×
سیاسی
شناسه خبر : 139011
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/02/03 ساعت 17:44
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!

نورنیوز بررسی کرد؛

مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!

بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از سخنان «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه در دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در خصوص لزوم فاصله‌گیری اتحادیه اروپا از سیاست‌های مداخله‌گرایانه کاخ سفید در منطقه شرق آسیا به ویژه تایوان، مقامات اروپایی مواضع چندگانه‌ای اتخاذ کردند.

برخی از جمله «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در صدد اثبات وابستگی امنیتی آمریکا و اروپا به یکدیگر بر آمده و برخی دیگر مانند «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اتخاذ مواضعی دوگانه و مبهم در صدد عبور از شرایط کنونی برآمده‌اند!

بورل اعلام کرده؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.

البته مقامات تایوانی اساسا اشاره‌ای به اقدامات تحریک‌کننده تایپه در محیط پیرامونی پکن و برگزاری مانورهای مشترک تایوان و آمریکا نکرده‌اند!

بدیهی است که در چنین شرایطی چین نمی‌تواند نسبت به وضعیت جاری در تایوان بی‌تفاوت باشد، خصوصا آنکه پای بازیگرانی مانند انگلیس و استرالیا نیز همگام با واشینگتن و زیر هدایت دستگاه‌های نظامی و امنیتی آمریکا به تایوان باز شده و مناقشه تایوان تحت تاثیر این دخالت‌ها در حال تشدید است.

جوزف بورل که برای شرکت در جلسه‌ای در پارلمان اروپا به استراسبورگ رفته بود به خبرنگاران گفت: «تایوان برای اروپا اهمیت حیاتی دارد. این تنگه راهبردی‌ترین منطقه دریایی جهان به‌ویژه برای تجارت است. اتحادیه اروپا از لحاظ اخلاقی با هرگونه اقدام نظامی علیه تایوان مخالف است.»

بورل با تاکید بر صنعتی بودن تایوان گفت: «هرگونه تهدید و اقدام نظامی علیه تایوان پیامدهای راهبردی جدی برای اتحادیه اروپا خواهد داشت. صلح و ثبات در تایوان برای اتحادیه اروپا بخشی از برنامه راهبردی اتحادیه اروپا برای تضمین صلح و دفاع از منافعش است.»

در خصوص مواضع بورل ابهامات زیادی به ذهن خطور می‌کند؛ اینکه اگر ایجاد صلح و ثبات در تایوان برای اتحادیه اروپا یک اولویت راهبردی است، چرا همگام با واشینگتن در حال مداخله‌ مستمر در تایپه است؟!

فراتر از آن؛ آیا اگر بحرانی در تایوان رخ دهد و زیر تاثیر دخالت آمریکا جنگی در تایوان (میان چین و تایوان) در بگیرد، مخالفت اتحادیه اروپا با این موضوع در ابعاد سیاسی باقی خواهد ماند یا مانند جنگ اوکراین شاهد ارسال تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌های اقتصادی (این بار علیه پکن) هستیم؟

آیا سخنان بورل با هدف تایید مواضع مکرون بیان شده یا در تعارض با آن مورد ارزیابی و تحلیل قرار می‌گیرد؟

پاسخ این سوال‌ها هر چه باشد، نافی این موضوع نیست که اتحادیه اروپا به سبب هزینه‌های غیرمسئولانه‌ای که برای خود در جنگ اوکراین ایجاد کرده، قدرت ورود به منازعه‌ای تازه در جهان سیاست را ندارد، خصوصا آنکه طرف اصلی این منازعه چین، شریک اقتصادی اتحادیه اروپا باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 18:21
نور ویدئو؛
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 16:54
نور ویدئو؛
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.
کلید خوردن عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!
دوشنبه 1402/02/04 ساعت 17:45
نورنیوز بررسی کرد؛
کلید خوردن عبور دموکرات‌ها از بایدن با اسم رمز جنگ اوکراین!
روند انتقادات داخلیِ آغاز شده علیه راهبردها و سیاست‌های شکست‌خورده دولت بایدن در جریان جنگ اوکراین، علاوه بر آشکارسازیِ ناخواسته اهداف پشت پرده کاخ سفید از آغاز و گسترش این جنگ، از کلید خوردن سناریوی «عبور از بایدن» خبر می‌دهد.
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
دوشنبه 1402/02/04 ساعت 17:11
نورنیوز بررسی کرد؛
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به نقاطی از ایران/ صدای انفجار در چند شهر جنوب کشور
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد