‌شود.

تراس که تنها ۴۹ روز در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان نخست‌وزیر بریتانیا فعالیت داشت و یک‌سال قبل از آن نیز به عنوان وزیر خارجه انگلیس کار می‌کرد، عالی‌رتبه‌ترین سیاست‌مدار انگلیسی است که پس از «مارگارت تاچر» نخستین زن نخست‌وزیر انگلیس به تایوان سفر کرده است.

با این حال، کسی که رکورددار کوتاه‌مدت‌ترین دوران نخست‌وزیری در کشورش بوده و در نهایت به نماد شکست اصلاحات اقتصادی جنجالی خود در مدت کمتر از دو ماه تبدیل شد، اکنون نمی‌تواند به عنوان نماد یک بازیگر مقتدر در محیط پیرامونی چین برای این کشور آسیاییِ قدرتمند خط و نشان بکشد.

سوم؛ «آینده‌پژوهی تحولات تایوان» نشان می‌دهد که سفر تراس به لندن بیش از آنکه نشان از منازعه و رقابت میان زوج «آمریکا-انگلیس» با «چین» داشته باشد، مصداق طناب‌کشی جدیدی است که میان اعضای ناتو، آن هم ناظر به تحولات جاری در شرق آسیا رخ داده است.

این طناب‌کشی اجباری و اجتناب‌ناپذیر، قطعا برنده‌ای ندارد، اما قطعا بازنده‌ اصلی آن ناتو خواهد بود!

توهم خطرناک لیز تراس و مقامات انگلیسی در خصوص الگوبرداری مطلق از سیاست خارجی و رویکرد امنیتی آمریکا در شرق آسیا، حتی ممکن است هزینه‌های به مراتب زیادتری نسبت به پیروی دولت «تونی بلر» از «جرج واکر بوش» در جنگ عراق برای لندن داشته باشد.

البته این هشدار بارها صراحتا خطاب به دولت ناتوان و سردرگم «ریشی سوناک» از سوی بازیگران متعدد مخابره شده است!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه شد
منشور کوروش راهنمای حکمرانی
واکنش سفارت ایران در مکزیک به دروغ بزرگ رسانه آمریکایی
رمزگشایی اعتراف ترامپ
برنامه مسابقات فوتبال و والیبال امروز + ساعت بازی تراکتور
وزیر خارجه عراق:‌ به روابط خود با ایران احترام می‌گذاریم
هشدار بی‌سابقه نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی از نابودی صهیونیسم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 آبان+ وضعیت استان ها
تحویل جسد اسیر صهیونیست به صلیب سرخ در جنوب غزه
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
X
آگهی تبلیغاتی