×
سیاسی
شناسه خبر : 139566
تاریخ انتشار : شنبه 1402/02/16 ساعت 11:57
نقش واشینگتن و تل‌آویو در عملیات تروریستی علیه پوتین

نورنیوز بررسی کرد؛

نقش واشینگتن و تل‌آویو در عملیات تروریستی علیه پوتین

حمله پهپادی اخیر اوکراینی‌ها به کاخ کرملین را باید نقطه آشکارساز روند مداخله‌گرایی تل‌آویو-واشینگتن در جنگ اوکراین دانست و قطعا در آینده‌ای نزدیک، اسناد بیشتری از دخالت رژیم صهیونیستی و آمریکا در پیچیده‌سازی شرایط فعلی نبرد افشا خواهد شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در بهمن‌ماه سال 1401، «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم اشغال‌گر قدس در سفری جنجالی به کی‌یف، از نقش پر رنگ تل‌آویو در جنگ اوکراین رونمایی کرد.

البته این نقش‌آفرینی محدود به ماه‌های اخیر نیست و از همان ماه‌های ابتدایی جنگ اوکراین ملموس بود.

بخشی از این همکاری‌ها، در قالب مناسبات دوجانبه تل‌آویو-کی‌یف در ابعاد تسلیحاتی و نظامی نمود پیدا کرده و در یکی از این موارد، اخیرا رژیم صهیونیستی مجوز صادرات تسلیحاتی به اوکراین را رسما مورد تایید قرار داده است.

در این خصوص، سه مقام صهیونیستی و اوکراینی اعلام کردند که تل‌آویو اخیرا مجوزهای صادراتی را برای فروش احتمالی «سیستم‌های ضدپهپادی» به کی‌یف تایید کرده است.

مقامات صهیونیستی و اوکراینی گفته‌اند که مجوزهای صادراتی در اواسط ماه فوریه به تایید «یوآو گالانت» وزیر جنگ و «الی کوهن» وزیر خارجه اسرائیل رسیده و کوهن در جریان سفر خود به کی‌یف در ۱۵ فوریه خبر تایید این مجوزها را به اطلاع «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین رسانده است.

گرچه مقامات اسرائیلی و اوکراینی همچنین گفته‌اند که این مجوزها برای دو شرکت اسرائیلی «البیت» و «رافائل» که سیستم‌های ضدپهپادی را ارتقاء می‌دهند، تایید شده است، اما موضوع به این نقطه ختم نمی‌شود!

چندی پیش مذاکراتی میان رژیم صهیونیستی و اوکراین به صورت غیر رسمی در ورشو پایتخت لهستان با هدف استقرار سامانه پدافند ضدپهپادی در کی‌یف برگزار شد.

این سامانه در اوکراین قرار است به سیستم راداری موجود در کی‌یف مرتبط شده و هشدارهای «سریع‌تر» و «دقیق‌تری» در خصوص انجام حملات موشکی به تلفن‌های همراه مخابره کند.

وب‌گاه «دیفنس پست» که به صورت اختصاصی خبرهای نظامی و دفاعی را پوشش می‌دهد این موضوع را با استناد به اظهارات مقامات صهیونیستی و اوکراینی در قالب یک گزارش پوشش داده است.

اخیرا نیز هیأتی از طرف وزارت دفاع اوکراین به تل‌آویو سفر کرده و از این سیستم‌های ضدپهپادی دیدن کرده است، با این وجود اما هنوز قراردادی در این باره امضا نشده است.

در کنار این موارد، شاهد واسطه‌گری خاص صهیونیست‌ها در انتقال گسترده تسلیحات آمریکایی به کی‌یف هستیم.

بسیاری از این تسلیحات در منطقه غرب آسیا و در پایگاه‌های آمریکایی مستقر هستند و تل‌آویو مسئولیت انتقال آنها به اوکراین را بر عهده گرفته است.

گرچه برخی منابع صهیونیستی مدعی بودند با حضور کابینه «بنیامین نتانیاهو» در مسند قدرت و شکست کابینه «یائیر لاپید»، شدت مداخلات پنهان و آشکار تل‌آویو در جنگ اوکراین کاهش خواهد یافت یا حتی شاید نتانیاهو اقداماتی را در راستای تنش‌زدایی با روسیه صورت دهد، اما این تصور از ابتدا باطل بود!

اکنون در جریان حمله پهپادی به کاخ کرملین، نمی‌توان نقش نهادهای امنیتی و نظامی رژیم اشغال‌گر صهیونیستی را نادیده انگاشت.

فراموش نکنیم که دولت زلنسکی و ارتش اوکراین اساسا قدرت محاسبه، هزینه-فایده و خطرپذیری چنین عملیاتی را، آن هم بدون جلب حمایت دو بازیگر حامی خود در جنگ یعنی واشینگتن و تل‌آویو نداشته و ندارد.

با این حساب، حمله پهپادی اخیر به کاخ کرملین را باید نقطه آشکارساز این روند دانست و قطعا در آینده‌ای نزدیک، اسناد بیشتری از دخالت رژیم صهیونیستی و آمریکا در پیچیده‌سازی شرایط فعلی نبرد افشا خواهد شد.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش فرمانده هوافضای سپاه به اظهارات اخیر وزیر جنگ آمریکا
حسین رضازاده: پشت ایران به مردم و نیروهای مسلح گرم است
نخست‌وزیر استرالیا: ما می‌خواهیم شاهد کاهش تنش در خاورمیانه باشیم
حمله سایبری حنظله به شرکت های طراح سامانه‌های یکپارچه پدافند هوایی رژیم اسرائیل
ایران برای نشست اضطراری به یونسکو پیشنهاد داد
پیوستن رئیس قوه قضاییه به پویش «جانفدا برای ایران»
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فیلیپین
آخرین وضعیت جاده های شمالی کشور
اعتراض مجله آتلانتیک: چرا ترامپ جهش قیمت بنزین را پیش‌بینی نکرده بود؟
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/محدوده غرب قم دو مرتبه مورد هدف قرار گرفت
توزیع نهال رایگان در 22 بوستان پایتخت در روز طبیعت
هشدار سونامی برای چندین کشور در پی زلزله شدید دریای ملوک اندونزی
فرمانده کل ارتش: درصورت اقدام دشمن به عملیات زمینی یک نفر هم نباید جان سالم به در ببرد
آغاز پویش نهال امید در سراسر ایران
گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای ویتنامی خود در خصوص تحولات منطقه
مهمترین چالش ترامپ؛ پایان گزینه های اقدام در برابر تهران‌
حمله حزب الله لبنان با پهپادهای انتحاری به شهرک‌های اسرائیلی
هاآرتص: ارتش اسرائیل تا آستانه فروپاشی رفته است
نحوه فعالیت بانک های کشور از 15 فروردین ماه اعلام شد
سفیر پیشین آمریکا در ناتو: نمی‌دانم چرا باید فکر کنیم که در امنیت بیشتری از گذشته هستیم
اگر تنگه هرمز تا پایان آوریل بسته بماند چه می‌شود؟
سپاه: یک فروند پهپاد هرمس 900 در آسمان شیراز منهدم شد
نجباء: هیچ مذاکره‌ای را نمی‌پذیریم؛ فقط انتقام
بقائی: ایران چرخه شرورانه جنگ، مذاکره، آتش‌بس را نمی‌پذیرد
پزشکیان چه گفت؟ ترامپ چه می گوید؟
توصیه های پلیس راهور تهران در روز طبیعت
ریزش قیمت جهانی طلا
بدون هیچ‌گونه تردیدی در مورد حقانیت موضع خود، در حال دفاع هستیم
جغرافیا چگونه به مثابه یک کارت بازی برای ایران درون جنگ عمل می‌کند؟!
پاسخ ایران در برابر تهدید احتمالی هسته ای آمریکا چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: با توکل بر خداوند این جنگ تا خواری، ذلت شما ادامه دارد
چه کسی برنده واقعی شطرنج خونین امروز در غرب آسیا خواهد بود؟
زمان برگزاری مراسم وداع و تشییع شهید سپهبد سید عبدالرحیم موسوی اعلام شد
اعتراف کانال 14 اسرائیل: حملات دیشب گسترده و پردامنه بود
یک سخنرانی و واکنش‌های منفی در بازار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
البرادعی: ترامپ ما (اعراب) را رها می‌کند؟
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
سقوط سهام در بازارهار جهانی پس از اظهارات ترامپ
تغییر وضع تنگه هرمز بدون عادی‌سازی روابط با ایران ممکن نیست
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی