×
اقتصادی
شناسه خبر : 138391
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/01/20 ساعت 09:08
نقاط ضعف بازار سرمایه را شناسایی کرده‌ایم

رئیس سازمان بورس:

نقاط ضعف بازار سرمایه را شناسایی کرده‌ایم

رئیس سازمان بورس گفت: اتفاقات سال 99 باعث شناسایی نقاط ضعف در زیر ساخت بازار سرمایه شد که به سمت اصلاح آن رفته‌ایم.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در گردهمایی اعضای کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری ایران و فعالان بازار سرمایه گفت: در سال ۱۳۹۹ فضای ملتهبی را شاهد بودیم و به همین علت آسیب‌های زیادی به اقشار مختلف جامعه وارد شد، اما این اتفاق باعث شناسایی نقطه ضعف‌های پیشین شد.

او افزود: با استفاده از تجربیات گذشته تلاش بر ارتقا زیرساخت‌ها در بازار سرمایه شد تا به این واسطه با رشد حجم معاملات دیگر مشکلی از این بابت به وجود نیاید. با توجه حاکمیت و دولت به بازار سرمایه یکی دیگر از دست‌آورد‌ها بود، با عبرت‌های سال ۱۳۹۹ نقش مهم بازار سرمایه برای دولت و اقتصاد شفاف شد. سازمان بورس همواره در تلاش بوده که سرمایه گذاری غیرمستقیم تقویت شد تا اشتباهات سرمایه‌گذاری در افراد غیر حرفه‌ای به حداقل برسد.

عشقی با بیان اینکه با هدف بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، اقداماتی همچون توسعه کمی و کیفی نهاد‌های مالی در دستور کار قرار گرفت، تشریح کرد: به همین سبب از تعداد ۷۸۰ نهاد مالی به ۹۵۰ نهاد رسیدیم که تلاش خواهیم که در ادامه به ۱۱۰۰ نهاد برسد. در کنار صدور مجوز‌های جدید نگاه ما به تخلفات نهاد‌های مالی، جدی است و در صورت تخلف مجوز آن‌ها ابطال خواهد شد.

او اضافه کرد: ایجاد صندوق‌های جدید برای گسترش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از جمله اقدامات سازمان بورس در سال گذشته بود. امسال با اصلاح دستورالعمل شرکت‌های سهامی عام پروژه، سرمایه‌های مردم به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت خواهد شد.

رئیس سازمان بورس گفت: ما چند محور اساسی را امسال دنبال خواهیم کرد؛ اول بحث تشکیل سرمایه و افزایش سرمایه است. هنوز شرکت‌های بزرگی را داریم که بورسی نشده‌اند. نکته دوم مجوز‌های افزایش سرمایه با صرف سهام است که ما در سازمان آن را تسریع خواهیم کرد. نکته بعدی اصلاح دستورالعمل شرکت‌های سهامی عام پروژه است که تسریع شود تا سرمایه‌های مردم به سمت بخش مولد اقتصاد برود.

این مقام مسئول اضافه کرد: توسعه کمی صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و صندوق‌های بازنشستگی بلند مدت در بازار سرمایه که منابع بلند مدت را برای بورس به ارمغان بیاورد. نکته بعد نوآوری در ابزار‌های تأمین مالی است که امسال توجه ویژه به آن خواهیم کرد. ما در سال گذشته رشد بیش از سه برابری در تأمین مالی داشتیم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

عشقی گفت: در سال گذشته صندوق‌های جدیدی در بازار تأسیس شد. صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، بخشی، املاک و مستغلات از جمله آن‌ها بودند. این صندوق‌ها عملکرد خوبی داشتند و استقبال خوبی هم از آن‌ها صورت گرفت. امیدوارم بتوانیم سرمایه‌ها را به سوی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم سوق دهیم، تا دست کم بخشی از مشکلات سال ۱۳۹۹ را نداشته باشیم. یک نکته مثبت این است که در همین روز‌های خوب بازار، صف‌های خرید مستمر آنچنانی نداریم. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

عشقی اضافه کرد: بخشی از فعالیت سازمان بورس در سال گذشته، مربوط به میز صنعت بود که در آن شرایط صنایع مختلف و مشکلاتشان بررسی می‌شد. پیگیری‌های زیادی در صنایع مختلف کردیم که هنوز ادامه‌دار است. این اتفاقات سال گذشته نویدبخش این مسئله بود که اگر همه سرمایه‌گذاران دست به دست هم دهند، اتفاقات مثبتی می‌افتد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند