×
اقتصادی
شناسه خبر : 139719
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/02/19 ساعت 12:39
فروش ارز تولیدکننده در بازار قاچاق منطق اقتصادی ندارد

رئیس کل بانک مرکزی:

فروش ارز تولیدکننده در بازار قاچاق منطق اقتصادی ندارد

رئیس کل بانک مرکزی امروز صبح در خانه ملت، به سوالات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پاسخ داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی در جلسه نوبت صبح مجلس، صادرکنندگانی را که ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازنمی‌گردانند؛ متخلف دانست و گفت: کمیته‌ای در بانک مرکزی تشکیل داده‌ایم که به تمام این تخلفات رسیدگی خواهد کرد تا ارز‌های صادراتی به کشور برگردد. البته بسیاری از صادرکنندگان ارز را برمی‌گردانند چرا که سال گذشته ۶۵ میلیارد دلار ارز تامین شده است که نشان از بازگشت ارز‌های صادراتی دارد و عمدتا هم متعلق به پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها بوده است؛ دیگر صنایع هم عملکرد خوبی داشتند، اما به تخلفات هم رسیدگی خواهیم کرد.

او در پاسخ به اینکه چرا واحد تولیدی باید ارز خود را به بانک مرکزی بفروشد؟ گفت: از واحد‌های تولیدی بپرسید کدام یک از نیاز‌های تولید را با ارز بازار آزاد تامین می‌کنید که ارز حاصل از فروش را می‌خواهید با نرخ آزاد در بازار به فروش برسانید؟ هزینه‌های دستمزد و برق و آب و گاز را با چه نرخی دریافت می‌کنید؟ واردات مواد اولیه را با چه ارزی تامین می‌کنید؟ چه دلیلی دارد ارز خود را در بازار قاچاق با نرخ بالا بفروشید؟ دلیلی ندارد؛ هیچ منطق اقتصادی پشت این موضوع نیست.

فرزین تصریح کرد: مرکز مبادله ارز و طلای ایران را راه‌اندازی کردیم تا نرخ ارز شکل بگیرد و با همان ارز نیاز‌های ارزی کشور تامین شود. مشکل ما این است که علائمی که به بازار داده می‌شود از محل نرخ ارز بازار قاچاق است که به دنبال کوچک‌سازی آن هستیم.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، برای کوچک سازی بازار قاچاق هم اشراف اطلاعاتی داریم و هم به تمام این بازار‌ها ورود کرده‌ایم؛ بنابراین در تلاش هستیم تا این نرخ را کاهش دهیم چرا که نرخ ارز بازار قاچاق مورد قبول ما نیست و معتقدیم باید کاهش پیدا کند.

او با اشاره به معاملات پشت خط که سوال یکی از نمایندگان بود؛ توضیح داد: هرچند این موضوع غالب نیست، اما مواردی به بنده گزارش شده است که بعضا افراد و شرکت‌ها پشت خط ارز معامله می‌کنند، به همین دلیل در روش جدیدی که ما به دنبال اجرای آن هستیم از این به بعد بانک مرکزی ارز را به صورت مستقیم خریداری خواهد کرد و به طور مستقیم هم بانک مرکزی خواهد فروخت. برهمین اساس واسطه‌ها را حذف می‌کنیم تا این مشکل هم به زودی در کشور حل شود و ما بتوانیم اشراف اطلاعاتی و اشراف تخصیص لازم را داشته باشیم که زمینه سواستفاده وجود نداشته باشد.

اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا خرداد ماه برگزار می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دلارزدایی سیاست راهبردی ماست، از برگزاری اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) در خرداد ماه خبر داد و گفت: این اجلاس از دوم تا چهارم خردادماه ۱۴۰۲ در ایران برگزار می‌شود که ۹ کشور عضو آن هستند و روسای بانک مرکزی چندین کشور دیگر را هم دعوت کردیم و یک اجلاس بین‌المللی بزرگ با حضور روسای بانک مرکزی کشور‌های منطقه و حوزه آسیا پاسیفیک خواهد بود.

فرزین ادامه داد: موضوع اصلی در این اجلاس ۳ مورد اعم از معاملات پایاپای، پیمان پولی دو جانبه و پیمان پولی چند جانبه است. با چند کشور درباره پیمان پولی مذاکره کرده‌ایم که درآستانه نهایی شدن است.

به گفته او؛ اگر بخواهیم دلار را از اقتصاد و معاملات حذف کنیم باید از این ۳ ابزار استفاده کنیم و انشالله در اجلاسی که به زودی برگزار می‌شود با توافقات و مذاکراتی که با روسای بانک مرکزی برخی کشور‌ها داشته‌ایم؛ این کار را به صورت عملیاتی در کشور آغاز خواهیم کرد.

کاهش نرخ تورم تولیدکننده

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه متاسفانه هنوز در فضای انتظاراتی جامعه، به گونه‌ای علامت‌دهی می‌شود که کشور تورم سنگین دارد و در آینده افزایش پیدا می‌کند، تاکید کرد: البته که اعداد و ارقام پولی این را تایید نمی‌کند و فقط عده‌ای در این فضا قصد تخریب و تشدید موضوع تورم را دارند.

فرزین با اشاره به اینکه هم از لحاظ منابع ارزی و هم کنترل نقدینگی وضعیت خوبی داریم؛ افزود: نرخ تورم تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ به ۱.۹ درصد کاهش پیدا کرده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ماه قبل از خود هم کاهش داشته است.

او گفت: امیدواریم با کاهشی که در این شاخص رخ داده، شاهد کاهش نرخ تورم در سال جاری باشیم که برای این هدف برنامه‌هایی داریم و از سیاست‌های پولی، مالی و ارزی در این راستا استفاده خواهیم کرد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، چاره اصلی کار هم در حوزه ارز است و اگر ارز را به خوبی مدیریت کنیم، به طور قطع امسال نرخ تورم را در سطح بسیار پایین‌تری خواهیم داشت.

فرزین در پایان اظهار کرد: دو بسته تورمی اعم از بسته «مهار تورم و تحقق نرخ رشد» و بسته «مدیریت نرخ ارز» را در بانک مرکزی طراحی کرده‌ایم و تلاش ما براین است که امسال در هر دو بسته به گونه‌ای تورم را مهار کنیم که رشد اقتصادی آسیب نبیند. البته که انجام هر دو مورد به طور همزمان کار بسیار سختی است؛ اما سیاست‌های ما در بانک مرکزی و دولت بر تحقق این هدف متمرکز شده است. با جلسات مستمری هم که در دولت برگزار می‌شود امیدواریم بتوانیم وعده‌های دولت را محقق و امسال را به سالی تبدیل کنیم که فرمایشات مقام معظم رهبری را هم در کشور اجرایی سازیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟