×
سیاسی
شناسه خبر : 139064
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/04 ساعت 20:47
اقدامات آمریکا منشور سازمان ملل را تضعیف و چندجانبه‌گرایی را تهدید می‌کند

ایروانی:

اقدامات آمریکا منشور سازمان ملل را تضعیف و چندجانبه‌گرایی را تهدید می‌کند

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، اعمال مجدد تحریم‌های غیرقانونی ضد ایرانی،اجبار کشورها به مشارکت در این اقدامات غیرقانونی و سرپیچی از تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری نمونه‌های بارز یک‌جانبه‌گرایی است که منشور سازمان ملل را تضعیف و چندجانبه گرایی را تهدید می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل که روز دوشنبه ۲۴ آوریل به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد چندجانبه گرایی مؤثر از طریق دفاع از اصول منشور به ریاست سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه سخن می‌گفت، افزود: خروج یک‌جانبه‌ایالات‌متحده از برجام، اعمال مجدد تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران، اجبار سایر کشورها به مشارکت در این اقدامات غیرقانونی و سرپیچی از تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری نمونه‌های بارز چگونگی اعمال یک‌جانبه‌گرایی است که منشور سازمان ملل متحد، سیستم سازمان ملل را تضعیف کرده و چندجانبه گرایی را تهدید می‌کند. دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در رأی اخیر خود در ۳۰ مارس ۲۰۲۳ در مورد برخی دارایی‌های ایران، مجدداً تأیید کرده است که آمریکا با اعمال تحریم‌های یک‌جانبه که بر اساس حقوق بین‌الملل غیرقانونی است، تعهدات بین‌المللی خود در قبال مردم ایران نقض کرده است. رأی دیوان بین‌المللی دادگستری قطعی و لازم‌الاجرا است و آمریکا ملزم به تبعیت از این تصمیم است.

او اضافه کرد: اقدامات قهری یک‌جانبه (UCM)، از جمله اعمال فراسرزمینی آن‌ها، نمونه‌ای نگران‌کننده از اقدامات زیان‌بار یک‌جانبه‌ای است که با اصول اساسی حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و حقوق اساسی بشر مغایر است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: این اقدامات غیرقانونی پیامدهای انسانی گسترده‌ای دارد و می‌تواند تلاش‌های دیپلماتیک با هدف حل‌وفصل اختلافات و ارتقای همکاری‌ها را تضعیف کند.

ایروانی اظهار کرد: چندجانبه گرایی به عنوان یک رویکرد تثبیت شده برای رسیدگی به چالش‌های جهانی شناخته شده است و چندجانبه گرایی مؤثر در چارچوب منشور سازمان ملل برای تضمین صلح و امنیت بین‌المللی ضروری است. دستیابی به این امر مستلزم تعهد قوی به حمایت از حقوق بین‌الملل، ترویج شفافیت و پاسخگویی و پایبندی به اصول مندرج در منشور سازمان ملل است.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: منشور سازمان ملل متحد چارچوب جامعی از اصول و هنجارهایی را ایجاد می‌کند که کشورهای عضو باید در روابط خود با یکدیگر به آن پایبند باشند. این اصول شامل حل مسالمت‌آمیز اختلافات، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، عدم مداخله در امور داخلی، ممنوعیت استفاده از زور و ارتقای حقوق بشر و آزادی‌های اساسی است. با رعایت این اصول، کشورهای عضو می‌توانند نظم حقوقی بین‌المللی باثبات و ایمن را که به نفع همه ملت‌ها و مردم باشد، ارتقا دهند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: چندجانبه گرایی باید مشارکت فعال همه کشورها را صرف‌نظر از اندازه، جایگاه یا جهت‌گیری سیاسی آنها تضمین کند. همه کشورها، به ویژه کشورهایی که مستقیماً تحت تأثیر تصمیمات اتخاذ شده از طریق سازوکارهای چندجانبه قرار می‌گیرند، باید از فرصت برابر برای مشارکت و شنیده شدن در فرآیندهای تصمیم‌گیری برخوردار باشند.

او تأکید کرد: یکپارچگی و اثربخشی چندجانبه گرایی با سوء استفاده از سیستم سازمان ملل متحد و اعمال گزینشی حقوق بین‌الملل و همچنین توسل به یک‌جانبه‌گرایی که تهدیدی جدی برای همکاری، صلح و امنیت بین‌المللی است، تضعیف می‌شود.

ایروانی گفت: همکاری باید سنگ بنای چندجانبه گرایی باشد تا تقابل. دیپلماسی، گفت‌وگو و مذاکره باید برای حل‌وفصل اختلافات بین کشورها در اولویت باشد. همکاری و درک متقابل باید به جای توسل به زور، تهدیدات و اقدامات یک‌جانبه، تعاملات کشورها را راهبری کند. رویکردهای مشارکتی باعث تقویت اعتماد، ایجاد اجماع و ترویج راه‌حل‌های پایدار برای چالش‌های جهانی می‌شود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: چندجانبه‌گرایی می‌تواند از طریق حل مشکلات مشترک و تعامل با همه طرف‌ها به طور مؤثر به چالش‌های پیش روی جهان امروز ما بپردازد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی وارد بیروت شد
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
X
آگهی تبلیغاتی