×
فرهنگی
شناسه خبر : 138364
تاریخ انتشار : شنبه 1402/01/19 ساعت 14:13
اجرای سراسری طرح «سلامت‌بخش» از اردیبهشت‌

وزیر بهداشت خبر داد؛

اجرای سراسری طرح «سلامت‌بخش» از اردیبهشت‌

وزیر بهداشت به ضرورت اجرایی شدن برنامه پزشکی خانواده در کشور تاکید کرد با اشاره به اجرای طرح سلامت بخش در سه استان بوشهر، کردستان و خراسان جنوبی، گفت: این پروژه در کل کشور از اول اردیبهشت ماه بسته به توان هر استان اجرایی می‌شود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بهرام عین‌اللهی در آیین رونمایی از سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده، گفت: باید دید وضع موجود چگونه است؟ این سامانه یک‌گام رو به جلو است و در حال حاضر وضعیت ایده‌آلی نداریم و باید نسبت به وضع موجود تحول ایجاد کنیم و گام تحولی در این زمینه برداریم. رونمایی این سامانه شروع فعالیت است و نیاز به برگزاری کارگاه و آموزش‌های متعدد دارد.

او با تاکید بر اینکه نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران خدمات مناسبی دارد، تصریح کرد: این نیازمند ارتقا است. از کارهای خوب در ایران بحث شبکه بهداشت و درمان است. وقتی می‌گوییم family medicine  فقط بحث پزشکی و درمان نیست؛ بلکه باید بر بهداشت و مراقبت اولیه بیشتر تاکید کنیم؛ مثلا در مورد کرونا دیدید که یک واکسن ساده می‌تواند مشکلات زیادی را رفع کند، در مورد بیماری‌های غیرواگیر هم شرایط اینچنین است. اینها یک سیستم است و پزشک خانواده، مراقب و بهورز جزئی از آن هستند و یکی از عوامل مهم موفقیت حوزه سلامت حضور نیروهای بهداشتی است که همه جا حضور دارند  و موفقیت ما به دلیل وجود این نیروها بوده است که در تمام مشکلات وفادار به مردم بوده‌اند.

او افزود: بعد از پیروزی انقلاب با گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی اکنون از نظر نیروی انسانی در تمام مقاطع وضعیت بسیار خوبی داریم. مشکل امروز ما ساماندهی این امکانات خوب است تا منابع و هزینه‌ها مدیریت شود و بتوانیم از اقدامات تشخیصی به موقع استفاده کنیم و نظام تشویقی برای بیمار و پزشک درنظر بگیریم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بررسی وضعیت داروها و تجویرها با این سامانه امکان پذیر است، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما مصرف داروی بی‌مورد است. متوسط تجویز دارو در نسخه در دنیا ۱.۵ قلم و در ایران ۴ قلم است و ما بیش از ۲ برابر دارو می‌نویسیم. از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان هم باید بتوانند از این سامانه اطلاعات لازم را بگیرند.

او با اشاره به فرمایشات مقام  معظم رهبری تاکید کرد: الان در دورانی هستیم که همه باید کنار هم قرار بگیریم و به هم کمک کنیم. امروزه یک سازمان به تنهایی نمی‌تواند موفق باشد و کار گروهی می‌تواند سبب موفقیت شود. نظام ارجاع و پرشک خانواده از سال ۱۳۸۲ آغاز شده است و در دو نقطه هم پایلوت شده است و حالا بعد از ۲۰ سال لازم است که اجرایی شود.

عین‌اللهی، ادامه داد: این طرح سال گذشته در جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق روستایی انجام شد و ۲۰۰۰ خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت تاسیس شد؛ ولی نیاز به فعالیت بخش خصوصی هم‌ وجود دارد.

او افزود: یکی از اهداف ما کم کردن هزینه‌های مردم است و از این رو اعلام کردیم کسانی که از طریق نظام ارجاع به سطوح بالاتر بیایند با تخفیف یا رایگان خدمت می‌گیرند؛ چنانچه طرح سلامت بخش با همین هدف را در سه استان بوشهر، کردستان و خراسان جنوبی اجرا کردیم تا ذیل نظام ارجاع به شکل رایگان بستری صورت گیرد، در مورد سایر استان‌ها هم گسترش طرح با اولویت مناطق محروم آن نقاط مد نظر است. بنابراین این پروژه در کل کشور از اول اردیبهشت ماه بسته به توان هر استان اجرایی می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
قیمت یورو امروز یکشنبه 1 شهریور چقدر شد؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور
ادعای افسر آمریکایی درخصوص توصیه هسته‌ای به ترامپ درباره ترکیه
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
قیمت طلا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت انواع ارز
پزشکیان: در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی هستیم/ دنیا در برابر قدرت ایران حیرت کرد
کاهش متقاضیان کنکور در سال‌های اخیر؛ امسال تغییرمحسوسی در ظرفیت پذیرش نیست
واکنش غریب‌آبادی به درخواست از فرانسه و انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
مدار دیپلماسی | ایران وعراق از پیوند مردمی تا نظم جدید منطقه
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با سپاهان؛ یک تغییر در ترکیب آبی‌ها
اقتصاد دفاع؛ از تاب‌آوری زنجیره تامین تا بهره‌وری قدرت
سهمیه کارت سوخت سیستان و بلوچستان تغییر کرد؛ جزئیات سهمیه 160 لیتری
ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق
آیا حمله اسرائیل به پایگاه سوریه برای تحریک ترکیه انجام شد؟
سیاه‌نمایی از ایران
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛ ساعت بازی استقلال و سپاهان + جدول لیگ
مجید آدینه اعدام شد؛ جزئیات پرونده مردی که با سلاح و تجهیزات جنگی در کرج بازداشت شد
سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ ؛ از استقلال و سپاهان تا بارسلونا
دشمن تازه نتانیاهو کیست؛ آنکارا یا بحران داخلی؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 1 شهریور 1405+ وضعیت استانها
محافظت از فرسودگی زودرس مغز با چند راهکار ساده
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود