×
سیاسی
شناسه خبر : 139406
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/02/13 ساعت 11:05
شهادت «خضر عدنان»؛ رسوا کننده مدعیان حقوق بشر

نورنیوز بررسی کرد؛

شهادت «خضر عدنان»؛ رسوا کننده مدعیان حقوق بشر

«خضر عدنان» نه یک زندانی بلکه یک اسیر بوده که رژیم صهیونیستی موظف به تامین جان و ارائه خدمات درمانی به او بوده و شهادت او یعنی زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی که تعمدا برای به شهادت رساندن او صورت گرفته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روز سه‌شنبه باشگاه اسرای فلسطین از شهادت «خضر عدنان» اسیر فلسطینی پس از اعتصاب غذای ۸۷ روزه در اردوگاه اسرای در بند رژیم صهیونیستی خبر دادند.

خضر عدنان ۴۴ ساله از ساکنان شهرک عرابه در جنین بود که به دلیل عضویت و فعالیتش در جنبش جهاد اسلامی فلسطین در کرانه باختری بیش از ۱۲ بار بازداشت شد.

عدنان که سابقه مبارزاتی بسیاری در راه آزادی فلسطین از اشغال رژیم صهیونیستی را در کارنامه دارد در حالی به هم‌رزمان شهیدش پیوست که در خصوص شهادت او چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ عدنان هم‌چون هزاران فلسطینی ـ آمارها رقمی بالغ ۴ هزار و 900 زن و مرد را نشان می‌دهد که 700 نفر آنها بیمار هستند ـ نه زندانی که اسیر رژیم صهیونیستی بوده و مراکز نگه‌داری آنها نه زندان که اردوگاه اسرا است.

وفق قوانین بین‌المللی، زندانی به افرادی گفته می‌شود که در قلمرو حاکمیتی و سرزمینی مشروع یک دولت به دلیل جرم و تخلف بازداشت شده و در دادگاه محاکمه و در مکانی به نام زندان دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند، حال آنکه فلسطینی‌های ساکن غزه، کرانه باختری و قدس، اراضی 67 و 48 نه در حوزه اختیارات رژیم صهیونیستی بلکه در قلمرو سرزمینی به نام فلسطین هستند و رفتار آنها نه اقدام مجرمانه بلکه دفاع مشروع در برابر تجاوز متجاوز است.

بر این اساس؛ هرگونه بازداشت این افراد به منزله اسارت آنهاست و رژیم صهیونیستی وفق قوانین چهارگانه ژنو، قوانین مربوط به اسرای جنگی و رفتارهای بشردوستانه، منشور ملل متحد، اعلامیه حقوق بشر، مصوبات شورای امنیت درباره فلسطین، مصوبات شورای حقوق بشر سازمان ملل و کنوانسیون‌های بین‌المللی موظف به رعایت حقوق این افراد به عنوان اسیر جنگی و به‌ویژه حفظ جان آنها تا زمان آزادی است.

بدیهی است که خضر عدنان نیز نه یک زندانی بلکه یک اسیر بوده که رژیم صهیونیستی موظف به تامین جان و ارائه خدمات درمانی به او بوده و شهادت او یعنی زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی که تعمدا برای به شهادت رساندن او صورت گرفته است.

چنانچه قوانین مذکور صراحت دارند، نهادهای بین‌المللی موظف به رسیدگی به پرونده شهادت او و بازخواست و مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل نقض قوانین جنگی، نسل‌کشی و زیر پا گذاشتن قوانین بشردوستانه است.

الزام این واکنش زمانی بیشتر می‌شود که از همان ابتدای اسارت عدنان، بسیاری از نهادهای فلسطینی به رژیم صهیونیستی درباره وخامت وضعیت جسمی او هشدار داده بودند، چنانچه «تامر الزعانین» سخنگوی رسانه‌ای مؤسسه فلسطینی «مهجة القدس» هشدار داده بود که وضع جسمانی خضر عدنان به شدت وخیم است و او در حال حاضر از نوشیدن آب خودداری می‌کند.

باشگاه اسیران فلسطینی روز چهارشنبه گذشته نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که دادستانی رژیم صهیونیستی پس از ارائه کیفرخواست علیه خضر عدنان، خواستار حبس ۴ ساله این اسیر شده است.

کمیته‌های مقاومت فلسطین هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بودند: ادامه بازداشت عدنان، به منزله تلاش برای از بین بردن او است.

با توجه به این هشدارها شهادت او را به صراحت می‌توان بخشی از طراحی صهیونیست‌ها برای نسل‌کشی فلسطینی‌ها دانست که به واسطه آن جان هزاران اسیر فلسطینی در معرض تهدید قرار دارد.

مسئولیت صهیونیست‌ها در قبال شهادت عدنان به عنوان یک اسیر چیزی نیست که با فرافکنی و یا رفتارهایی چون تجاوز نظامی به حلب سوریه بتواند از آن شانه خالی کرده و افکار عمومی را از آن منحرف سازد.

دوم؛ مدت زمان اعتصاب غذای خضر عدنان در اردوگاه اسرا 87 روز بوده، حال آنکه در این مدت کشورهای غربی مدعی حقوق بشر، شورای حقوق بشر و سازمان ملل در برابر این مسئله به رغم هشدارهای گسترده فلسطینی‌ها در باب وضعیت جسمی او، سکوت کرده و با رفتار خود عملا در جنایت رژیم صهیونیستی مشارکت کرده‌اند.

اکنون این سوال مطرح است که این مدعیان حقوق بشر که در قبال زندانی شدن و اعدام تروریست‌ها، قاچاقچیان مواد مخدر و... اشک تمساح می‌ریزند، چگونه است که در برابر اعتصاب غذای حقیقی خضر عدنان و صدها اسیر فلسطینی سکوت کرده‌اند.

این رفتار تهوع‌آور در قبال شهادت «شیرین ابوعاقله» زن خبرنگاری که با شلیک مستقیم و تعمدی نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید نیز انجام شد و این جماعت به سادگی از کنار آن گذشتند.

با این حال؛ روند تحولات در فلسطین اشغالی حکایت از آن دارد که فلسطینی‌ها چشم به راه وعده‌ها و نمایش‌های دروغین مدعیان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی نمانده و دامنه مقاومت آنها امروز نه تنها غزه، کرانه باختری، قدس و اراضی اشغالی 67 و 48 بلکه به اردوگاه‌های اسرا نیز رسیده و مبارزه‌ای یک‌پارچه را برای آزادی فلسطین رقم زده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه شد
منشور کوروش راهنمای حکمرانی
واکنش سفارت ایران در مکزیک به دروغ بزرگ رسانه آمریکایی
رمزگشایی اعتراف ترامپ
برنامه مسابقات فوتبال و والیبال امروز + ساعت بازی تراکتور
وزیر خارجه عراق:‌ به روابط خود با ایران احترام می‌گذاریم
هشدار بی‌سابقه نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی از نابودی صهیونیسم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 آبان+ وضعیت استان ها
تحویل جسد اسیر صهیونیست به صلیب سرخ در جنوب غزه
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
X
آگهی تبلیغاتی