×
اقتصادی
شناسه خبر : 139852
تاریخ انتشار : جمعه 1402/02/22 ساعت 09:42
تامین ارز روان‌تر شد

تامین ارز روان‌تر شد

چند روز بعد از رونمایی بانک مرکزی از سازوکار جدید مبادلات حواله ارزی، پیگیری‌ها نشان می‌دهد تزریق ارز به بازار روان‌تر شد است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: از ابتدای فروردین همزمان با کاهش ۲۰ درصدی عرضه ارز توسط صادرکنندگان عمده از جمله پتروشیمی‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل مباحثی در خصوص ناترازی بازار و عدم تامین ارز واردات در محافل مختلف از جمله کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

از سوی دیگر برخی از فعالان اقتصادی گلایه‌های متعددی در خصوص روند فسادزای فروش ارز صادراتی مطرح کرده‌اند، به‌عنوان مثال یکی از فعالان اقتصادی در گفتگوی خبری، با اشاره به اینکه جدای از مرحله ثبت سفارش و تخصیص ارز، در حوزه تامین ارز چالش‌های مختلفی ایجاد شده، اعلام کرده بود، به‌دلایل متفاوت از جمله تخلفات درحوزه صرافی و... تأمین ارز واردات در حوزه‌های تولیدی و تجاری آن طور که باید و شاید انجام نمی‌شود. بر این اساس با تداوم فروش ارز حاصل از صادرات به صرافی‌های تضامنی، برخی واسطه‌گری می‌کنند و از طریق پیشنهاداتی تحت عنوان over روند قیمتی در بازار را به‌هم می‌ریزند.

او ادامه داده بود که عدم ورود به این روند جدید به معنای حذف از بازار و کمبود کالا خواهد بود، از طرف دیگر در صورتی که فعال اقتصادی برای تأمین ارز واردات، به این روند مفسده‌انگیز وارد شود عملاً پرداخت‌های مازادی انجام می‌شود که امکان ثبت و ضبط آن‌ها وجود ندارد و در آینده تبعات مالیاتی و ارزی به‌همراه خواهد داشت.

تایید معاملات حواله پشت خطی و تدبیر جدید برای حذف واسطه‌ها

در همین خصوص فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: برای کوچک‌سازی بازار قاچاق هم اشراف اطلاعاتی داریم و هم به تمام این بازار‌ها ورود کرده‌ایم و در تلاشیم این نرخ را کاهش دهیم چرا که نرخ ارز بازار قاچاق مورد قبول ما نیست. از سوی دیگر مواردی گزارش شده است که بعضاً افراد و شرکت‌ها پشت خط ارز معامله می‌کنند، در روش جدید از این به بعد بانک مرکزی ارز را به‌صورت مستقیم خریداری خواهد کرد و به‌طور مستقیم هم خواهد فروخت تا واسطه‌ها را حذف و این مشکل را برطرف کنیم.

تامین ارز برای دارندگان تخصیص، روان‌تر شد

چند روز بعد از اعلام رئیس کل بانک مرکزی در خصوص سازوکار جدید خرید و فروش حوالجات ارزی شاهد تغییراتی در تامین ارز واردات هستیم که نشان میدهد فضای تامین ارز روان‌تر شده و به نوعی عرضه واقعی به قیمت بازار مبادله رشد کرده است.

در واقع تا پیش از این واردکنندگان در بازار مبادله ارزی با وجود در اختیار داشتن ثبت سفارش معتبر و تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی امکان تهیه ارز برای نهایی کردن فرایند واردات کالا را در اختیار نداشتند. چراکه پیشنهادات ارزی مطرح شده از سوی برخی صرافی‌ها با درصد‌های سود غیر قانونی همراه بود. در واقع این فرایند در اینده می‌توانست تبعات جدی مالیاتی و گمرکی برای خریداران ارز به همراه داشته باشد. اما با رویکرد جدید بانک مرکزی و حذف کردن بخشی از واسطه‌ها فضای تامین ارز روان‌تر شده است.


تدبیر"خرید مستقیم ارز از صادرکنندگان" جواب داد

بر این اساس بانک مرکزی برای خرید ارز از صادرکنندگان عمده به خصوص پتروشیمی‌ها به صورت مستقیم ورود کرده است. در سازوکار قبلی ارز صادرکنندگان توسط واسطه‌های بانکی و تضامنی خریداری میشد که همانطور که رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد منجر به تشدید معاملات پشت خطی شده بود. این درحالی است که فروش ارز به واردکنندکان همچنان توسط صرافی‌ها انجام میشود. در واقع در این مدل بانک مرکزی به صورت شروع به خرید ارز صادرکنندگان کرده و به صرافی‌ها میفروشد، در این بین صرافی‌ها همچنان به عنوان واسطه فروش در بازار حضور دارند. به هر ترتیب پیگیری‌های میدانی حاکی از بهبود روند خرید و فروش ارز در بازار مبادله ارزی در قیمت‌هایی بین ۳۷ الی ۳۹ هزار تومان است.


ایبنا
نظرات

آخرین اخبار
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
پیش بینی مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل در مورد چگونگی شکل گیری توافق میان ایران و آمریکا
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟