×
سیاسی
شناسه خبر : 139315
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/11 ساعت 10:40
شمخانی: فعال‌سازی مکانیسم ریال-روپیه در پیشبرد اهداف مشترک اقتصادی نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت

شمخانی: فعال‌سازی مکانیسم ریال-روپیه در پیشبرد اهداف مشترک اقتصادی نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت

آجیت دوآل مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند که به تهران سفر کرده است؛ صبح امروز با دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون روابط سیاسی، امنیتی به ویژه مسائل اقتصادی دو و چندجانبه و مهم ترین تحولات منطقه‌ای و بین المللی گفتگو کرد.

نورنیوز - گروه سیاست: «آجیت دوآل»، مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند که به تهران سفر کرده است؛ صبح امروز با دریابان «علی شمخانی»، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون روابط سیاسی، امنیتی به ویژه مسائل اقتصادی دو و چندجانبه و مهم ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در این دیدار به اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی ریشه‌دار، اراده رهبران دو کشور و همچنین استقلال راهبردی ایران و هند به عنوان بسترهای اصلی در مسیر توسعه همکاری‌های دو جانبه اشاره کرد.
 
دریابان شمخانی تأکید کرد: روابط ایران و هند بر علیه هیچ کشور دیگری نیست و از اراده طرف‌های ثالث نیز متأثر نمی‌شود. تحولات جهانی و منطقه‌ای شرایط بسیار مناسبی را برای تقویت تعاملات فی‌مابین در حوزه انرژی، حمل و نقل و ترانزیت، فناوری و بانکی میان ایران و هند ایجاد کرده است.

او همچنین خاطر نشان کرد: فعال‌سازی مکانیسم ریال-روپیه اقدام ضروری و مهمی است که در پیشبرد اهداف مشترک در حوزه‌های مختلف اقتصادی نقش تعیین کننده خواهد داشت.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با استقبال از ارتقاء نقش و موقعیت هند در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، عنوان کرد: حضور فعال دهلی در ابتکارات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با مشارکت کشورهای آسیای مرکزی و حوزه خلیج فارس را لازم و راهگشا می‌دانیم.

او در ادامه گفت: مشارکت دو کشور برای احصاء و بهره‌گیری از فرصت‌های حاصل از تحولات منطقه‌ای و جهانی و همچنین همکاری فعال در سازمان شانگهای و گروه بریکس تأمین کننده منافع ملی ایران و هند است. 

شمخانی همچنین یادآور شد: تصمیمات اتخاذ شده برای رفع موانع تداوم همکاری در پروژه چابهار می‌تواند در تغییر وضعیت غیر مناسب فعلی بسیار موثری باشد.

چابهار را دروازه ورود هند به همکاری‌های اقتصادی همه‌جانبه با ایران می‌دانیم

مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند در دیدار با دریابان شمخانی، نفوذ جدی فرهنگ ایران در زندگی روزمره مردم هند را نشان دهنده پیوندهای عمیق میان دو ملت دانست و افزود: شاید در سطح منطقه نتوان نمونه دیگری برای این پیوند ارائه کرد. او در ادامه افزود: کشورهای مستقل باید با شناخت ویژگی‌های تحولات جدید جهانی و هم‌زمان با تقویت توانمندی‌های داخلی خود برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و ایفای نقش بین‌المللی موثر آماده شوند.

دوآل همچنین تأکید کرد: توافق ایران و عربستان سعودی برای عادی سازی روابط علاوه بر اثرات عمیق منطقه‌ای در تغییر مناسبات در نظام بین‌الملل نیز تأثیرات جدی خواهد داشت. به سهم خود از نقش محوری و تعیین کننده جنابعالی (دریابان شمخانی) در مدیریت روند عادی سازی روابط تهران و ریاض و توافق حاصل شده میان دو کشور قدردانی می‌کنم.

مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند ضمن تأکید بر تداوم همکاری مشترک در خصوص کمک به ثبات در افغانستان و جلوگیری از توسعه حضور و نقش آفرینی تروریسم تکفیری در این کشور افزود: بر ایجاد دولت مسئول و فراگیر در افغانستان تأکید داریم.

آجیت دوآل همچنین خاطر نشان کرد: چابهار را دروازه ورود هند به همکاری‌های اقتصادی همه جانبه با ایران می‌دانیم و آماده افزایش رایزنی‌ها برای رفع مشکلات موجود هستیم.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بیانیه مشترک نهادهای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و هندوستان
دوشنبه 1402/02/11 ساعت 19:25
بیانیه مشترک نهادهای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و هندوستان
در پایان سفر یک روزه «آجیت دوال» در بیانیه مشترکی که به امضاء دریابان «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای هندی او رسید دو طرف با ارزیابی تحولات جهانی، منطقه‌ای و دوجانبه بر تعهد دو کشور در مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن به‌منظور ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه تأکید کردند.
سفر مشاور امنیت ملی هند به ایران
یکشنبه 1402/02/10 ساعت 14:38
سفر مشاور امنیت ملی هند به ایران
مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند به دعوت رسمی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان صبح فردا دوشنبه وارد تهران خواهد شد.
شمخانی: تنش و درگیری در منطقه قفقاز به نفع هیچ کشوری نیست
یکشنبه 1402/01/20 ساعت 21:04
شمخانی: تنش و درگیری در منطقه قفقاز به نفع هیچ کشوری نیست
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار همتای ارمنستانی خود در تهران با بیان اینکه تنش و درگیری در منطقه قفقاز به نفع هیچ کشوری نیست، تصریح کرد: هرگونه تغییر در جغرافیای منطقه قفقاز جنوبی اقدامی تنش‌زا و در جهت خواست دشمنان امنیت و ثبات منطقه است.
شمخانی: پایان دادن به سلطه دلار در مبادلات اقتصادی و تجاری شتاب گرفته است
یکشنبه 1402/01/20 ساعت 12:35
در گفتگو با دستیار ویژه پوتین؛
شمخانی: پایان دادن به سلطه دلار در مبادلات اقتصادی و تجاری شتاب گرفته است
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با دستیار ویژه پوتین گفت: مسیر آغاز شده برای کاهش اثرگذاری دلار در مبادلات اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی که کشورهای زیادی در حال پیوستن به آن هستند سلطه غرب بر اقتصاد جهانی را به حداقل ممکن تقلیل خواهد داد.
نظرات

آخرین اخبار
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست