×
اقتصادی
شناسه خبر : 138550
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/01/22 ساعت 16:52
تاسیس سه شرکت سهامی عام پروژه را آغاز کردیم

رئیس سازمان بورس:

تاسیس سه شرکت سهامی عام پروژه را آغاز کردیم

بحث تاسیس شرکت‌های سهام عامی پروژه را آغاز کردیم که سه پروژه در اواخر سال گذشته شروع شد و در سال جدید به پذیره‌نویسی می‌رسد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مجید عشقی رئیس سازمان بورس در نشست مشترک وزارت اقتصاد و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ پیرو اتفاقاتی که در سال ۹۹ برای بورس رخ داده بود و با توجه به سایر اتفاقاتی که در اواخر تابستان در کشور افتاد، سال پر التهابی بود و اکنون بورس در شرایط خوبی قرار دارد.

او ادامه داد: یکی از مسائلی که در بورس پیگیری شد، شکست انحصار در نهاد‌های مالی بود که مجوز‌های متعددی را در بخش کارگزاری، صندوق‌ها، شرکت‌های سبدگردان و هلدینگ‌ها صادر کردیم، در این خصوص ۱۵ موافقت اصولی صادر شد که ۶ موافقت‌نامه به تاسیس منجر شد، یکی مجوز فعالیت دریافت کرده و بقیه نیز در روال دریافت مجوز فعالیت و تاسیس هستند که کمک‌کننده به سهامداران برای ارائه خدمات بهتر خواهند بود.

عشقی بیان کرد: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز پیگیری و در مجموع ۹۰ مجوز فعالیت برای صندوق‌های جدید صادر شد، این صندوق‌های جدید شامل صندوق‌های سهامی، اهرمی و صندوق‌های بخشی و تضمین اصل سرمایه و املاک و مستغلات بودند که در صدد هستیم در سال جاری اقدام به توسعه همه این صندوق‌ها کنیم.

راه‌اندازی صندوق‌های تضمین اصل سرمایه

رئیس سازمان بورس گفت: به طور کلی در سال ۱۴۰۱ پنج صندوق برای نخستین بار راه‌اندازی شد، این مساله شامل صندوق‌های بخشی بود که یک صنعت خاص را هدف قرار می‌دهد.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: یکی از دغدغه‌های جدی این بود که افراد تازه وارد به دلیل ناآشنایی با سرمایه‌گذاری در بورس تحت ریسک‌های جدی قرار می‌گرفتند که با راه‌اندازی صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، سرمایه اصلی سهامداران تضمین می‌شود.

عشقی با اشاره به توسعه نهاد‌های مالی یادآور شد: در ابتدای دولت ۷۷۰ نهاد مالی داشتیم که اکنون این میزان به ۹۵۰ نهاد مالی رسیده است و همه این موارد برای ارتقای کیفیت خدمات به سهامداران و فعالان بورس است.

رئیس سازمان بورس گفت: یکی از مواردی که مجلس کمک کرد، اما در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامد بحث پرداخت سود از طریق سجام است که در سال گذشته همه سود‌های اشخاص حقیقی را به صورت الکترونیکی از طریق سجام پرداخت کردیم و افراد به صورت فیزیکی به دنبال سود خود اقدام به دریافت سود نکردند.

او اضافه کرد: در عین حال یکی از عملکرد‌های موفق بورس مربوط به سود‌های رسوبی سنوات گذشته سهامداران در شرکت‌ها بود که با پیگیری‌های انجام شده از یک ریال تا ۹۰ میلیارد تومان از این سود‌های رسوبی را از طریق سجام برای نزدیک به ۳۲ میلیون نفر پرداخت کردیم.

پرداخت ۲ مرحله‌ای سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۱

عشقی در ادامه متذکر شد: سال گذشته سهام عدالت سود خوبی داشت و بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان بود، به افرادی که دارای سهام ۵۰۰ هزار تومانی بودند یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان سود پرداخت شد که این اقدام در ۲ مرحله صورت گرفت.

رئیس سازمان بورس با اشاره به اجرای بسته‌های حمایتی بورس که در ۲ مقطع بهمن و آبان سال گذشته اجرا شد و سبب ایجاد یک اطمینان نسبی در بازار ایجاد شد، افزود: متاسفانه کل بودجه صندوق تثبیت تخصیص داده نشد؛ اما به همان میزانی که تخصیص داده شد نیز بسیار موثر بود و سبب شد تا بازار به یک اطمینان نسبی از وجود متقاضی برسد.

ساماندهی شرایط نامطلوب صندوق پالایش و دارایی یکم

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه یکی دیگر از عملکرد‌های مثبت بورس در سال گذشته ساماندهی شرایط نامطلوب صندوق پالایش و دارایی یکم بود که سبب آزرده خاطری بیش از ۲ میلیون سهامدار شد، گفت: با کمک وزیر اقتصاد اساسنامه این صندوق‌ها اصلاح شد و قیمت این صندوق به قیمت بالاتر از قیمت واقعی خود رسید.

او در خصوص سهام‌یار نیز اظهار کرد: سهام یار بحث بعدی بود که سهامدارانی که زیر ۱۰۰ میلیون سهم داشتند از طریق صندوق تثبیت پرتفوی آن‌ها بیمه شد و اعلام کردیم که به هر کس یک سال این سهام را نگه دارد ۲۰ درصد سود پرداخت می‌شود.

عشقی ادامه داد: این کار سبب ایجاد آرامش در این بخش شد و نیم میلیون نفر از سهام‌یار استقبال کردند.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سوت‌زنی یکی از مواردی است که سازمان بورس راه‌اندازی کرده و در سال جاری نیز آن را به شدت پیگیری می‌کند، گفت: در این زمینه پرونده‌های متعددی در سازمان بورس تشکیل شده که در صورت اثبات تخلفات اعلام شده در بازار سرمایه، ۳۰ درصد از جرایمی که بابت این تخلفات به خزانه دولت واریز می‌شود به افراد افشاکننده تعلق می‌گیرد که در سال گذشته مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان را برای این موضوع پرداخت کردیم.

اصلاح برخی از زیرساخت‌های بازار سهام

عشقی در ادامه در خصوص اصلاح برخی از زیرساخت‌های کل بازار نیز گفت: در این بخش عمق مظنه کل سفارش‌ها را که برای نخستین بار در ایران انجام شد و اساساً این مساله مرسوم نیست را برای معامله‌گران راه‌اندازی کردیم، اکنون همه سهامداران حقوقی و حقیقی به صورت رایگان به عمق سفارشات بازار دسترسی دارند و می‌توانند در سامانه‌های آنلاین سفارشات را مشاهده کنند.

رئیس سازمان بورس به اصلاح دامنه نوسان به عنوان دیگر اقدام مثبت انجام شده این سازمان اشاره کرد و گفت: این اتفاق کمک قابل توجهی به نقدشوندگی بازار داشت و اکنون حتی در روز‌های مثبت معاملات شاهد وجود صف‌های طولانی خرید در بازار نیستیم.

کاهش سهم دولت از تامین مالی در سال ۱۴۰۱

وی با بیان اینکه در سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه تامین مالی صورت گرفت، ادامه داد: در سال گذشته سهم تامین مالی دولت از بازار سرمایه کاهش پیدا کرد، در سال ۱۴۰۰ دولت ۱۸۳ هزار میلیارد تومان اوراق فروخته بود که این عدد سال ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرد.

عشقی خاطرنشان کرد: در مقابل بخش خصوصی یعنی اوراق شرکتی از ۳۵ هزار میلیارد تومان به ۱۳۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که تلاش می‌کنیم این مساله در سال جدید نیز ادامه یابد تا سهم بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی در تامین مالی دولت از بازار سرمایه افزایش یابد.

رئیس سازمان بورس افزود: بحث تاسیس شرکت‌های سهام عامی پروژه را نیز شروع کردیم که سه پروژه در اواخر سال گذشته شروع شد و در سال جدید به پذیره‌نویسی می‌رسد.

او در خصوص برنامه‌های بورس در سال مهار تورم و رشد تولید نیز گفت: ما چاره‌ای نداریم که نقدینگی را به سمت فعالیت‌های مولد سوق دهیم، این موضوع به عنوان یکی از رسالت‌های بازار سرمایه است و سبب افزایش عرضه در اقتصاد و مهار تورم می‌شود که ۶ محور مهم را در این خصوص تعریف کرده و آن‌ها را پیگیری می‌کنیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: دموکرات‌ها «مثل سگ» پا پس کشیدند
پایان فرار برادران قاتل؛ اعتراف به قتل سه مرد در زاهدان
اعلام آمادگی لاوروف برای دیدار با وزیر خارجه آمریکا
جزئیات پرونده قتل مبینا زارع در غرب تهران ؛ قاتل از کشور گریخت
دستگیری عوامل کشتار غیرمجاز الاغ
رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
رئیس‌جمهور سه‌شنبه به مجلس می‌رود
زلزله‌ای حدود 7 ریشتری شمال شرق ژاپن را لرزاند
عارف: تأمین مسکن، اولویت اصلی دولت است
مهریه بدون سقف و بدون زندان
پرونده ثبت‌نام آزمون دکتری 1405 با 171 هزار داوطلب بسته شد
اژه‌ای: از متهمان امنیتی جنگ 12 روزه نیز می‌توان گذشت
موفقیت برندهای ایرانی در بازار چین
قیمت دلار و سایرارزها امروز یکشنبه 18 آبان 1404
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 18 آبان 1404 + جدول
پاسخ رسمی مرغداران به شایعه مصرف مواد مخدر در مرغ‌ها
از غزه تا قاب سینما؛ آغاز شمارش معکوس نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت
آلمانی‌ها در مخالفت با صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی خود را زنجیر کردند
گذشت از قصاص یک ساعت قبل از اجرای حکم
اعتراض تند شورایی‌ها به غیبت زاکانی در صحن شورا
توانمندی موشکی کشور چند سال جلو افتاده است
اختلال اینترنت ایران مربوط به سرویس کلادفلر است
انتقاد فرانسه از استقرار نیروهای آمریکایی در کارائیب
سقوط عجیب بورس تهران با خروج نقدینگی
نتانیاهو به زوال عقل پیشرفته مبتلا است
نقشه تازه قدرت در نظم نوین معدنی
حمل بار غیرایمن و جابه‌جایی مسافر با خودرو شخصی ممنوع شد
پرداخت بیعانه نقطه آغاز اغلب کلاهبرداری‌های اینترنتی است
پایان رسمی صدرنشینی ایران در رنکینگ جهانی والیبال نشسته
قاضی پرونده اعدام صدام از سوءقصد جان سالم به در برد
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز 18 آبان 1404
هشت کشور آماده بازداشت نتانیاهو به اتهام جنایت جنگی در غزه
یک شهید در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اراک میزبان دربی پایتخت شد
چرا کالای ایرانی در بازار عراق 17 درصد گران‌تر تمام می شود؟
راز قتل مادر زن با اعتراف داماد فاش شد
پرواز تمام هواپیماهای «MD-11» در آمریکا ممنوع شد
هیچ کس حق لغو کنسرت‌ها را به‌خاطر سلیقه شخصی ندارد
اخراج کارمندان با 3 فرزند یا مادران باردار ممنوع شد
آغاز طرح ملی بازگرداندن جاماندگان از تحصیل از سیستان و بلوچستان
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال 1405 دوباره اجرا می‌شود
دلایل عدم بارش باران در پاییز اعلام شد
وزیر کشور عراق: انتخابات با امنیت کامل در حال برگزاری است
ایران در خشک‌ترین دوره 50 سال اخیر؛ تا 10 روز آینده باران نخواهد آمد
تغییر ساعت نظافت تهران پس از حادثه فوت کارگران
آتش‌سوزی در بخش نوزادان بیمارستان کودکان بندرعباس
شایعه ابردزدی از ایران تکذیب شد
مذاکره با بانک مرکزی برای کاهش زمان ترخیص کالا
تجهیزات هوش مصنوعی از پرداخت گمرکی معاف شدند
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی