×
سیاسی
شناسه خبر : 138618
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/01/24 ساعت 17:16
جاسوسی آمریکا از متحدان ساده‌لوح؛ تکرار یک بازی قدیمی!

نورنیوز بررسی کرد؛

جاسوسی آمریکا از متحدان ساده‌لوح؛ تکرار یک بازی قدیمی!

آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق سفارت‌خانه‌های این کشور در دیگر نقاط دنیا، مشغول جاسوسی هدف‌مند از سران کشورهای میزبان است، حتی اگر این کشورها متحدان سنتی واشینگتن باشند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: ماجرای انتشار اسناد محرمانه پنتاگون که اخیرا در برخی شبکه‌های اجتماعی و و وب‌سایت‌ها صورت گرفت، فراتر از تاثیر بازدارنده‌ای که به ضرر اهداف ناتو در جنگ اوکراین داشت، از برخی شیطنت‌های خاص دستگاه‌های امنیتی آمریکا در قبال متحدان واشینگتن نیز پرده برداشت!

یکی از این کشورها کره جنوبی است که به لحاظ سنتی از متحدان ایالات متحده در شرق آسیا محسوب می‌شود.  

بر اساس اسنادی که ظاهرا از پنتاگون لو رفته، مقام‌های عالی‌رتبه کره جنوبی درباره اینکه تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین برسد، با هم اختلاف داشته‌اند. از این اسناد این‌طور بر می‌آید که آمریکا از کره جنوبی جاسوسی کرده است.

آنچه لو رفته، اسناد طبقه‌بندی شده وزارت دفاع آمریکاست و جزییات مکالمات محرمانه مقام‌های کره جنوبی با یکدیگر در این اسناد نوشته شده‌اند. این در حالی است که محتوای این مکالمات پیشتر به اطلاع مقام‌های آمریکایی نرسیده است.

صورت مسئله کاملا گویاست. مقامات آمریکایی تلفن همراه سران کره جنوبی را هم مانند بسیاری از مقامات دیگر کشورها شنود کرده‌اند!

دولت کره جنوبی در واکنش به انتشار این اسناد، اعلام کرده است که تحقیقات خود را در خصوص این موضوع ادامه خواهد داد، اما بدیهی است که چنین موضوعی نیاز به تحقیق ندارد!

آنچه واضح و مبرهن است اینکه؛ آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق سفارت‌خانه‌های این کشور در دیگر نقاط دنیا، مشغول جاسوسی هدف‌مند از سران کشورهای میزبان است، حتی اگر این کشورها متحدان سنتی واشینگتن باشند!

از زمان جنگ کره در دهه ۵۰ میلادی، کره جنوبی یکی از مهم‌ترین متحدان آمریکا در شرق آسیا محسوب می‌شود و حتی تغییر دولت‌ها نیز تاثیری علیه این اتحاد راهبردی نداشته است.

با این حال مقامات سئول نیز از جاسوسی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا مصون نمانده‌اند، موضوعی که نشان می‌دهد آمریکا نه تنها به نزدیک‌ترین متحدان خود اطمینانی ندارد بلکه به آنها خیانت هم می‌کند.

اما سوال اصلی اینجاست که آیا تحقیقات مقامات کره جنوبی در خصوص جاسوسی از تلفن همراه رئیس جمهور این کشور می‌تواند به نقطه‌ای روشن و شفاف ختم شود؟ پاسخ این سوال منفی است!!

سابقه نشان می‌دهد که مقامات اطلاعاتی آمریکا در آینده‌ای نزدیک از کره‌ای‌ها خواهند خواست تا چنین پرونده‌ای را بیش از این برای افکار عمومی دنیا باز نکنند. نمونه این ماجرا در افشای جاسوسی نهادهای امنیتی آمریکا از آلمان‌ها دقیقا رقم خورد!

در سال 2014 میلادی، گرچه موضوع شنود تلفن همراه «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان توسط آمریکا مانند یک بمب خبری در برلین منفجر شد، اما مقامات آلمانی ترجیح دادند پیگیری خاصی در خصوص این پرونده نکنند!

دلیل این موضوع به همکاری‌های امنیتی پشت پرده واشینگتن با متحدانش باز می‌گردد، چه، اگر کشورهایی مانند کره جنوبی در پرونده شنود مکالمات تلفنی مقامات خود توسط آمریکا پیگیری و حساسیتی بیش از حد صورت دهند با هشدارهای صریح سازمان سیا و آژانس امنیت ملی ایالات متحده در خصوص افشای برخی خیانت‌های امنیتی خود از جمله دسترسی سازمان‌های امنیتی آمریکا به اسناد هویتی و پست‌های الکترونیکی شهروندانشان مواجه خواهند شد!

در چنین شرایطی کره‌ای‌ها نیز مانند ژرمن‌ها ترجیح می‌دهند از کنار این پرونده عبور کرده و آن را مشمول مرور زمان کنند، حال آنکه این بازی تکراری میان آمریکا و متحدان ساده‌لوح و بی‌اختیارش تمامی ندارد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محدودیت‌های ویژه در هراز و چالوس/ جزئیات تردد ممنوعیت‌های وسایل نقلیه سنگین
صدور ویزای حج برای 1025 زائر ایرانی
ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ
معمار قهرمانی «لخ‌پوزنان» قراردادش را تمدید کرد
چرا زمین‌لرزه پایتخت را باید جدی گرفت؟
انتخابات 2028 آمریکا؛ پیشتازی کورتس و روبیو در نظرسنجی ها
ابلاغ سیاست جدید برای ثبت‌نام در مدارس هیئت‌امنایی
28 نقطه شمال تهران مورد اصابت موشکی قرارگرفت
فردا جلسه رای گیری پارلمان عراق برای رأی اعتماد به کابینه الزیدی
قیمت گوشی موبایل امروز چهارشنبه 23 اردیبهشت 1405 + جدول
قلعه‌نویی برای لیست نهایی جام جهانی در ترکیه تصمیم می گیرد
هشدار وزارت گردشگری درباره تورهای غیرمجاز اینستاگرامی
اظهارات جنجالی رضا پهلوی درباره تحولات ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 23 اردیبهشت 1405 / بازار ثابت است + جدول
بن‌بست در مذاکرات روسیه و اوکراین؛ امیدها به دیپلماسی آمریکا کمرنگ شد
«گنبد طلایی» ترامپ؛ پروژه‌ای 1.2 تریلیون دلاری که شاید ناکارآمد باشد
لاپید: کنست از کار افتاده است
کشف 3 بمب انفجاری در عملیات‌ مرزبانی فراجا
ادعالی جنجالی نماینده کنگره آمریکا: در جنگ علیه ایران 39 هواپیما از دست دادیم
سخنگوی کمیسیون انرژی: ایران محاصره‌ناپذیر است
رئیس‌جمهور کوبا: از تهدیدهای آمریکا نمی‌ترسیم
مصرف آب تهران با ورود کولرهای آبی افزایش یافت
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 23 اردیبهشت 1405+جدول
ساعت کاری جدید بانک‌ها در سراسر اعلام شد
تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و آذربایجان با محوریت روابط دوجانبه
بروجردی: ایران دستاورد تنگه هرمز را از دست نمی‌دهد
هشدار آتش‌نشانی درباره خطر نماهای کامپوزیت در ساختمان‌ها
مجوز خدمات محدود به برخی کودکستان‌ها برای والدین شاغل
اختلاف در کنگره آمریکا بر سر نحوه تأمین بودجه پنتاگون
وزیر نفت: اصلاحات غیرقیمتی مصرف بنزین در اولویت است
بانک مرکزی شیوه جدید تأمین ارز خرد را ابلاغ کرد
نخستین اجرای سال 1405 ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت
صالحی: در حوزه فرهنگ و هنر کودک و نوجوان با عدالت آموزشی فاصله داریم
دانشگاه علوم پزشکی تهران: هانتا ویروس همه‌گیر نیست
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه23 اردیبهشت ؛ ادامه کاهش قیمت طلا+ جدول
مادرید اجازه استفاده آمریکا از پایگاه‌های اسپانیا علیه ایران را نمی دهد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 23 ادیبهشت1405/ قیمت دلار منجمد شد
ادامه تجاوزهای اسرائیل به جنوب سوریه
تبریک جنجالی مدودف پس از آزمایش موشک قاره پیما به کشورهای غربی
میزان مناسب مصرف روزانه شکلات تلخ چقدر است؟
چین بار دیگر به واشنگتن درباره تایوان هشدار داد
پیش‌بینی‌های وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع ویروس هانتا
آمریکا اهرم فشار خود را بر چین از دست داده است
جزییات افزایش حقوق بازنشستگان ؛ اردیبهشت بدون افزایش، امیدها به حقوق خرداد
سارق مسلح طلافروشی‌های تهران به دام افتاد
آیا زمین‌لرزه‌های پایتخت با طوفان و انفجار ارتباطی دارند؟
هشدار سپاه: اجازه نمی‌دهیم حتی یک لیتر نفت از تنگه هرمز بدون اجازه ایران عبور کند
ترفند عجیب باند وام فوری؛ پول وام قبل از رسیدن به دست صاحبش ناپدید می‌شد!
جزئیات کارشکنی آمریکا در صدور ویزای بازیکنان تیم فوتبال عراق
راز جنایت کهنه چگونه فاش شد؟ / مشاور قاتل پای چوبه دار