×
اقتصادی
شناسه خبر : 139037
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/04 ساعت 14:44
افزایش 3 میلیون تنی ظرفیت صنعت پتروشیمی در سال 1402

افزایش 3 میلیون تنی ظرفیت صنعت پتروشیمی در سال 1402

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در حال حاضر 92 میلیون تن برآورد می‌شود، گفت: تا پایان سال و با افزایش 3 میلیون تنی، این ظرفیت به 95 میلیون تن بالغ خواهد شد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مرتضی شاهمیرزایی امروز در نشست خبری چهاردهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران با بیان اینکه ۱۰ طرح پتروشیمی امسال به بهره‌برداری خواهد رسید، افزود: این طرح‌ها از اردیبهشت ماه آماده خواهد شد و میانگین هر ماه یک افتتاح برای صنعت پتروشیمی داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به نام‌گذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب به رشد تولید و مهار تورم، به طور مشخص به صنعت پتروشیمی اشاره دارد.

معاون وزیر نفت به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۷۰ مجتمع تولیدی پتروشیمی وظیفه تولید ۵۵۰ انواع محصولات پلیمری و شیمیایی را بر عهده دارند.

شاهمیرزایی افزود: ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی بالغ بر ۹۲ میلیون تن در سال است، اما عملکرد پایین‌تر است.

او تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات در این مسیر تامین خوراک و قطعات لازم مجتمع‌های پتروشیمی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت پایین‌دست صنعت نفت به شمار می‌رود، ادامه داد: ایجاد ارزش افزوده از محصولات بالادست از صنعت نفت در پتروشیمی‌ها صورت می‌گیرد.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه اکنون خوراک مورد نیاز بیش از ۱۵ هزار کارگاه صنایع تکمیلی از صنعت پتروشیمی تامین می‌شود، گفت: باید محصولات جدید با هدف کاهش صادرات در صنعت پتروشیمی تولید شود که نیازمند توان متخصصان و سرمایه‌گذاران است.

او بیان کرد: باید از خام فروشی به سمت ارزش‌آفرینی با تبدیل محصولات خام و نیمه خام حرکت کنیم، زیرا صنعت پتروشیمی برای سایر صنایع نقش پیشران دارد.

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه نیاز به برگزاری همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی به دلیل تکمیل زنجیره ارزش بیش از گذشته است، ادامه داد: در برخی مجتمع‌های بالادست پتروشیمی محدودیت خوراک در فصول سرد سال وجود دارد.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه این همایش می‌تواند آخرین دستاوردها در صنعت پتروشیمی را معرفی کند، گفت: با توجه به این موضوع می‌توانیم زنجیره ارزش را تکمیل کنیم.

وی به برگزاری چهاردهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران در هفته آینده و روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت اشاره کرد و اظهار کرد: صاحب‌نظران بیش از ۱۵ کشور در این همایش حضور خواهند داشت.

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه در ۵ سال گذشته این کنفرانس برگزار نمی‌شد، ادامه داد: از جمله اهداف مهم این کنفرانس دعوت از صاحب‌نظران و فعالان صنعت پتروشیمی جهان است که می‌تواند به عبور از تحریم‌ها کمک کند.

این مقام مسوول همایش صنعت پتروشیمی مسیر را برای حضور سرمایه‌گذاران هموار خواهد کرد، گفت: این همایش در ۸ محور برگزار می‌شود و هم‌زمان با برگزاری این کنفرانس ۴ کارگاه و نمایشگاه برگزار خواهد شد.

وی گفت: توجه به بازار متانول به عنوان یکی از پیشرانان اصلی با ظرفیت تولید ۱۳۰ میلیون تن در جهان در این همایش مورد توجه قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه با توجه به منابع نفت و گاز ایران، ‌مشکلی برای کمبود خوراک ندارد، ادامه داد: پایداری خوراک پتروشیمی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران است. امیدواریم با توجه به جایگاه اول ایران در دارا بودن منابع نفت و گاز جهان، بتوانیم جایگاه اول صنعت پتروشیمی را نیز به دست بیاوریم.

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی از تولید ۱.۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب، ‌به ظرفیت تولید ۹۲ میلیون تن رسیده است، تصریح کرد: این ظرفیت تا پایان سال به حدود ۹۵ میلیون تن بالغ خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه اغلب میادین نفت و گاز ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارد، گفت: باید الگوی درآمد حداکثری جایگزین صادرات حداکثری مواد خام شود.

معاون وزیر نفت به تنوع محصولات پتروشیمی اشاره کرد و افزود: این تنوع باعث کاهش آسیب تحریم‌ها بر اقتصاد کشور در شرایط تحریم شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
X
آگهی تبلیغاتی