×
سیاسی
شناسه خبر : 139588
تاریخ انتشار : شنبه 1402/02/16 ساعت 17:16
تشدید تنش در روابط فرانسه و ایتالیا

نورنیوز بررسی کرد؛

تشدید تنش در روابط فرانسه و ایتالیا

طی روزهای اخیر چالشی جدید میان دو بازیگر اصلی اروپایی یعنی فرانسه و ایتالیا شکل گرفته که گرچه ناشی از یک لفاظی و موضع‌گیری ظاهری بوده، اما در ورای آن حجمی از اختلافات جدی میان بازیگران و کشورهای تشکیل دهنده اتحادیه اروپا و منطقه یورو قابل رصد و تحلیل است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: ظهور جریانات راست افراطی و به حاشیه رانده شدن دو جریان سوسیال دموکرات و راست میانه در کشورهای مختلف اروپایی، موضوعی نیست که بتوان آن را پشت ظاهرسازی‌های سران سیاسی این قاره از جمله «اورزولا فون‌درلاین» و «جوزف بورل» پنهان ساخت.

طی روزهای اخیر چالشی جدید میان دو بازیگر اصلی اروپایی یعنی فرانسه و ایتالیا شکل گرفته که گرچه ناشی از یک لفاظی و موضع‌گیری ظاهری بوده، اما در ورای آن حجمی از اختلافات جدی میان بازیگران و کشورهای تشکیل دهنده اتحادیه اروپا و منطقه یورو قابل رصد و تحلیل است.

«آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا در واکنش به اظهارات مقام ارشد فرانسوی سفر خود به پاریس را لغو کرد و در صفحه توییتر خود با اعلام این مطلب تاکید کرد که اظهارات «ژرالد دارمنن» وزیر کشور فرانسه درباره «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا غیر قابل قبول است.

دارمنن پیش‌تر به رادیو RMC گفته بود که ملونی نتوانسته «مشکلات مهاجرتی» را که با وعده رسیدگی به آن به قدرت رسیده است، حل کند.

او همچنین در ادامه نخست وزیر ایتالیا را متهم کرده بود که با دروغ‌گویی به رای‌دهندگان ایتالیایی توانسته به این جایگاه برسد و ادامه این شرایط می‌تواند به بحران ناشی از تعداد فزاینده مهاجرانی که با قایق عازم جنوب اروپا می‌شوند، بیافزاید.

ماجرا اما به این نقطه ختم نشده و وزیر کشور فرانسه در بخش دیگری از صحبت‌های خود ملونی را با «مارین لوپن» رهبر جریان راستی افراطی در فرانسه مقایسه کرده و گفته: «راست افراطی یک رذیلت دارد و آن ‌هم دروغ گفتن به مردم است.»

این اظهارات در حالی منتشر شد که تاجانی آماده سفر به پاریس برای دیدار با همتای فرانسوی خود بود تا بتواند روابط شکننده دو کشور در ماه‌های اخیر را ترمیم کند.

فرانسه البته به سرعت بیانیه‌ای برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها با رم منتشر کرد و به دولت ایتالیا اطمینان داد که همچنان به تعهدات خود برای همکاری با این کشور همسایه پای‌بند است.

با این حال حتی این دل‌جویی هم نتوانست دیپلمات ایتالیایی و عضو حزب دست راستی «فورتزا» ایتالیا را از لغو سفر خود به پاریس منصرف کند.

از زمان روی کار آمدن دولت دست راستی ملونی در ایتالیا، روابط میان پاریس و رم بر سر موضوعات مختلفی به ویژه مسئله مهاجرت تنش‌آلود بوده است.

وزیر کشور فرانسه پیش از این هم سیاست‌های رم را در خصوص موضوع مهاجرات مورد انتقاد قرار داده بود.

دارمنن در نوامبر ۲۰۲۲ از ایتالیا به خاطر عدم صدور مجوز برای پهلوگیری یک کشتی خیریه نجات مهاجران انتقاد کرده و ملونی را «خودخواه» خوانده بود. آن کشتی در ادامه مجبور شد به فرانسه برود و در بنادر این کشور پهلو بگیرد.

حزب برادران ایتالیا به رهبری ملونی و شریک ائتلافی آن، لگا به ریاست «ماتئو سالوینی» در کمپین انتخاباتی سال گذشته خود متعهد شدند که به شدت با ورود مهاجران غیرقانونی به ایتالیا برخورد کنند.

روز پنجشنبه اما پارلمان این کشور قانونی را تصویب کرد که مجازات‌های زندان برای قاچاقچیان انسان را تشدید می‌کند و حقوق پناهندگی تازه واردان را محدود می‌سازد.

در هر حال، جدال جریان‌های ملی‌گرا و جریان‌های سنتی در اروپا، قرار نیست به زودی و با ایجاد یک تفاهم مشترک و ظاهری برطرف شود.

به بیان دقیق‌تر؛ آنچه اخیرا در مناسبات رم و پاریس رخ می‌دهد، بیان‌گر عمق و دامنه منازعه‌ای است که قرار نیست در آینده‌ای نزدیک یا حتی دور شاهد پایان آن باشیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد