×
سیاسی
شناسه خبر : 139047
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/04 ساعت 17:11
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین

توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.

نورنیوز – گروه بین‌الملل: طی هفته‌های اخیر تحرکاتی از سوی برخی کشورها از جمله طرح ۱۲ ماده‌ای چین و ابتکار عمل برزیل برای دستیابی به راهکارهای سیاسی و پایان دادن به بحران اوکراین، ارائه شده اما سفر دبیر کل ناتو به کیف و اظهارات مقامات غربی در خصوص ضرورت شتاب بخشیدن به روند ارسال تسلیحات به اوکراین نتیجه این میانجی‌گری‌ها را در ابهام فرو برده است.

در این میان مواضع مقامات انگلیسی و تأکید بر طولانی بودن جنگ اوکراین جای تأمل ویژه‌ای دارد.

«بن والاس»، وزیر دفاع انگلیس اخیراً پیش‌بینی کرد، جنگ اوکراین با روسیه بعید است که در سال جاری میلادی به پایان برسد. اکنون این سوال مطرح است که چرا این سخنان جنگ افروزانه مطرح می‌شود و لندن چه اهدافی را در ورای آن دنبال می‌کند؟ کارنامه رفتار دولت انگلیس در موارد مشابه نشان می‌دهد که این کشور همواره متحد آمریکا در ناامنی‌های جهانی بوده و وجود فضای بحرانی را زمینه ساز حذف رقبا می‌داند. در این میان بررسی تحولات داخلی انگلیس نیز پرده از حقایقی دیگر بر می دارد که در رمز گشایی از رویکردهای انگلیس در قبال بحران اوکراین بسیار تعیین کننده است. 

در حوزه سیاسی در اواسط اردیبهشت، چارلز رسماً تاج‌گذاری می‌کند که به رغم تقلای قابل ملاحظه رسانه‌های وابسته به خاندان سلطنتی، واکنش جامعه انگلیس به این تاج گذاری منفی بوده و بسیاری از مردم این کشور به‌ویژه قشر جوان بر ضرورت پایان یافتن نظام پادشاهی در کشورشان تأکید دارند.  

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که بیشتر اعضای دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر) هم مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند. تحقیقات موسسه نظرسنجی «یوگاو» حاکیست که فقط ۱۵ درصد اعضای این حزب به تاریخ انگلیس افتخارمی‌کنند. بر همین اساس نزدیک به ۷۰ درصد مردم انگلیس نیز خواستار پایان حاکمیت نظام پادشاهی در کشورشان هستند.  

البته بحران سیاسی حاکم بر انگلیس به همین جا ختم نمی‌‍شود. اکنون «ریشی سوناک»، نخست وزیر این کشور با پرونده‌های فساد و اعتراض‌های شدید به سیاست‌های جاه طلبانه‌اش روبه‌رو است. تشدید تضادهای سیاسی در درون هیئت حکمه انگلیس اخیراً موجب استعفای اجباری «دومینیک راب»، معاون نخست وزیراین کشور شد.

بعد دیگر وضعیت بحرانی در انگلیس را در حوزه اقتصادی می توان مشاهده کرد. علی رغم وعده‌های سوناک مبنی بر مقابله با بحران اقتصادی، همچنان تورم در این کشور رکورد دو رقمی را می‌زند و مردم در تهیه مواد غذایی و پرداخت هزینه های سرسام آور انرژی با مشکلات بسیاری مواجه هستند. این وضعیت اقتصادی،موجب تداوم اعتصاب‌ها و اعترا‌ض‌های شدید خیابانی و افزایش فشارهای اجتماعی به دولت شده است. 

ابعاد دیگری از بحران داخلی در انگلیس، در مشکلات جدی مربوط به ارائه خدمات بهداشت و درمان دیده می‌شود. طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در این کشور، ماهیانه پنج میلیون بیمار برای ویزیت پزشک عمومی بیش از دو هفته انتظار می‌کشند. وس استیرینگ وزیر بهداشت کابینه در سایه (کارگر) گفت: بیماران پس از ۱۳ سال خلف وعده‌های حزب حاکم محافظه‌کار، ویزیت پزشک عمومی را غیرممکن می‌دانند.

به وضعیت بحرانی دولتمردان انگلیس باید تبعیض و نابرابری و رفتارهای نژادپرستانه سیستماتیک را نیز افزود.  کمیته زنان و برابری پارلمان انگلیس در گزارشی با اعلام اینکه خطر مرگ زنان باردار سیاه پوست در این کشور چهار برابر زنان سفیدپوست است، نسبت به دستکم گرفتن تبعیض نژادی از سوی دولت ابراز نگرانی کرد.

همزمان شبکه خبری راشاتودی از آمار تکان دهنده میزان تجاوزهای جنسی در بیمارستان‌های انگلیس خبر داد و نوشت: از سال ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ مورد تعرض و تجاوز جنسی که شامل حتی کودکان زیر ۱۳ سال هم می‌شود، در بیمارستان های انگلیس و ولز صورت گرفته است

علاوه بر موارد ذکر شده، وضعیت بحرانی پناه‌جویان در انگلیس نیز به چالشی جدی برای دولت این کشور تبدیل شده است. همزمان با افشای رسوایی همکاری هتل‌های نگهداری پناهجویان با باندهای قاچاق انسان به‌ویژه کودکان موضوع اسکان پناه‌جویان در پایگاه‌های نظامی و یا انتقال انان به رواندا  نیز به عنوان مصادیق از رفتارهای سوء علیه بشریت به فهرست بلند مشکلات لندن  افزوده شده است.  وضعیت نیروهای مسلح انگلیس نیز تحت تأثیر بحران اقتصادی در این کشور  در شرایط مناسبی قرار ندارد.کمیته محاسبات عمومی انگلیس اخیرا با انتشار گزارشی درباره وضعیت شکننده ارتش و ناتوانی در اجرای تعهدات نظامی این کشور در قالب پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد.

این گزارش نسبت به چشم‌انداز تدارکات نظامی انگلیس ابراز تردید کرده و سیستم نظارت بر تجهیزات دفاعی این کشور را شکست خورده توصیف کرده است.  توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از  راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد. در شرایط کنونی، تداوم بحران در اوکراین و تظاهر لندن به نقش آفرینی در دفاع از این کشور به عنوان تعهدی اخلاقی، نظامی و امنیتی و ایفای نقش بازیگری فعال در این عرصه ضمن آن که پشتوانه حمایت آمریکا را به‌دنبال خواهد داشت بهانه بسیار مناسبی برای توجیه ناکارآمدی‌ها در داخل به حساب می‌آید .با این وصف، تحلیل رفتار دولتمردان انگلیس در قبال بحران اوکراین که البته پیگیری آن، هزینه‌های سنگین مالی و انسانی را متوجه کی‌یف می‌سازد، خیلی سخت نخواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 18:21
نور ویدئو؛
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.
تجمع ضدایرانی در لندن؛ باز هم «کار، کار انگلیس است»
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 16:13
تجمع ضدایرانی در لندن؛ باز هم «کار، کار انگلیس است»
دولت انگلیس مجوز برگزاری تجمعی ضد ایرانی را در لندن برای روز جمعه 29 آوریل صادر کرده است؛ رویدادی که به وضوح با هدف تحریک اعتراضات در داخل ایران است.
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
یکشنبه 1402/02/03 ساعت 17:44
نورنیوز بررسی کرد؛
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
چهارشنبه 1402/01/30 ساعت 13:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
این بار نیز به نظر می رسد جنبه تبلیغاتی نشست گروه هفت بر جنبه راهبردی آن ارجحیت داشته و چیزی جز چند عکس یادگاری، ثمره برگزاری این نشست برای دولت‌های آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا نیست!
حضور نیروهای نظامی غرب در اوکراین؛ جنگ نیابتی یا نبرد رو در رو؟
دوشنبه 1402/01/28 ساعت 11:12
نورنیوز بررسی کرد؛
حضور نیروهای نظامی غرب در اوکراین؛ جنگ نیابتی یا نبرد رو در رو؟
غرب با استناد به تحلیلهایی که پشتوانه تاریخی ندارد و واقعیت‌های میدان نبرد نیز بر آن صحه نمی گذارد، همچنان مسیر تداوم نظامی گری در بحران اوکراین را با شعار «امروز زمان جنگ است و نه صلح» ادامه می‌دهد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری فردا مجازی است
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است
هشدار شیوع وبا و فلج اطفال در نوار غزه
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ دو سامانه بارشی معادل 6 برابر باران پاییز کشور
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
واکنش تند نوه عزالدین قسام به تهدید وزیر افراطی رژیم صهیونیستی
ادامه ممنوعیت فعالیت الجزیره در رام الله
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمالی
دستور صریح رئیس جمهور برای حل مشکل میدان نفتی آزادگان
هشدار سرعت لحظه‌ای در جاده‌ها؛ رانندگان مراقب باشید!
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
هوای تهران دوباره آلوده شد
غرب برای مداخله و تاثیرگذاری بر انتخابات دومای دولتی روسیه تلاش می کند
اظهارات بحث‌برانگیز درباره آرزوی مرگ ترامپ توسط زلنسکی
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
X
آگهی تبلیغاتی