×
اقتصادی
شناسه خبر : 138804
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/01/28 ساعت 17:18
اعتبار سنجی در بانک‌ها جدی گرفته نشد

وزیر اقتصاد:

اعتبار سنجی در بانک‌ها جدی گرفته نشد

وزیر اقتصاد گفت: اگر اراده‌های مدیریتی شبکه بانکی کشور هم راستا نباشد، ابلاغیه‌های شورای پول اعتبار و بانک مرکزی ثمری نخواهد داشت.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سید احسان خاندوزی» در جلسه بررسی مباحث جاری بانکی با حضور مدیران عامل و اعضای هیات عامل بانک‌ها، با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ با یک هدف‌گذاری ویژه مواجه هستیم، اظهار داشت: بیش از ۱۰ سال است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصادی قرار دادند، اما این بار هدف فنی است و تقریباً هیچ سالی با چنین هدف‌گذاری تخصصی و فنی مواجه نبودیم.

او افزود: دقیقاً در شرایطی است که در تنگنای اعتباری ناشی از سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، بخش واقعی اقتصاد نیاز‌های زیادی با توجه به فاصله نرخ‌ها با تورم بر زمین دارد؛ همچنین با توجه به سیاست‌های اصلاحات ارز ترجیحی که یک سال گذشته انجام شد و تورم که در سال گذشته وجود داشته، تقاضای نقدینه خواهی وضعیت ویژه دارد و اگر بخواهیم همه مولفه‌ها را در کنار یکدیگر محقق کنیم و هم‌زمان نه رشد اقتصادی را فروگذار کنیم و نه هدف تورمی را فراموش کنیم، نیازمند یک ظرافت است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای محقق شدن هر دو اهداف با جهت‌گیری جامع و دوگانه‌ای که در نظام تامین مالی کشور و وفاق بین مجموعه بانک‌های دولتی و غیردولتی وجود دارد و از سویی مساله پرداخت‌های غیر بانکی و بازار سرمایه در تداوم و تضارب بین این دو دسته ابزار‌ها برای دو هدف ناچاریم بیشتر با هم گفتگو کنیم.

او بیان کرد: اگر بانکی فقط به حرکت‌های واگرا به معنی منفعت و سود بنگاه نگاه کند، مشخص نیست که حرکت جمعی بانک‌های کشور منجر به نفع اقتصادی و اجتماعی شود، بلکه می‌تواند برعکس عمل کند و قیمت تمام شده پول را برای همه بانک‌ها بالاتر ببرد؛ اما اگر بانک‌ها هم قدم حرکت کنند می‌توان انتظار داشت که بسیاری از اتفاقات مثبت رقم بخورد و هم در شرایط تورمی هزینه پول را کاهش دهیم و از سوی دیگر خدمتی که لازم است به بخش تولیدی اقتصاد برسد و آن را رشد دهد، اتفاق می‌افتد که بخشی از این هدف‌گذاری از سوی بانک مرکزی به جهت تنظیم‌گر اصلی بازار پول کشور انجام می‌شود.

خاندوزی ادامه داد: تجربه نشان داده که اگر اراده‌های مدیریتی شبکه بانکی کشور هم راستا نباشد، بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی ثمری نخواهد داشت.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: مساله کلیدی این است که سال‌ها نظام مدیریت کشور ساده‌انگارانه فکر می‌کرد که با یک ماشین مواجه است، به نحوی که اگر یک بخشنامه‌ای به آن می‌دهیم، او هم عمل می‌کند؛ در حالی که نه اقتصاد مکانیکی است و نه در شبکه بانکی و نظامات مالی که به طور ویژه انگیزه‌های گریز از مرکز خیلی وجود دارد و جدی هستند به طریق اولی اصلاً قابل اعتبار نیست.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره فروش سهام غیر بانکی و اموال مازاد، گفت: در این موضوع مشکل تاریخی مقاومت وجود دارد، چه در داخل بانک و شرکت‌ها و چه از ناحیه سهامدارانی که آن‌ها هم بیشتر منفعت خود را در یک اقتصاد تورمی می‌بینند و از ترکیب‌های ناسالمی که در بسیاری از ترازنامه‌ها وجود دارد، استقبال می‌کنند.

خاندوزی با بیان اینکه کاهش مطالبات غیر جاری در بخش ریالی آن‌چنان که توقع می‌رفت در سال گذشته محسوس نبود، خاطرنشان کرد: مسئله اعتبارسنجی را بار‌ها تکرار کردم، واقعاً چند درصد از عملیات مبتنی بر این موضوع بوده است. در اکثر بانک‌ها این موضوع یک شوخی است و اعتقاد جدی در لایه‌های مدیریتی برای رخ دادن این اتفاق وجود ندارد.

ساماندهی شعب خارجی بانک‌ها در دستور کار قرار گیرد

او تاکید کرد: ساماندهی حوزه شعب خارجی بانک‌ها باید در دستور کار قرار گیرد، به ویژه بانک‌های با سابقه، که دارای تعداد زیادی شعب خارجی هستند، اما به لحاظ کارآمدی در بدترین شرایط قرار دارند و سال‌هاست که افرادی در آنجا بدون اینکه آورده‌ای برای بانک داشته باشند، رسوب کردند.

وزیر اقتصاد با اشاره به ورود بانک‌ها به خرید ملک و ارز گفت: این موارد از مصادیقی است که تا مدیریت بانک‌ها فعل خواستن را صرف نکنند ما در ابلاغیه و بخشنامه باقی خواهیم ماند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا دوباره طلا در بازار صعودی شد؟
اهانت سفیر اسرائیل در سازمان ملل به کاروان کمک‌رسانی به غزه
سناریوی عجیب دو موتورسوار برای سرقت موبایل
اندیشکده آمریکایی: جنگ ایران محدودیت قدرت نظامی آمریکا را آشکار کرد
محاکمه سریع و عادلانه عوامل دخیل در ناآرامی‌ها با جدیت ادامه دارد
برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال 1405
فارن افرز: حمله آمریکا و اسرائیل به تقویت انسجام داخلی ایران انجامید
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 اردیبهشت 1405 + جدول
توزیع 91 همت سود سهام عدالت در سال 1404
پیروزی بزرگ النصر برابر الاهلی؛ یک قدم تا قهرمانی لیگ عربستان
21 کشتی ناوگان «الصمود» در مسیر غزه توقیف شدند
مورینیو بازهم به رئال مادرید پاسخ منفی داد
قالیباف درگذشت عبدالحمید نقره‌کار را تسلیت گفت
دستور پزشکیان به چهار استاندار برای تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده
ترافیک نیمه‌سنگین تا سنگین در محور کندوان
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه پردیس - تهران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 10 اردیبهشت1405+جدول پخش
برگی در نکوداشت مرد تدبیر و وفا؛ بنده خدا شهید علی لاریجانی
رونمایی نزدیک از توانمندی جدید دریایی
سطح چهارم جنگ
ادای احترام وزیر فرهنگ به شهدای خلیج فارس در هرمزگان
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت 1405
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت
53 حمله اسرائیل به لبنان در 24 ساعت گذشتنه
فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی تغییر کرد + جزئیات اصلاحیه
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 10 اردیبهشت 1405+ جدول
چرا سالمندان صبح‌ها خیلی زود بیدار می‌شوند؟
4 چالش اسرائیل در «جنوب لبنان»
هشدار پاریس درباره فشار دو جنگ بر معیشت مردم فرانسه
آشفتگی بازار طلا در خاورمیانه ؛ لهستان بزرگترین خریدار طلا
تساوی آرسنال و اتلتیکومادرید در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت1405 +جدول
رمز گشایی از کلیدواژه ای که وزیر جنگ آمریکا را به مرز انفجار رساند!
حمایت مجلس خبرگان رهبری از تیم مذاکره‌کننده
انتخاب ایران در هیات رئیسه کنفرانس بازنگری در NPT
هوشمندسازی کنتورهای برق مشترکان خانگی به کجا رسید؟
جو کنت: نمی‌توانیم ایرانیان را وادار کنیم مطابق خواسته‌های ما عمل کنند
هزینه‌های جنگ اسرائیل علیه غزه حدود 108 میلیارد دلار برآورد شده است
مقام حزب‌الله: مقاومت تا آزادی کامل خاک لبنان ادامه دارد
نخست وزیر سوئد: آمریکا راهبرد منسجمی در جنگ علیه ایران ندارد
تشکیلات خودگردان فلسطین، احداث واحدهای شهرک سازی در شمال کرانه باختری را محکوم کرد
نخست وزیرفرانسه: جنگ در اوکراین و خاورمیانه بر اقتصاد کشور سنگینی می‌کند
کشته و زخمی شدن شماری از مزدوران در کمین مقاومت در جنوب خان ‌یونس
فیدان: ترکیه تلاش می کند، مذاکرات ایران و آمریکا سریع تر به نتیجه برسد
سی‌ان‌ان: ارزیابی واقعی از هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران 40 تا 50 میلیارد دلار است
احتمال افزایش خطر زوال عقل با مصرف کربوهیدرات‌های نامناسب
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت +وضعیت استان ها
چرا درد مفاصل در بهار تشدید می‌شود؟