×
سیاسی
شناسه خبر : 138871
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد مهم پرونده تبادل اُسرا میان یمن و عربستان

تعاملی که میان طرفین جنگ یمن صورت گرفت در شرایطی انجام شد که رسانه‌های غربی و معاند با واژه‌سازی‌های دروغین سعی در پنهان‌سازی مقاومت ملت یمن و نقش غرب در گرفتار ساختن ائتلاف سعودی و تحمیل جنگ به یمن داشتند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: فرودگاه صنعا به مدت سه روز میزبان پرواز‌هایی بود که برای تبادل اسرای یمن و عربستان صورت می‌گیرد. ۲۵۰ اسیر انصارالله در روز اول تبادل اسرا از زندان‌های عدن در قبال ۳۵ اسیر ائتلاف سعودی آزاد و طی دو پرواز به صنعا منتقل شدند.

در چارچوب دومین روز تبادل اسرا میان یمن و ائتلاف سعودی نیز ۳۵۰ آزاده یمنی به پایتخت کشورشان بازگشتند.

این تبادل اسرا در پی توافقات صورت گرفته در سفر هیئت سعودی-عمانی به یمن و توافقات میان طرفین برای برقراری آتس بس و پایان جنگ انجام شد که بر اساس آن بخش قابل توجهی از محاصره یمن برداشته شده و کشتی‌ها می‌توانند در بنادر جنوبی یمن پهلو بگیرند.

این تحولات در شرایطی انجام شد که مرور جنگ تحمیلی به یمن گواه چند حقیقت است:

مقاومت ملی یمنی‌ها با وجود تحریم‌ها، محاصره و فجایع انسانی تحمیلی به آنان، در نهایت برتری یمن بر متجاوزان را رقم زد و دستاوردهای موشکی و پهپادی یمنی‌ها در کنار مقاومت مردمی، نهایتا طرف متجاوز را وادار کرد از خواست غرب مبنی بر استمرار جنگ دست بردارد.

رسانه‌های غربی اما با تکرار ادعاهای مقامات و تحلیل‌گران غربی می‌کوشند مبادله اسرا را به توافق میان ایران و عربستان نسبت داده و چنان وانمود کنند که وقوع جنگ یمن ناشی از اختلافات میان شیعه و سنی و متاثر از رفتار ایران بوده است.

این طراحی رسانه‌ای با هدف پنهان‌سازی نقش غرب در ایجاد و استمرار جنگ یمن و محاصره غیر انسانی این کشور صورت می‌گیرد تا جایی که مثلا بی‌بی‌سی در واژه‌سازی نیز از واژه «زندانیان حوثی» به جای «اسرای یمنی» استفاده می‌کند.

این ادبیات‌سازی زیرکانه با جابه‌جایی واژه‌ها در واقع با هدف به حاشیه راندن بسیاری از مفاهیم بر اساس قوانین بین‌المللی و تغییر مسیر پیگیری حقوقی احتمالی خسارات این جنگ تحمیلی در آینده است، چه، بر اساس قوانین بین‌المللی همچون منشور ملل متحد، قوانین بشردوستانه و قوانین چهارگانه ژنو، واژه اسیر دارای بار حقوقی متفاوتی است.

واژه اسیر برگرفته از جنگ میان دو ساختار حکومتی است که قوانینی همچون جنایت‌کاران جنگی، حقوق اسرای جنگی و... در قبال آن حکم‌فرما شده و اسرا از حقوقی برخوردارند که حتی بعد از آزادی می‌توانند به علت شکنجه یا رفتارهای غیر انسانی با آنها از حق شکایت برخوردار باشند.

به کار بردن واژه زندانیان از سوی رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی تحریف ماهیت اصلی این افراد است که بر اساس آن غرب سعی دارد تا اسرای یمنی محروم شده از حقوق اولیه خویش قادر نباشند بر اساس قوانین جنگی بین‌المللی حقوق خود را پیگیری کنند.

البته این خباثت امثال بی‌بی‌سی، اهدافی چون تقلیل مقاومت یمن به زندانیان عادی مانند درگیری خیابانی، مشروعیت‌زدایی از دولت مردمی یمن، پنهان‌سازی ابعاد نقش غرب در کشتار مردم این کشور، تحریف تاریخی 8 سال جنایت علیه یمن و مقاومت مردم، تقلیل مقاومت ملت به تک‌محوری حوثی‌ها و... را دنبال می‌کند.

این در حالی است که مقاومت هشت ساله مردم یمن سراسری بوده و در عین حال انصارالله به نمایندگی از مردم و تمام گروه‌های یمنی در مذاکرات ایفای نقش داشته است.

از سویی؛ غربی‌ها گرچه با گرفتار کردن ائتلاف سعودی در جنگ، با فروش تسلیحات درآمدهای کلانی به جیب زدند اما افکار عمومی جهانی شکست این تسلیحات پیش‌رفته را  در برابر اراده و مقاوت یمنی‌ها به چشم خود دید.

این امر می‌تواند به الگویی برای سایر ملت‌ها در برابر تجاوزگری و اشغال‌گری غرب مبدل شود و از این رو رسانه‌های غربی با واژه‌سازی‌های دروغین و تغییر ماهیت جنگ تحمیلی به یمن به دنبال کم رنگ ساختن ابعاد شکست غرب در یمن هستند.

تحریف واژگان سال‌هاست که در قبال اسرای فلسطینی نیز اجرا شده و با عنوان زندانیان فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی، ماهیت اشغال‌گر این رژیم و مقاومت فلسطینی‌ها برای آزادی سرزمینشان به عنوان حق دفاع مشروع را کتمان می‌کنند. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
X
آگهی تبلیغاتی