×
اقتصادی
شناسه خبر : 139229
تاریخ انتشار : شنبه 1402/02/09 ساعت 12:38
تبادلات کشورهای اوراسیا با ایران افزایش می‌یابد

تبادلات کشورهای اوراسیا با ایران افزایش می‌یابد

همکاری‌های گمرک ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در خصوص رفع موانع گمرکی برای توسعه و تسهیل مبادلات تجاری افزایش می‌یابد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: موضوعات مرتبط با رفع موانع گمرکی و راهکار‌ها برای تسهیل و توسعه تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا صبح امروز در دیدار دکتر رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با ایلدار علیشروف وزیر مسئول گمرکی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و هیئت همراه مطرح شد.

در این دیدار دکتر محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه هرچند موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا موقت بوده و تشریفات دائمی شدن را طی می‌کند، افزود: اراده و برنامه ریزی دولت مبنی بر توسعه بلندمدت تبادلات تجاری ایران با کشور‌های عضو اوراسیا است.

او با اعلام میزان تبادلات تجاری ایران با کشور‌های عضو در سال ۱۴۰۱ افزود: تبادلات تجاری در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده که از این میزان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات ایران به اوراسیا و بیش‌از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از کشور‌های اوراسیا به ایران بوده است.

رضوانی فر بیان داشت: بعد از امضای موافقت نامه تجارت آزاد با این اتحادیه و تسهیل گری تجارت، مبادلات تجاری ایران و اوراسیا ۳۲ درصد رشد داشته است، این در حالی است که میزان ترانزیت مابین ایران و اوراسیا نیز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است.

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه با توجه به گستردگی کشور‌های عضو اوراسیا و ایران، کالا‌های صادراتی و وارداتی مبادله شده از تنوع خوبی برخوردار بوده است و با بررسی تخصصی که انجام شده پیش بینی می‌شود، در کمتر از دو سال، مبادلات ایران و اوراسیا به ۱۰ میلیارد دلار برسد. همچنین تنوع کالا‌های صادراتی به اعضای این اتحادیه طیف گسترده‌ای از کالا‌های ساختمانی پتروشیمی، صنعتی و کشاورزی را شامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با برخی از کشور‌های عضو این اتحادیه پیش از این موافقتنامه داشتیم که برخی ۴۰ تا ۵۰ ساله قدمت دارد، افزود: جهت گیری در بخش حقوقی و امور بین الملل گمرک این است که مجموعه این تفاهم‌نامه‌های قبلی را با اوراسیا هماهنگ کنیم.

رضوانی فر در ادامه به تشریح برنامه اقدام برای توسعه و تسهیل مبادلات تجاری با این اتحادیه پرداخت و گفت: تبادل الکترونیکی اطلاعات و اسناد گمرکی، همکاری در بخش تبادل اطلاعات ارزش و تعرفه به صورت دو جانبه، توسعه همکاری‌های آموزشی دو طرف با توجه به اینکه ایران پایگاه منطقه‌ای آموزش سازمان جهانی گمرک است، همکاری برای توسعه ترانزیت در چارچوب تیر الکترونیکی (E-Tir) و آمادگی برای خدمات رسانی به فعالان مجاز اقتصادی از مهمترین برنامه‌های اقدام برای تسهیل و توسعه تجارت با اتحادیه اوراسیا است.

این گزارش حاکی است موضوع ارائه تسهیلات گمرکی به شرکت‌های خوشنام یکی دیگر از محور‌های مهم این دیدار بود و تاکید شد شرکت‌های بزرگ و خوشنام تولیدی، تجاری، خدماتی و صنعتی مستحق دریافت خدمات ویژه در حوزه گمرک هستند.

ایلدار علیشروف وزیر همکاری‌های گمرکی اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز با استقبال از توسعه و تسهیل تجارت با ایران گفت: با اجرای موافقت نامه تجارت آزاد با ایران، حجم مبادلات تجاری میان دو طرف افزایش چشمگیری داشته است و پیش بینی می‌کنیم با اجرای مفاد این توافق نامه حجم مبادلات همچنان رو به افزایش باشد.

وی همچنینن در راستای استفاده بهتر از مفاد این موافقت نامه با هدف افزایش مبادلات تجاری پیشنهاداتی را ارائه داد؛ بنابراین گزارش؛ "اتحادیه اقتصادی اوراسیا" به عنوان یکی از پیمان‌های موفق در منطقه نقش به سزایی در توسعه اقتصادی کشور‌های عضو آن داشته است. موافقتنامه با این اتحادیه به عنوان یکی از مهمترین توافقات انجام شده در قالب همکاری‌های اقتصادی منطقه ای، از آبان ماه ۱۳۹۸ وارد فاز اجرایی شد که این مهم با امضاء موافقتنامه تجارت آزاد در اواخر دی ماه ۱۴۰۱ وارد فاز جدیدی شد.

در این نشست که با حضور معاون امور گمرکی، سرپرست معاونت حقوقی و نظارت، سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل، مدیر کل دفتر مرکزی حراست و امور انتظامی، مدیر کل دفتر ارزش و مدیر کل دفتر ترانزیت گمرک ایران برگزار شد، معاونین و مدیران کل حاضر در جلسه گزارشی در خصوص موضوعات مرتبط ارائه و راهکار‌هایی را برای تسهیل تجارت و همچنین رفع موانع گمرکی برای توسعه مبادلات تجاری با اتحادیه اوراسیا پیشنهاد دادند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محدودیت ترافیکی مراسم عید بیعت
حضور قالیباف در مراسم چهلمین روز خاکسپاری قائد شهید امت در کربلای معلی
قدردانی نماینده آیت‌الله سیستانی از مدیریت دکتر پزشکیان در جنگ رمضان
برنامه عادی‌سازی روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان و ترکیه
یارانه نقدی مردادماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
نورویدئو| پشت پرواز شاهین سنتکام؛ جبران ضعف یا تداوم سلطه
انتشار کلید آزمون‌های سراسری
شکست نامزدهای مورد حمایت ترامپ در انتخابات
پاسخ یمن به نقض حریم هوایی از سوی عربستان
تساوی دراماتیک خاتون بم مقابل النصر
اجرای حکم قطعی جرائم اقتصادی درباره تعاونی مولی‌الموحدین
خدمات سلامت ایران به اتباع
پیروزی اتلتیکو با شعار علیه آلوارز
تحول در صنعت فضایی ایران روی مدار ژئو
مهار آتش‌سوزی در مرز بیله‌سوار
رابرت مالی: مردم ایران تسلیم نخواهند شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 30 مرداد / طلا صعود می کند؟
رونمایی از طرح آرامگاه فرشچیان
دفن پروژه جاه‌طلبانه نئومِ بن سلمان در شن‌های عربستان!
منیر الحدادی به لیگ اسپانیا بازگشت
سیاستگذاری اقتصادی تغییر ریل می‌دهد؟
قطر: بازگشت به شرایط پیش از جنگ ضروری است
قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
گزارش تصویری| آزمون سراسری سال 1405
پای اسپانیایی‌ها به بیرجند باز شد
دفاع و بازتولید قدرت از دل تهدید
ناکامی آزادکاران جوان در مسابقات جهانی
بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت حملات اخیر اسرائیل به غزه
انتقاد تند داریوش ارجمند از بودجه هنرمندان
توضیح درباره ابطال مصوبات شورای رقابت در پیش‌فروش خودرو
توقف پروازها در بن‌گوریون
مشاور امنیت ملی عراق چه پیامی را به قالیباف رساند؟
آخرین خبر از پرونده تکان‌دهنده و 53 میلیون دلاری هاروارد
انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
قالیباف به کربلا رسید
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
واکنش چین به تهدید اقتصادی ترامپ علیه ایران
شکست کشتی‌گیران ایرانی در رقابت‌های جهانی
رکورد 48 ساعته پلیس؛ کشف هزاران تن موادمخدر و سوخت قاچاق
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در چند روز آینده
وقوع حادثه دریایی در سواحل یمن
قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک
روسیه: برای دیدار با مذاکره‌کنندگان آمریکایی آماده‌ایم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهد
گام مجلس برای حمایت از تولیدکنندگان؛ خسارت‌ها با جریمه تأخیر پرداخت می‌شود
هشدار نارنجی؛ احتمال وقوع سیلاب در 5 استان کشور
حمله اسرائیل به ابوالظهور؛ پیام مستقیم به اردوغان و ارتش ترکیه
آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1405 آغاز شد
هشدار سخنگوی سپاه؛ سلاح‌های ایران در جنگ بعدی متفاوت خواهد بود
مرکز آزمون تصادف خودرو راه‌اندازی شد اما آزمون تصادف خودروها آغاز نشد