×
سیاسی
شناسه خبر : 139050
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/04 ساعت 17:45
کلید خوردن عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!

نورنیوز بررسی کرد؛

کلید خوردن عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!

روند انتقادات داخلیِ آغاز شده علیه راهبردها و سیاست‌های شکست‌خورده دولت بایدن در جریان جنگ اوکراین، علاوه بر آشکارسازیِ ناخواسته اهداف پشت پرده کاخ سفید از آغاز و گسترش این جنگ، از کلید خوردن سناریوی «عبور از بایدن» خبر می‌دهد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «رابرت اف کندی جونیور» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سخنانی که رویترز آنها را منتشر کرده، گفته: «جنگ اوکراین، جنگ ما نیست.»

کندی گفته: «جنگ در اوکراین برای منافع ملی آمریکا نیست. برخی از افراد پیش‌رو و قابل احترام میان مردم ما نظیر هنری کیسینجر، جک مک لار و لری ویلکرسون به‌طور قاطع گفته‌اند که این جنگ جزء منافع ملی ما نیست.»

او برای این موضع‌گیری خود دو دلیل آورده و گفته: «این جنگ برای مردم آمریکا نفع ملی ندارد چون اولا روسیه را به سمت چین هل داده و دوم اینکه ممکن است ما را به تقابل هسته‌ای با کشوری که سلاح اتمی بیشتری از ما دارد، بکشاند، لذا حق ما به عنوان یک آمریکایی است که بدانیم آمریکا به دنبال چه اهداف مهمی در این جنگ است. 

یکی از نامزد‌های دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۴ در ادامه اعلام کرده: «من در ابتدا به شما گفتم که اهداف ما بشردوستانه است و این دلیل خوبی است چرا که سبب میشود جنگ و خونریزی پایان یابد و یا به حداقل برسد، اما در این اواخر بایدن گفت یکی از اهداف ما دستِ‌کم تغییر رژیم پوتین است و این به این معنی است که جوانان اوکراینی قربانی سیاست دولت ‎آمریکا برای براندازی دولت روسیه هستند.» 

کندی تأکید کرده: «خب این همان راهبردی است که در عراق صورت گرفت و هیچ کارکردی برای ما نداشت و بسیاری از همان افرادی که اکنون اطراف بایدن هستند از این هدف حتی برای مدت طولانی حرف می‌زنند، مانند لوید آستین وزیر دفاع که گفته اهداف ما در اوکراین تحقیر ظرفیت‌های نظامی ارتش روسیه در جنگ در سراسر جهان است.» 

او با انتقاد از این رویه افزوده: «گام‌های برداشته شده در اوکراین نشان می‌دهد که اهداف ذکر شده به طور کامل مغایر با مأموریت‌های حقوق بشری ماست. راهبرد ما باید جلوگیری از کشته شدن جوانان اوکراینی باشد، نه تلاش برای تضعیف ارتش روسیه.»

انتقادات تند کندی البته محدود به موضوعات سیاست خارجی نبود و او با ذکر آمار و ارقامی تکان‌دهنده، اوضاع داخلی ایالات متحده در دوره بایدن را نیز به چالش کشید و گفت: یک‌چهارم آمریکایی‌ها شب گرسنه می‌خوابند، ۳۳ هزار نظامی سابق آمریکایی بی‌خانمان‌اند و روزانه به‌صورت میانگین ۲۳ نظامی سابق خودکشی می‌کنند.

روند انتقادات داخلیِ آغاز شده علیه راهبردها و سیاست‌های شکست‌خورده دولت بایدن در جریان جنگ اوکراین، علاوه بر آشکارسازیِ ناخواسته اهداف پشت پرده کاخ سفید از آغاز و گسترش این جنگ، از کلید خوردن سناریوی «عبور از بایدن» خبر می‌دهد که دامنه آن فراتر از جمهوری‌خواهان و ترامپیست‌ها رفته و دموکرات‌ها را نیز به میدان آورده است.

این روند انتقادی البته چند هفته‌ پیش‌تر در مواضع متحدین و همراهان ایالات متحده در ناتو پدیدار شد که نقطه اوج آن در سخنان «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه در دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در پکن قابل مشاهده بود و در ادامه مواضع دوپهلوی دیگر مقامات اروپایی از جمله «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را در پی داشت.

مجموعه انتقادات شکل گرفته از راهبردهای دولت بایدن در جریان جنگ اوکراین را می‌توان به چند بخش تقسیم کرد:

نخست؛ رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشینگتن در معادلات جهانی که نه تنها با شعارهای انتخاباتی بایدن تناقض داشت بلکه برخلاف تصور آمریکایی‌ها قدرت تاثیرگذاری کاخ سفید بر معادلات جهانی در حوزه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی را به شدت کاهش داد.

دوم؛ عدم صداقت و بازی غیر شفاف کاخ سفید با اعضاء ناتو و کشورهای اروپایی که نه تنها بخش زیادی از هزینه‌های هنگفت این جنگ نیابتی را به آنها تحمیل کرد بلکه از آن سو انرژی جایگزین را دستِ‌کم به پنج برابر قیمت به آنها فروخت!

سوم؛ اشتباه محاسباتی کاخ سفید درباره مولفه‌های قدرت روسیه و همچنین متغیرهای دیگر که مشخصا از نقطه‌نظر داخلی نه تنها منافع ملی آمریکا را تأمین نکرد، بلکه موجب بی‌حیثیت شدن آنها در عرصه بین‌المللی شد.

به هر شکل به‌نظر می‌رسد؛ حتی اگر کهولت سن و اختلال حواس بایدن مانع حضور او در میدان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نشود، نتایج به بار آمده از راهبردهای غلط او و دولتش به‌ویژه در حوزه سیاست خارجی به پاشنه آشیل جدی او تبدیل شده و راه را برای عبور از او حتی توسط هم‌حزبی‌هایش فراهم سازد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تداوم بحران در اوکراین نتیجه راهبردهای غلط زلنسکی است
پنج‌شنبه 1402/02/07 ساعت 06:25
نورنیوز بررسی کرد؛
تداوم بحران در اوکراین نتیجه راهبردهای غلط زلنسکی است
تحریم 50 ساله اوکراین بر علیه ایران، ضمن آنکه نشان دهنده اصرار زلنسکی بر تداوم راهبردهای غلط گذشته‌ است، اقدامی کاملاً نمایشی است که هیچگونه تأثیری براقتصاد ایران نخواهد داشت.
عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 14:42
نور ویدئو؛
عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!
روند انتقادات داخلیِ آغاز شده علیه راهبردها و سیاست‌های شکست‌خورده دولت بایدن در جریان جنگ اوکراین، علاوه بر آشکارسازیِ ناخواسته اهداف پشت پرده کاخ سفید از آغاز و گسترش این جنگ، از کلید خوردن سناریوی «عبور از بایدن» خبر می‌دهد.
مدیر شورای سیاست داخلی کاخ سفید استعفا داد
دوشنبه 1402/02/04 ساعت 20:55
مدیر شورای سیاست داخلی کاخ سفید استعفا داد
رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه از استعفای «سوزان رایس» مدیر شورای سیاست داخلی کاخ سفید خبر داد.
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
یکشنبه 1402/02/03 ساعت 17:44
نورنیوز بررسی کرد؛
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
چهارشنبه 1402/01/30 ساعت 13:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
این بار نیز به نظر می رسد جنبه تبلیغاتی نشست گروه هفت بر جنبه راهبردی آن ارجحیت داشته و چیزی جز چند عکس یادگاری، ثمره برگزاری این نشست برای دولت‌های آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا نیست!
استقبال کاخ سفید از جنگ داخلی در سودان با ژست معکوس بلینکن!
سه‌شنبه 1402/01/29 ساعت 13:44
نورنیوز بررسی کرد؛
استقبال کاخ سفید از جنگ داخلی در سودان با ژست معکوس بلینکن!
ظهور گروه‌های تروریستی مانند داعش، بوکوحرام و الشباب در نقاطی از آفریقا و اصرار ناتو بر گسترش ناامنی‌های عمومی در لیبی و سودان، مصادیقی از تلاش وقیحانه دشمنان آفریقا جهت تکرار و بازتولید تاریخ تلخ استعمار در این قاره است.
نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم