×
اقتصادی
شناسه خبر : 138692
تاریخ انتشار : شنبه 1402/01/26 ساعت 16:35
چرا چابکی ساختار بانکی کشور اهمیت دارد؟

محمدجعفر ایرانی

چرا چابکی ساختار بانکی کشور اهمیت دارد؟

در نظام بانک‌داری کشور، نفع مشتریان، بانک‌ها و ساختار اقتصادی و اعتباری کشور باید به صورت توأمان در نظر گرفته شود، به گونه‌ای که مفهوم «نفع متقابل» بتواند مصادیق خود را در مبادلات بانکی هویدا سازد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: در نگاه حقوقی و قوانین مسلمی که در این عرصه وجود دارد، نظام بانک‌داری مانند سایر امور بشری، قراردادی و اعتباری است.

هر اندازه این قراردادها و اعتبارات از اصالت و ضمانت بیشتری برخوردار باشند، به طور طبیعی شاهد تبلور نظام بانک‌داری پویاتری خواهیم بود.

مادامی که راهبرد، اهداف، اولویت‌ها و انتظارات یک سازمان مبتنی بر اصول تعهدآور اخلاق حرفه‌ای، قوانین الزام‌آوار و تکالیف مدون و برنامه‌محور باشد هیچ شخصی آسیب نخواهد دید و شاهد انتفاع تمامی ذینفعان خواهیم بود.

در نظام بانک‌داری کشور، نفع مشتریان، بانک‌ها و ساختار اقتصادی و اعتباری کشور باید به صورت توأمان در نظر گرفته شود، به گونه‌ای که مفهوم «نفع متقابل» بتواند مصادیق خود را در مبادلات بانکی هویدا سازد.

در این خصوص، بانک‌ها قطعا با توجه به اولویت‌های سازمانی، اهدافی که بانک ناظر بر آنها تاسیس شده و نوع ارتباطی که وفق اساس‌نامه بانک باید میان آن و شبکه مالی و اعتباری کشور و دیگر موسسات و بانک‌ها تعریف شود، رویکرد خلاقانه‌ای را در ارتباط با مشتریان در پیش گیرد. در این معادله، مخاطب شناسی صحیح و جامع، اهمیت وافری دارد.

بدون شک مستحدثاتی از جمله موانع، فرصت‌ها، مطالبات و دغدغه‌هایی که در مسیر خدمت‌رسانی بانک‌ها به شهروندان و سازمان‌ها به وجود می‌آید، جمله‌گی حکم نقاط عطفی در بازتعریف برخی قوانین و رویکردها را در این عرصه خواهد داشت.

یکی از رموز پویایی ساختار اعتباری و بانکی در کشور، همین نظارت‌های تقنینی و انطباق مفاهیم و اهداف با مصادیق عملیاتی است.

در اینجا نکته مهمی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد؛ اینکه پویایی ساختار حقوقی بانک‌ها، به معنای نفی تثبیت اصول و بایسته‌های حقوقی نیست، بلکه به معنای بهره‌گیری موثر از این اصول در راستای تطبیق نیازهای روز و دغدغه‌های مستحدثه در حوزه اعتباری و بانکیاست.

از این رو نباید چابکی ساختار بانکی کشور مترادف با عدم اتکاء آن به بنیان‌ها و ثوابت حقوقی و قواعد محکم و مسلم علم حقوق و عرصه بانک‌داری و اعتباری انگاشته شود.

بدون شک در سال 1402 که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تحت عنوان مهار تورم و رشد تولید نام‌گذاری شده است، بازتعریف رویکرد عملیاتی بسیاری از بانک‌ها بر اساس حمایت از صنایع تولیدی و نیازهایی که در این مسیر وجود دارد، فراتر از یک الزام محسوب می‌شود.

در این خصوص افراد دغدغه‌مند و متعهد در ساختار اعتباری و بانکی کشور وظایف و مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند که انشاءالله به بهترین شکل ممکن شاهد تحقق آنها باشیم.

محمدجعفر ایرانی - عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد