×
فرهنگی
شناسه خبر : 139688
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/18 ساعت 14:59
رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های شرارت، سرقت و مزاحمت برای نوامیس

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد؛

رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های شرارت، سرقت و مزاحمت برای نوامیس

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر رسیدگی سریع و خارج از نوبت به برخی پرونده‌های ناظر بر شرارت، سرقت، مزاحمت برای نوامیس، اقدامات جنایتکارانه‌ی منجر به شهادت یا قتل افراد، تعرض به آمرین به معروف و غیره، گفت: مسئولان ذیربط قضایی از جمله دادستان کل کشور و روسای کل دادگستری‌ها توجه و اهتمام داشته باشند که رسیدگی به این قبیل پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت باشد.

نورنیوز - گروه جامعه: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۱۸ اردیبهشت) طی سخنانی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه، ضمن اشاره به سفر اخیر هیئت عالی قضایی به استان کردستان، مجدداً از مهمان‌نوازی مردم شریف و غیور این استان قدردانی به عمل آورد و اظهار کرد: انسان هر چقدر با متن مردم ارتباط بیشتری برقرار می‌کند، احساس مسئولیت بیشتری می‌کند؛ ما باید از حداکثر توان خود برای خدمت به این مردم بهره بگیریم درغیراینصورت دچار خسران می‌شویم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: چنانچه ما مسئولان همدل و هم‌افزا باشیم و ایجاد حاشیه نکنیم و خودمان دچار حاشیه نشویم، با همین امکانان و ظرفیت‌ها و قوانین موجود می‌توان خدمات بهتر و مطلوب‌تری را به مردم ارائه کرد.

او در ادامه بر ابلاغ و پیگیری و عملیاتی شدن هر چه سریع‌تر مصوبات سفر هیأت عالی قضایی به استان کردستان تاکید کرد و در این زمینه دستورات مشخصی را به مسئولان ذیربط قضایی صادر کرد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در همین راستا به معاونت منابع انسانی قوه قضائیه دستور داد در خصوص تامین نیروی انسانی اعم از کارمند و قاضی در مراجع قضایی استان کردستان اهتمام جدی داشته باشند و با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد قضات آن استان غیربومی هستند و به همین سبب ماندگاری قضات در آنجا کم است، تدابیری را اتخاذ کنند که از میزان قضات غیربومی کردستان کاسته شود و قضات بومی استان جذب شوند.

رئیس قوه قضائیه همچنین دستورات مؤکدی را درخصوص تخصیص ۱۸۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده برای تجهیز مراکز قضایی استان کردستان در موعد مقرر و انتقال زندان‌های این استان به نقاط خارج از شهر صادر کرد و با اشاره به وصول دو هزار و ۱۰۰ فقره درخواست مردمی در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان، گفت: مسئولان ذیربط قضایی تمام تلاش و اهتمام خود را داشته باشند تا این نامه‌ها و درخواست‌های مردمی را پیگیری کنند و مواردی را که قابل تحقق نیست برای فرد درخواست‌کننده بصورت شفاف تبیین کنند؛ آنطور که گزارش شد، حدود ۶۰۰ فقره از این نامه‌ها و درخواست‌ها در چارچوب اختیارات و مسئولیت‌های قوه قضائیه نیست؛ این موارد را نیز برای درخواست‌کننده تبیین کنید و در حد مقدور اقدامات لازم را انجام دهید؛ باید توجه داشت، فردی که تاکید و اصرار دارد نامه و درخواست خود را مستقیماً به دست یک مقام مسئول برساند، قطعاً از این کار هدفی دارد و امیدی به این امر دارد.

او همچنین به رئیس مرکز توسعه حل اختلاف دستور داد تدابیر لازم برای گسترش بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در استان کردستان در راستای به صلح و سازش کشاندن اختلافات و دعاوی را اتخاذ کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به دیدار‌های جداگانه خود با تعداد کثیری از دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین علما و روحانیون شیعه و اهل سنت استان کردستان و سایر اقشار مردمی این استان، گفت: در جریان این دیدار‌های جداگانه، نکات خوبی از سوی دانشجویان، علما و روحانیون و سایر اقشار مردمی استان کردستان مطرح شد و نقد‌های منصفانه و همچنین درخواست‌های منطقی‌ای نیز از لسان آن‌ها شنیده شد که باید در راستای جامه عمل پوشاندن به این موارد اهتمام داشته باشیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به چشم طمعی که دشمن به برخی نقاط کشور از جمله استان کردستان برای ایجاد ناامنی و اختلاف دوخته است، اظهار داشت: ایجاد اشتغال در همه نقاط کشور امری ضروری است، اما این ضرورت در استانی مانند کردستان بیشتر احساس می‌شود؛ مسئولان و اقشار مختلف مردمی استان کردستان از اقدامات دادستان مرکز این استان در راستای حمایت از اشتغال و بنگاه‌های تولیدی رضایت داشتند؛ باید این قبیل اقدامات تقویت شود؛ بویژه آنکه استان کردستان از مردمانی غیور و کوشا و مواهب طبیعی مطلوب برخوردار است.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به امنیت مطلوبی که در استان کردستان برای مردم شریف این استان برقرار است، گفت: دشمنان نقشه‌ها و توطئه‌های زیادی را برای همه نقاط کشور بویژه استان کردستان طراحی کرده بودند، اما با عنایت پروردگار و هوشیاری مردم و اقدامات خالصانه و مجاهدانه نیرو‌های امنیتی و انتظامی و قضایی، آن توطئه‌ها به طور کامل خنثی شد و دشمن مطلقاً به اهداف و اغراض خود نائل نیامد.

او این را هم گفت که در جریان سفر هیأت عالی قضایی به استان کردستان، مسئولین استانی و علما و روحانیون کردستان از عفو مقام معظم رهبری در ۲۲ بهمن سال گذشته تقدیر کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین به اعضای شورای عالی قوه قضائیه حاضر در سفر استان کردستان دستور داد که در اسرع وقت گزارشات اقدامات و بررسی‌های خود در جریان این سفر استانی را جهت انجام پیگیری‌های موردی در اختیار حوزه ریاست دستگاه قضا قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، بار دیگر به مقوله برهم زنندگان امنیت روانی مردم پرداخت و در این خصوص به مسئولان ذیربط قضایی دستور داد تا با سرعت عمل و تدبیر و اقدامات مناسب و متناسب، با برهم زنندگان امنیت روانی مردم برخورد کنند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در همین راستا گفت: ممکن است در همه موارد، تدبیر و اقدام مناسب و متناسب در مواجهه با فرد برهم زننده امنیت روانی مردم ابتدا منحصر به احضار و مجازات و زندانی کردن او نباشد؛ گاهی ممکن است لازم باشد از طرق دیگری، این کار را خنثی کنیم؛ فی‌المثل در ابتدای اقدام به شخص یا دستگاهی بگوییم با فردی که امنیت روانی مردم را برهم زده، صحبت کنند و به او تذکرات لازم داده شود و موضوع برای وی تبیین شود تاوی در صدد جبران برآید؛ بنابراین اینطور نیست که هر کس هر مطلبی در راستای برهم زدن امنیت روانی مردم گفت، به زندان برود؛ گاهی اقدامات دیگری نیاز است؛ البته در مواردی که لازم است، حتماً باید از اقدامات قضایی و قهریه در برابر برهم زنندگان امنیت روانی مردم بهره گرفت.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: در این مقوله، آنچه که مهم است، خنثی‌سازی عملیات روانی دشمن است؛ لازمه این امر نیز سرعت عمل، تدبیر و اقدامات مناسب و متناسب است؛ در مواردی نیز که لازم است به مجازات فرد برهم زننده امنیت روانی مردم پرداخت، باید اقدامات و تدابیر مناسب و بازدارنده اتخاذ کرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با تاکید بر رسیدگی سریع و خارج از نوبت به برخی پرونده‌های ناظر بر شرارت، سرقت، مزاحمت برای نوامیس، اقدامات جنایتکارانه‌ی منجر به شهادت یا قتل افراد، تعرض به آمرین به معروف و غیره، گفت: مسئولان ذیربط قضایی از جمله دادستان کل کشور و روسای کل دادگستری‌ها توجه و اهتمام داشته باشند که رسیدگی به این قبیل پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت باشد.

او همچنین به ماجرای شهادت حمیدرضا الداغی در سبزوار نیز اشاره کرد و گفت: این جوان با یک غیرت ملی و فرهنگ نهادینه شده در جمهوری اسلامی ایران که همان فرهنگ دینی و ملی ماست، وقتی ظلم و تعرض به فردی دیگر را مشاهده کرد، به میدان آمد ولو به قیمت جانش؛ لذا این مقوله از ابعاد مختلف حائز بررسی و مطالعه می‌باشد؛ همچنین حمایت مردم از خانواده این جوان غیرتمند و فداکار و ارج نهادن او و تشییع باشکوه پیکر او نیز، موضوع بسیار پرمعنایی است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در همین راستا گفت: دستورات مؤکدی به رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی برای رسیدگی سریع و قاطع به پرونده ضاربین و قاتلین شهید الداغی صادر شده است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه به تبیین و تشریح مقوله مهم اتحاد و همدلی میان مسئولان قوای مختلف پرداخت و گفت: امسال سال انتخابات است و دشمن برای حاشیه‌سازی و ایجاد اختلاف و افتراق تلاش زیادی را خرج خواهد کرد و متأسفانه در سال‌های انتخابات نیز زمینه این قبیل مسائل فراهم است؛ لذا ما خیلی باید مراقب باشیم که چگونه حرف بزنیم، کجا حرف بزنیم، چگونه موضوعات را پیگیری کنیم؛ در اصل این موضوع که باید به موضوعات و پرونده‌های فساد و رانت و تبعیض، رسیدگی جدی و بدون مماشات شود و مجازات بازدارنده اعمال شود، تردیدی وجود ندارد؛ اما بحث بر سر چگونگی پیشبرد این مسائل است؛ نباید کاری کنیم دشمن که در بیرون مترصد نشسته است، از اقدامات ما و سخنان ما، سوء‌استفاده کند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تاکید کرد: ما در قوه قضائیه در عین اینکه با قوت و قدرت به موضوع یا پرونده هر فرد یا مقامی که احیاناً فساد یا رانت یا سوء‌استفاده از قدرتی دارد، رسیدگی جدی می‌کنیم، اما به سهم خود باید کاملاً مراقب و مواظب اقدامات دشمن نیز باشیم تا دچار حاشیه و گرفتاری‌های جانبی نشویم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
X
آگهی تبلیغاتی