×
اقتصادی
شناسه خبر : 139084
تاریخ انتشار :

سهامداران بورسی چقدر سود نقدی و سنواتی گرفتند؟

از ابتدای سال1401 تا نیمه فروردین امسال 77 هزار و 970میلیارد و 656 میلیون تومان سود از طریق «سجام» به حساب سرمایه‌گذاران واریز شد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: پس از آن که نمایندگان مجلس در قالب قانون بودجه ۱۴۰۱ همه شرکت‌های بورسی را موظف کردند که سود سهامداران خرد را از طریق سامانه سجام و در موعد مقرر واریز کنند، سازمان بورس نیز در اوایل سال گذشته با ارسال نامه‌ای به ناشران بازار سرمایه اعلام کرد: مطالبات سنواتی سهامداران باید از بستر سجام پرداخت شود تا حق‌الناس میلیون‌ها سهامدار که در سال گذشته توسط شرکت‌ها پرداخت نشده بود، تعیین و با همکاری سمات و از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» پرداخت شود.

در نامه سازمان بورس خطاب به ناشران تصریح شده بود که به منظور تسهیل امور سهامداری و در جهت رعایت کامل قوانین و مقررات از جمله ماده ۲۴۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت، سازمان بورس در راستای فراهم کردن زیرساخت لازم برای تعیین تکلیف سود‌های سال‌های قبل سهامداران اقدام‌ها و بستر‌های لازم را فراهم کرده است.

با توجه به چنین مساله‌ای ضروری است ناشرانی که سود سال‌های گذشته سهامداران را به دلایلی از جمله عدم اعلام شماره حساب از سوی آنها، عدم مراجعه سهامدار، سجامی نبودن آن‌ها و موارد دیگر پرداخت نکرده‌اند باید با هماهنگی با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در راستای رعایت قانون و مقررات نسبت به پرداخت سود سنوات گذشته سهامداران اقدام کنند.

در همین ارتباط «محمد باغستانی»، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، آمار واریز سود سنواتی، سود جاری و حق تقدم استفاده نشده از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۲ را با ذکر جزییات تشریح کرد.

آمار کلی واریز سود جاری، سنواتی و حق تقدم استفاده نشده

او در خصوص آمار کلی واریز «سود جاری، سود سنواتی و حق‌تقدم استفاده نشده» از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا نیمه فروردین ماه سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: در مجموع این دوره زمانی «سود جاری، سود سنواتی و حق‌تقدم استفاده نشده» متعلق به ۱۰۰ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۵۴۵ سهامدار از سوی ۹۱۸ ناشر به مبلغ ۷۷ هزار و ۹۷۰ میلیارد و ۶۵۶ میلیون تومان از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» به حساب سرمایه‌گذاران واریز شده است.

باغستانی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۹۰۶ ناشر «سود جاری، سود سنواتی و حق تقدم استفاده نشده» ۹۷ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۱۴۱ سهامدار که شامل مبلغ ۷۷ هزار و ۹۷۰ میلیارد و ۶۵۶ میلیون تومان می‌شود را با استفاده از سامانه سجام به حساب سرمایه گذاران واریز کرده‌اند.

آمار واریزی سود سنواتی در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سه هفته ابتدایی سال ۱۴۰۲ نیز سود سنواتی ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۹۶۸ سهامدار که شامل ۲۳۱ میلیارد و ۱۲۴ میلیون تومان و سود جاری ۲۳۴ هزار و ۴۳۶ سهامدار که شامل ۲۹۵ میلیارد و ۸۸۷ میلیون تومان می‌شود از سوی ۱۲ ناشر با استفاده از سامانه سجام پرداخت شده است.

واریز ۶۸ هزار میلیارد تومان سود جاری برای ۵۹ میلیون سهامدار

او در خصوص جزئیات واریز سود جاری و مطالبات سهامداران در سال ۱۴۰۱ گفت: در طی ۱۲ ماه سال گذشته، ۶۸ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان سود جاری متعلق به ۵۲۳ ناشر از طریق اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» به حساب ۵۹ میلیون و ۵۷۴ هزار و ۱۵۷ سهامدار واریز شد.

۳۶ میلیون سهامدار، ۷ هزار میلیارد تومان مطالبات دریافت کردند

باغستانی اظهار داشت: در سال گذشته، سمات، سود سنواتی ۳۳۹ ناشر شامل ۳۶ میلیون و ۳۴۷ هزار و ۴۱۶ سهامدار به ارزش هفت هزار و ۴۹ میلیارد تومان را پرداخت کرده است.

واریز ۲ هزار میلیارد تومان حق تقدم استفاده نشده

مدیرعامل سمات درباره آمار واریز حق تقدم‌های استفاده نشده در سال ۱۴۰۱ نیز اعلام کرد: بر اساس اطلاعات موجود در سال گذشته، بیش از ۲ هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان حق تقدم استفاده نشده متعلق به ۲ میلیون و ۷۶ هزار و ۵۶۸ سهامدار متعلق به ۴۴ ناشر با استفاده از سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» به حساب سهامداران واریز شده است.

آمار واریز سود سرمایه گذاران در سال ۱۴۰۰

او به آمار پرداخت سود جاری ناشران بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ که پرداخت سود توسط ناشران به صورت غیر الزام‌آور انجام می‌شد، بیش از ۱۵ هزار و ۸۸۲ میلیارد تومان سود جاری متعلق به حساب ۴۰ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۸۶ سهامدار (حقیقی، حقوقی، سبدگردان و صندوق) واریز شد که با تصمیم‌هایی که در سطح مجلس و سازمان بورس گرفته شد شاهد رشد بیش از ۲ برابری در تعداد واریزی‌ها هستیم.

انتقالات قهری و توثیق اوراق بهادار

باغستانی درباره وضعیت پرونده‌های حقوقی اظهار داشت: در سال گذشته تعداد پرونده‌های حقوقی در بخش انتقالات قهری اوراق بهادار با ۴۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ در مجموع به ۲۰۴ هزار و ۳۲۵ مورد و در بخش توثیق اوراق بهادار با ۸۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ تعداد پرونده‌ها به سه هزار و ۴۹۴ پرونده متعلق به ۲۱۸ هزار و ۱۶۳ نفر بوده است.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار داشت: در عین حال در بخش بررسی درخواست‌های سجام نیز شاهد افزایش ۹۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ هستیم که در مجموع ۷۱ هزار و ۱۸۹ مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

آمار توقیف اوراق بهادار

او درباره آمار توقیف اوراق بهادار در سال ۱۴۰۱ گفت: تعداد پرونده‌های مرتبط با توقیف، رفع توقیف، فروش اوراق بهادار توقیفی، استعلام وضعیت دارایی، بررسی نامه‌های توقیفی و دعاوی این حوزه در سال ۱۴۰۱ شامل ۸۰ هزار و ۱۹۷ پرونده بود که مختص به ۱۰۹ هزار و ۵۳۵ نفر است.

عملکرد حوزه فناوری و توسعه نوآوری

باغستانی در تشریح عملکرد‌های حوزه فناوری و توسعه نوآوری در سالی که گذشت گفت: پشتیبانی، به‌روزرسانی و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات با هدف ارائه سرویس امین و پایدار برای ذی‌نفعان بازار سرمایه، افزایش ۱۰ کارگزاری جدید و شعب آن برای احراز هویت حضوری سجام، افزایش بیش از ۱۱ اپلیکیشن جدید برای احراز هویت الکترونیکی سجام، برگزاری بیش از ۷۸ مجمع الکترونیک توسط ۴۸ ناشر توسط سامانه دیما از مهم‌ترین عملکرد این حوزه در سال ۱۴۰۱ بود.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ثبت رکورد حضور سهامدار در سامانه دیما با مشارکت بیش از پنج هزار و ۸۵۵ سهامدار، راه‌اندازی توثیق مکانیزه از طریق بانک‌ها، ایجاد پنل مطالبات سهامداران، بهره‌برداری از فرآیند پرداخت سود به سهامداران حقوقی و کد‌های PRX، بهره‌برداری اولیه از سامانه افزایش سرمایه از محل حق تقدم، دریافت بیش از هفت میلیون تماس ورودی توسط مرکز تماس ۱۵۶۹، پاسخگویی به هفت هزار و ۳۸۵ ارباب رجوع در میز خدمت حضوری را از دیگر اقدامات معاونت فناوری و تسعه نوآوری سمات در سال گذشته اعلام کرد.

عملکرد تسویه وجوه و پایاپای

او ارتقای پرداخت از هفتگی به روزانه را یکی از تحولات مهم سال ۱۴۰۱ در حوزه تسویه وجوه در حوزه پرداخت کارمزد‌های ارکان بازار سرمایه عنوان کرد و اظهار داشت: در حوزه تسویه بازار مشتقه، استقرار سامانه اعمال و تسویه مکانیزه اوراق اختیار فروش تبعی با هدف حمایت از سهام در سررسید این اوراق در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۰ نماد از طریق این سامانه تسویه شده است.

باغستانی اظهار داشت: همچنین اصلاح و کاهش ضریب گرد کردن در محاسبه وجوه تضمین بازار از ۱۰۰ هزار ریال به ۱۰ هزار ریال با هدف گسترش روز افزون معاملات اختیار استاندارد با همکاری و پیشنهاد شرکت بورس تهران عملیاتی شد.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در حوزه تضامین و تسویه یار نیز در سال گذشته، بانک ملت به همراه کارگزاری دارا به جمع بانک‌های تسویه یار پیوستند که مراحل عملیاتی شدن و زیرساخت‌های آن در درست اجرا است.

ارزش ۳۵۶ هزار میلیارد ریال معاملات بازار فیزیکی

او در پایان این گفت‌وگو درباره آخرین آمار معاملات کالایی گفت: در پایان سه ماهه پایانی سال ۱۴۰۱ تعداد کل معاملات به ۲۹۲۷ مورد و ارزش کل معاملات بازار فیزیکی به بیش از ۳۵ هزار و ۶۶۸ میلیارد تومان رسیده است.

باغستانی اظهار داشت: همچنین ارزش معاملات تسویه شده در این بازه زمانی ۳۵ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان و ارزش معاملات منفسخ به بیش از ۴۱۳۳ میلیارد ریال بوده و از میان معاملات منعقد شده تعداد ۲۹۲۷ مورد تسویه شده‌اند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سه ماهه پایانی سال گذشته ارزش تسویه خارج از پایاپای به بیش از ۲۴ هزار و ۷۲۲ میلیارد تومان، تسویه نقدی بیش از ۸۶۵۶ میلیارد تومان، تسویه با تضمین ۱۳۹۵ میلیارد تومان و شرایطی ۸۹۴۰ میلیارد ریال بوده است.


ایرنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
با اعمال قانون همسان سازی، حقوق بازنشستگان واریز شد
چرایی سونامی خودکشی مردان میانسال در کره جنوبی
هشدار به پایتخت نشینان؛ طوفان تندری عظیم در راه تهران
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان باختگان ظرف 48 ساعت پرداخت می شود
پرتاب اولین ماهواره های اینترنتی آمازون به فضا
اعلام برنامه مسابقات مرحله نیمه نهایی جام حذفی ایران
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
نورویدیو | آتش بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی دیگرعلیه ایران
حضور مشاور و دستیار رهبری در گروه صنعتی و پژوهشی" زر"
احتمال وزش باد شدید در تهران تا ساعات آینده
علت مرگ توله‌پلنگ‌ها در کرمان مشخص شد
صدرنشینی ویکتور گیوکرس در رقابت کفش طلای اروپا
همسایگی هوشمندانه؛ تهران و باکو علیه خط تفرقه
چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای
بازدارندگی از طریق دیپلماسی
آتش‌سوزی گسترده در رستوران چینی
حاشیه های عجیب در فوتبال ایران؛فدراسیون زیر تیغ انتقاد!
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ رئیس جمهور چین تسلیت گفت
جزییات طرح ضربتی پلیس پایتخت برای دستگیری سارقان و مالخران
پرونده بیرانوند روز میز فدراسیون؛ حکم صادره عادلانه خواهد بود؟
جذب نیروی انسانی جدید در آموزش و پرورش
آخرین مهلت برای صرافی‌های رمز ارز؛ 20 اردیبهشت!
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 9 اردیبهشت 1404
جلوگیری از فاجعه ای دیگر پس از انفجار در بندر شهید رجایی
هشدار نارنجی گرد و خاک در خوزستان؛ مدارس 12 شهر مجازی شدند
رشد ملایم شاخص بورس در معاملات امروز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش محصولات ایران‌خودرو در اردیبهشت ماه+جزییات و لینک ثبت نام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (20)«ارسک»
جزییات جدید از تفکیک یارانه گروه‌های خاص
آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور+ جزئیات
انفجار مرگبار در سوله صنعتی میمه
فروش ویژه خودروهای کارشناسی ایران خودرو از فردا+ جزئیات
برای 50 هزار منقاضی مسکن در شهر پرند زمین برای ساخت نیست!
نورنما | 5 تا از بهترین مکان های گردشگری اصفهان
قیمت خودرو امروز 9 اردیبهشت + جدول قیمت ها
جنگ بر سر توافق
تنش در روابط دولت و شورای شهر تهران؛ انتقاد تند چمران به مصوبه هیئت وزیران
مارک کارنی نخست وزیر جدید کانادا شد
دختر رزمی کار حریف زورگیر حرفه ای نشد!
نیش زنبورها نتیجه بازی فوتبال را مشخص کرد + فیلم
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
گروسی: هر توافقی با ایران، باید اجازه نظارت آژانس را بدهد
فردا درِ کنکور به روی این داوطلبان بسته می‌شود!
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی
سیاست نامه | با آنتن ملی چه کردیم؟
رؤیای توسعه‌ی ایران با دخترانش تعبیر می‌شود
برنامه مسابقات امروز 9 اردیبهشت + پخش زنده
خانم بزرگ سریال «ستایش» از سال های دوری از تلویزیون می گوید
آکسیوس: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در رم خواهد بود
X
آگهی تبلیغاتی