×
فرهنگی
شناسه خبر : 138397
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/01/20 ساعت 10:20
رونمایی از سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران

رونمایی از سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران

جلسه شورای هماهنگی ستاد حقوق بشر با رونمایی از سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: جلسه شورای هماهنگی ستاد حقوق بشر روز شنبه، ۱۹ فروردین با حضور معاونین، روسا و وزرای دستگاه‌های عضو ستاد از سه قوه برگزار شد.

«کاظم غریب‌آبادی»، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در نخستین جلسه شورای هماهنگی حقوق بشر در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: براساس مصوبات جدید شورای عالی ستاد حقوق بشر و بررسی‌های انجام شده، در سال جدید تمرکز ویژه‌ای بر حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور خواهیم داشت.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در زمینه حقوق بشر اقدامات خوبی در کشور انجام شده، زیرساخت‌های لازم ایجاد شده و قوانین بسیار خوبی نیز تدوین شده‌اند؛ با وجود این نیاز است زیرساخت‌های حقوق بشری در تمامی دستگاه‌های اجرایی ایجاد شوند؛ بنابراین در سال جدید تلاش خواهیم کرد تا با کمک بالاترین مقام نهاد و دستگاه‌های اجرایی، اقدامات لازم را اجرا کنیم.

غریب‌آبادی درخصوص برنامه دوم ستاد حقوق بشر در سال جدید گفت: این برنامه درباره شناسایی آسیب‌های حقوق بشری و فرایند‌های مخل حقوق مردم است؛ کمیته صیانت از حقوق مردم و ۶ کارگروه آن که در سال گذشته با همکاری هر سه قوه ایجاد شد، در مسیر شناسایی مهم‌ترین فرآیند‌های مخل حقوق مردم تلاش می‌کنند و برای رفع آنها اقدام خواهند کرد.

او تصریح کرد: این روند در قوه قضائیه آغاز شده و به زودی گزارشی از این روند برای اخذ تصمیمات لازم ارائه خواهیم کرد؛ برای دستگاه‌های اجرایی نیز چنین برنامه‌ای در نظر گرفته شده است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در مورد دیگر برنامه‌های سال جاری گفت: یکی از این برنامه‌ها آموزش حقوق بشر در حوزه‌های مختلف است؛ این آموزش‌ها در حال حاضر هم وجود دارد، اما برنامه‌ای به طور منسجم برای مدارس، دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و مردم با محوریت وزارت دادگستری در حال تدوین است؛ باید توجه داشت که صداوسیما در این فرآیند نقش بسیار مهمی خواهد داشت.

غریب آبادی در بخش دیگری از سخنانش، اظهار کرد: ستاد حقوق بشر از ابتدا لایحه منع خشونت علیه زنان یا ارتقای امنیت زنان را در دستورکار خود قرار داد و این موضوع برای ما از اولویت بالایی برخوردار است؛ در همین چارچوب، ستاد حقوق بشر نظرات خود را درباره این لایحه به مجلس فرستاد؛ تصویب سریع‌تر این لایحه از اولویت‌های ستاد حقوق بشر است.

دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: برنامه ریزی در حوزه‌های دیگر هم در حال انجام است که از آن جمله می‌توان به تصویب قانون یا مقرراتی در مورد حق برگزاری تجمعات اشاره کرد؛ هدف از برنامه ریزی در این باره که با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس انجام می‌شود، تعیین سازوکار قانونی و تسهیل کننده برای تحقق کامل حق تجمعات است.

غریب‌آبادی یادآوری کرد: موضوع دیگر، آسیب شناسی قوانین و مقرارت در حوزه حقوق بشر و شهروندی است که مقرر گردید کارگروه آن توسط وزارت دادگستری تشکیل شود؛ این کارگروه کفایت قوانین موجود و پیشنهاد‌های مبنی بر قوانین جدید را بررسی می‌کند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه تأکید کرد: در سال جدید و بر اساس آخرین مصوبه ستاد حقوق بشر، کمیته تحقیق و نظارت در دبیرخانه ستاد تشکیل می‌شود؛ هدف این کمیته بررسی، تحقیق و حل و فصل شکایت‌های ویژه و یا موضوعات خاص حقوق بشری است؛ سازوکار این کمیته در حال تدوین است و به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد.

غریب آبادی بیان کرد: در حوزه بین‌الملل هم برخی فعالیت‌ها و برنامه‌ها برای سال جاری تعیین شده است؛ از جمله آن‌ها مقابله با سوء استفاده سیاسی از مکانیزم‌های حقوق بشری، گفتگو‌های حقوق بشری با کشورها، تعامل منطقی و هدفمند با دفتر کمیسرعالی حقوق بشر، مدیریت پروژه حقوق بشر علیه ایران، تبیین حقوق بشر اسلامی و پاسخگو کردن کشور‌های مدعی در قبال نقض حقوق بشر است.

رونمایی از سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران

غریب آبادی درباره این سند گفت: سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، که حاصل بررسی‌ها و جلسات متعدد با حضور نخبگان و کارشناسان و ذی‌نفعان این حوزه است، به تصویب شورای عالی ستاد رسیده است و نخستین سند چشم انداز حقوق بشر در ایران است.

او با اشاره به امکان به‌روز رسانی و ارتقای این سند با توجه به تحولات و شرایط، اظهار کرد: این سند پنج ساله از ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که ایران پرچمدار عدالت و هنجارساز در حوزه حقوق بشر باشد؛ ۱۵ هدف در این سند در نظر گرفته شده که مهم‌ترین آن‌ها، توسعه و تبیین ظرفیت و آموزه‌های حقوق بشری، ارتقای آگاهی عمومی در حوزه حقوق و تکالیف، تقویت هماهنگی میان نهاد‌های مختلف در خصوص فعالیت‌های مربوط به حقوق بشر، پیشرفت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور، تکریم و ترویج احترام به جایگاه زن در عرصه داخلی و بین المللی، تضمین بهره‌مندی از حقوق اساسی و آزادی‌های مشروع برابر قانون اساسی و شناسایی فرایند‌های مخل حقوق مردم و آسیب‌های حقوق بشری در دستگاه‌های اجرایی و تلاش در جهت رفع آنها است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین راهبرد‌های هشت‌گانه در سند چشم انداز حقوق بشر را این گونه تشریح کرد: پایش و مطالبه گری وضعیت حقوق بشر در داخل و خارج؛ توسعه و ترویج و حمایت از حقوق بشر بر اساس اصول و مبانی اسلامی، قوانین و مقرارت ملی و تعهدات بین المللی؛ افزایش آگاهی در حوزه حقوق بشر و چگونگی مواجهه با مصادیق نقص و شیوه‌های حمایت و ارتقای آن؛ پاسخگو کردن و مسئولیت‌پذیری متولیان در حوزه حمایت و ارتقاء و همچنین نقض حقوق بشر؛ تمرکز ویژه بر حقوق بشر افراد و گروه‌های آسیب پذیر؛ افشا و پیگیری نقض حقوق بشر در کشور‌های مدعی؛ تبیین و ترویج سیاست‌های حقوق بشری ایران در عرصه بین‌المللی؛ تبیین دستاورد‌ها و عملکرد‌های حقوق بشری ایران در عرصه ملی و بین‌المللی.

غریب‌آبادی نکته مهم سند چشم انداز را که نوعی نوآوری خاص است، الزام دبیرخانه ستاد حقوق بشر به تدوین و انتشار عمومی گزارش‌های سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران دانست.

 


معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر
نظرات

آخرین اخبار
پیام تبریک فرمانده کل ارتش به دکتر محسن رضایی
تبریک فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا به محسن رضایی
شناسایی عامل 306 مورد کلاهبرداری از درون زندان
پیش‌بینی بازار مسکن؛ افزایش اسمی قیمت‌ها در کنار رکود تورمی
پزشکیان امسال به نیویورک می رود؟
انجام عملیات انهدام مهمات باقی‌مانده از تجاوزات دشمن در شهرستان پاکدشت
گسترش زیرساخت‌های ورزشی در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 19 مرداد 1405؛ در سایه افت دلار
تظاهرات یونانی‌ها علیه همکاری با رژیم صهیونیستی
آخرین وضعیت سلامت چنگیز وثوقی
توافق مکه؛ پایان دوران اتکای انحصاری کشورهای خلیج فارس به آمریکا؟
فریب ادعای جلوگیری از فریز شدن کیف پول را نخورید؛ ترفند جدید کلاهبرداران رمزارز
خودآموزی جنایت از شبکه‌های اجتماعی
جزییات افزایش اعتبار کالابرگ بزودی اعلام می‌شود+ فیلم
هدف قرار دادن نیروهای حشد الشعبی به منزله حمله به عراق است
نوراینفو | 13 عادت ساده که کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد
فاجعه زیست‌محیطی در جنوب لبنان؛ جنبش امل خواستار پاسخگویی رژیم صهیونیستی شد
تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه؛ جزئیات حمله به قنیطره
قیمت گوشت قرمز امروز 19 مرداد 1405+جدول قیمت ها
تاکتیک «بی‌بی» برای انحراف افکار عمومی صهیونیست‌ها
پیام تبریک علی‌اکبر ولایتی به محسن رضایی؛ نگاه راهبردی پشتوانه صیانت از منافع ملی
تبریک سرپرست وزارت دفاع به محسن رضایی به مناسبت انتصاب جدید
انفجارهای کنترل‌شده در خارج از محدوده شهری دزفول
مرگ تلخ پاکبان مهابادی بر اثر رانندگی دختر 11 ساله
سه سال حبس برای حفار غیرمجاز در محوطه ثبت ملی دامغان
تغییرات جدید در کاخ سفید: وکیل ترامپ مشاور ارشد شد
هزار و چهارصد و چهار
فرودگاه‌های آسیب‌دیده دوباره به پرواز برگشتند
اطلاعات رایگان واشنگتن به کی‌یف برای حمله به عمق خاک روسیه
هیروشیما، سلاح هسته‌ای و روابط بین‌المللی
توافق مکه یعنی چه؟
ضرورت بررسی کارشناسی لایحه کاسپین
قیمت دلار توافقی امروز 19 مرداد 1405؛دلار به قله 155 هزار تومانی نزدیک شد
تهدید صهیونیست‌ها به رویارویی با واشنگتن
قیمت خودروهای سایپا امروز 19 مرداد 1405؛ شاهین اتوماتیک پلاس گران‌ترین محصول سایپا
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
صیانت از اقتدار جمهوری اسلامی یک واجب عینی است
فوق‌العاده خاص پرستاران چه زمانی اجرا می‌شود؟
دوفوریتی | فروش مو، بازاری خطرناک در حال انفجار
رفع چالش یگان حفاظت میراث فرهنگی با استخدام‌های جدید
قیمت دینار عراق امروز 19 مرداد 1405؛ بالاترین و پایین‌ترین نرخ اعلام شد
دبیر کل جنبش نجبا: نفت عراق باید از قیمومیت آمریکا آزاد شود
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 19 مرداد 1405؛ فاصله قیمت بازار و کارخانه
تأکیدعارف بر تدوین سیاست‌های دفاعی-امنیتی هوشمندانه
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 19 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 19 مرداد 1405 / چرا اونس جهانی عقب نشست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 19 مرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 19 مرداد 1405 + وضعیت استانها
چاپ سه‌بعدی هوشمند بدون قطعات الکترونیکی
تسریع کشف مواد جدید با شبیه‌سازی‌های اتمی