×
سیاسی
شناسه خبر : 139785
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/02/20 ساعت 13:55
چارلز در افغانستان به دنبال چه می‌گردد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چارلز در افغانستان به دنبال چه می‌گردد؟

چارلز سوم که طی 20 سال ولیعهدی زمینه‌ساز جنایت‌های گسترده انگلیس علیه افغانستان بوده اکنون در لوای قابی از تصاویر بزک کرده، بُعد جدیدی از جنایات علیه این کشور را طراحی کرده‌ و بی‌بی‌سی نیز با دروغ‌پردازی در پی تطهیر او و هموارسازی مسیر است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: هم‌زمان با برگزاری مراسم تاج‌گذاری چارلز سوم با وجود مخالفت جمع بسیاری از مردم انگلیس با نظام سلطنت، رفتار برخی رسانه‌ها در نمایش چهره‌ای حقوق بشری از شاه بریتانیا در خصوص افغانستان جای تامل دارد.

در این راستا؛ بی‌بی‌سی در گزارشی تصویری با آب و تاب بسیار به سفرهای چارلز به افغانستان اشاره کرده و تصاویری از اهدای مدال‌های خدمت در افغانستان به سربازان گردان اول تفنگدار سلطنتی در پادگان سرجان مور بریتانیا در ژوئن ۲۰۱۹ را به نمایش می‌گذارد.

در ادامه این گزارش ادعا می‌شود که؛ «چارلز سوم در زمانی‌که ولیعهد بریتانیا بود، یک سفر غیرمنتظره به افغانستان در سال ۲۰۱۰ داشت که از کابل و هلمند بازدید کرد. موسسه فیروزکوه به درخواست حامد کرزی، رئیس جمهوری وقت افغانستان و با حمایت چارلز سوم در زمانی که ولیعهد بریتانیا بود، برای احیای هنرهای دستی سنتی افغانستان و بازسازی شهر کهنه کابل در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. این بنیاد صدها خانه قدیمی را در منطقه مرادخانی کابل بازسازی کرده و انستیتوی هنرها و معماری سنتی را در کابل ایجاد کرد که سالانه حدود ۲۰۰ هنرجو در آن آموزش می‌دیدند. چارلز سوم از زمانی که به پادشاهی بریتانیا رسیده است، توجه ویژه به پناهندگانی از افغانستان در بریتانیا داشته است و با شماری از آنها دیدار کرده است.»

نگاهی به کارنامه 20 سال حضور اشغال‌گرانه انگلیس در افغانستان و نیز روند رفتار آن در قبال مردم افغانستان از سال 2021 یا همان زمان خروج اشغال‌گران از این کشور بیان‌گر کارنامه‌ای سراسر جنایت، کشتار و ویران‌گری است.

اسناد منتشر شده، از ارتکاب جنایات جنگی و ضدبشری نیروهای نظامی ویژه ارتش انگلیس در زمان اشغال افغانستان و کشتار غیرنظامیان و گروهی از افراد در حال بازداشت و غیر مسلح حکایت دارد.

به عنوان نمونه یک واحد نظامی ارتش انگلیس ۵۴ نفر را در یک دوره شش ماهه کشته‌ و فرمانده سابق نیروهای ویژه ارتش انگلیس از ارائه مدارک مربوط به این جنایات خودداری کرده است.

قابل توجه آنکه با وجود افشاء این اسناد، وزارت دفاع انگلیس ادعا می‌کند که نیروهای این کشور «با شجاعت و حرفه‌ای‌گری در افغانستان خدمت کرده‌اند» و عملیات این نیروها از «بالاترین استانداردها» برخوردار بوده است!

این مدارک مربوط به ده‌ها عملیات «دستگیر کن یا بکش» یکی از واحدهای نیروهای ویژه انگلیس معروف به «اس‌ای‌اس» در ولایت هلمند در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ بوده است.

افرادی که در این واحد خدمت کرده‌، گفته‌اند که شاهد قتل افراد غیرنظامی و غیرمسلح به دست نیروهای انگلیسی در عملیات شبانه بوده‌اند.

افراد مختلفی که در سرویس هوایی ویژه انگلیس خدمت کرده‌اند می‌گویند که افراد آن واحد اس‌ای‌اس بین خودشان بر سر اینکه «چه کسی می‌تواند بیشتر آدم بکشد»، رقابت می‌کرده‌اند.

نکته دیگری که این جنایت‌های عمدی و وحشتناک را چند برابر تشدید می‌کند، انکار و کتمان این اسناد و مدارک از سوی فرمانده نیروهای ویژه ارتش انگلیس و دیگر فرماندهان بالارتبه این نهاد نظامی است.

این در حالی است که فرماندهان نظامی ارتش انگلیس در هلمند در عالی‌ترین سطح از این کشتارها مطلع بوده و در ایمیل‌های رد و بدل شده میان آنان نیز از تعبیر «کشتار» استفاده شده است.

مطابق گزارش‌ها؛ نیروهای بریتانیا طی 8 سال در افغانستان دستِ‌کم 64 کودک را کشته‌اند و بر اساس قوانین انگلیس، پادشاه فرمانده نیروهای نظامی است که فرمان جنگ و لشکرکشی‌ها را صادر می‌کند لذا تمام جنایات روی داده در افغانستان رسما با فرمان ملکه صورت گرفته است.

نقش خاندان سلطنتی و شخص چارلز که پیش از این در مقام ولیعهد ملکه الیزابت دوم بوده و تصمیمات توسط آنها اتخاذ می‌شده زمانی آشکار‌تر می‌شود که هری فرزند چارلز در افغانستان رسما به جنایت و کشتار پرداخته و حتی به آن افتخار می‌کند.

در بخش‌هایی از کتاب جنجالی خاطرات شاهزاده هری فرزند پادشاه انگلیس که اخیرا منتشر شد گوشه‌هایی از تفکر ضدبشری حاکم بر انگلیس به روشنی ارائه شده است.

شاهزاده هری در بخشی از این کتاب گفته است: «هنگام بمباران و قتل عام ۲۵ افغانستانی احساس نمی‌کردم که آنها انسان هستند بلکه آنها را مهره‌های شطرنجی می‌دیدم که بر زمین می‌افتند. من بابت این موضوع به خود افتخار نمی‌کنم، اما شرمنده هم نیستم.»

با توجه به این حقایق و اسناد به طور قطع جنایات صورت گرفته از سوی انگلیسی‌ها در افغانستان را نمی‌توان حادثه‌ای سهوی دانست، بلکه نشأت گرفته از یک تفکر ریشه‌دار در هیئت حاکمه این کشور است که پرده از ماهیت ضدبشری خاندان سلطنت بر می‌دارد، چنانچه ملکه نشان شوالیه به «تونی بلر» نخست وزیرِ جنگ افروز وقت انگلیس اعطا کرد.

حال رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی با داستان‌سرایی ماموریت دارند تا در کنار کم‌رنگ کردن پرونده جنایات هری، چهره‌ای بشر دوست از ارتش انگلیس نمایش داده و با فریب افکار عمومی پروژه جدید نفوذ نرم در افغانستان در لوای حمایت از زنان و دختران و کارهای خیریه و بشردوستانه را کلید بزنند.

به عبارت دیگر؛ چارلز که طی 20 سال ولیعهدی زمینه‌ساز جنایت‌های گسترده انگلیس علیه افغانستان بوده اکنون در لوای قابی از تصاویر بزک کرده، بُعد جدیدی از جنایات علیه این کشور را طراحی کرده‌ و بی‌بی‌سی نیز با دروغ‌پردازی در پی تطهیر او و هموارسازی مسیر است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است