×
اقتصادی
شناسه خبر : 138391
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/01/20 ساعت 09:08
نقاط ضعف بازار سرمایه را شناسایی کرده‌ایم

رئیس سازمان بورس:

نقاط ضعف بازار سرمایه را شناسایی کرده‌ایم

رئیس سازمان بورس گفت: اتفاقات سال 99 باعث شناسایی نقاط ضعف در زیر ساخت بازار سرمایه شد که به سمت اصلاح آن رفته‌ایم.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در گردهمایی اعضای کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری ایران و فعالان بازار سرمایه گفت: در سال ۱۳۹۹ فضای ملتهبی را شاهد بودیم و به همین علت آسیب‌های زیادی به اقشار مختلف جامعه وارد شد، اما این اتفاق باعث شناسایی نقطه ضعف‌های پیشین شد.

او افزود: با استفاده از تجربیات گذشته تلاش بر ارتقا زیرساخت‌ها در بازار سرمایه شد تا به این واسطه با رشد حجم معاملات دیگر مشکلی از این بابت به وجود نیاید. با توجه حاکمیت و دولت به بازار سرمایه یکی دیگر از دست‌آورد‌ها بود، با عبرت‌های سال ۱۳۹۹ نقش مهم بازار سرمایه برای دولت و اقتصاد شفاف شد. سازمان بورس همواره در تلاش بوده که سرمایه گذاری غیرمستقیم تقویت شد تا اشتباهات سرمایه‌گذاری در افراد غیر حرفه‌ای به حداقل برسد.

عشقی با بیان اینکه با هدف بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، اقداماتی همچون توسعه کمی و کیفی نهاد‌های مالی در دستور کار قرار گرفت، تشریح کرد: به همین سبب از تعداد ۷۸۰ نهاد مالی به ۹۵۰ نهاد رسیدیم که تلاش خواهیم که در ادامه به ۱۱۰۰ نهاد برسد. در کنار صدور مجوز‌های جدید نگاه ما به تخلفات نهاد‌های مالی، جدی است و در صورت تخلف مجوز آن‌ها ابطال خواهد شد.

او اضافه کرد: ایجاد صندوق‌های جدید برای گسترش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از جمله اقدامات سازمان بورس در سال گذشته بود. امسال با اصلاح دستورالعمل شرکت‌های سهامی عام پروژه، سرمایه‌های مردم به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت خواهد شد.

رئیس سازمان بورس گفت: ما چند محور اساسی را امسال دنبال خواهیم کرد؛ اول بحث تشکیل سرمایه و افزایش سرمایه است. هنوز شرکت‌های بزرگی را داریم که بورسی نشده‌اند. نکته دوم مجوز‌های افزایش سرمایه با صرف سهام است که ما در سازمان آن را تسریع خواهیم کرد. نکته بعدی اصلاح دستورالعمل شرکت‌های سهامی عام پروژه است که تسریع شود تا سرمایه‌های مردم به سمت بخش مولد اقتصاد برود.

این مقام مسئول اضافه کرد: توسعه کمی صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و صندوق‌های بازنشستگی بلند مدت در بازار سرمایه که منابع بلند مدت را برای بورس به ارمغان بیاورد. نکته بعد نوآوری در ابزار‌های تأمین مالی است که امسال توجه ویژه به آن خواهیم کرد. ما در سال گذشته رشد بیش از سه برابری در تأمین مالی داشتیم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

عشقی گفت: در سال گذشته صندوق‌های جدیدی در بازار تأسیس شد. صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، بخشی، املاک و مستغلات از جمله آن‌ها بودند. این صندوق‌ها عملکرد خوبی داشتند و استقبال خوبی هم از آن‌ها صورت گرفت. امیدوارم بتوانیم سرمایه‌ها را به سوی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم سوق دهیم، تا دست کم بخشی از مشکلات سال ۱۳۹۹ را نداشته باشیم. یک نکته مثبت این است که در همین روز‌های خوب بازار، صف‌های خرید مستمر آنچنانی نداریم. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

عشقی اضافه کرد: بخشی از فعالیت سازمان بورس در سال گذشته، مربوط به میز صنعت بود که در آن شرایط صنایع مختلف و مشکلاتشان بررسی می‌شد. پیگیری‌های زیادی در صنایع مختلف کردیم که هنوز ادامه‌دار است. این اتفاقات سال گذشته نویدبخش این مسئله بود که اگر همه سرمایه‌گذاران دست به دست هم دهند، اتفاقات مثبتی می‌افتد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آتش کابین آسانسور در کرج 8 نفر را گرفتار کرد
جنایت هولناک در سینمای مشهد؛ درگیری بر سر صندلی سینما به قتل منجر شد
کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان
آتلانتیک: تحریم‌های جدید آمریکا هم نمی‌تواند ایران را به تسلیم وادار کند
هشدار پلیس به مسافران شمال؛ این جاده‌ها تا 9 شهریور محدودیت تردد دارند
روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح
قیمت خودرو امروز 4 شهریور 1405؛ جهش سنگین قیمت تارا، شاهین و اکستریم + جدول
تولید بنزین ایران 12 میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد
فرمانده پدافند هوایی ارتش: جنگ 40 روزه توان سامانه‌های ایرانی را نشان داد
الگوی توسعه آتی کشور
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در چالوس، هراز و آزادراه تهران ـ شمال
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
کالابرگ کدام خانوارها فردا شارژ می‌شود؟
مرگ تلخ 15 نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستان؛ انفجار مخزن گاز کولر حادثه آفرید
آداب نقد مؤثر
اتهام جنجالی سناتور دموکرات به ترامپ؛ «از جنگ ایران پول به جیب می‌زند»
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 از فردا آغاز می‌شود + جزئیات و زمان‌بندی کامل
جدول قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 4 شهریور
فروپاشی ایران یا پیروزی‌نمایی ترامپ؟ وقتی عددها به روایت کاخ سفید نه می‌گویند
پنتاگون در دوراهی بزرگ؛ بازسازی پایگاه‌های آمریکا یا خروج از خلیج فارس؟
کنکور 1406 تغییر می‌کند؟ جزئیات ایده جدید «آزمون جامع» برای ورود به دانشگاه
برادران نجفی اعدام شدند؛ پایان کار باند «مافیای سرقت مسلحانه»
اقتصادنگار | افزایش 23 درصدی کالابرگ با نرخ تورم 66 درصدی
جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
کشف 300 هزار ماینر غیرمجاز؛ مصرف برق آنها از نیروگاه اتمی بوشهر بیشتر است
موضع صریح اسلواکی درباره غزه؛ اظهارات بن‌گویر صلح خاورمیانه را تهدید می‌کند
جدول قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 4 شهریور
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ رئال مادرید و نیوکسل روی آنتن
شوک ایران چگونه به قلب اقتصاد سیاسی آمریکا رسید؟
قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 4 شهریور+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
برنامه قطعی برق خوزستان امروز چهارشنبه 4 شهریور+ لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد+ لینک
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند