×
سیاسی
شناسه خبر : 138279
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/01/17 ساعت 14:08

کنعانی: روابط رسمی میان ایران و عربستان از امروز آغاز شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در مجموه ما امروز شاهد گفتگوهای بسیار خوب و مثبتی میان دو کشور بودیم و می توان گفت از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شده است.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه که به همراه وزیر امور خارجه کشورمان به پکن سفر کرده است در خصوص گفتگوهای وزرای خارجه ایران و عربستان در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم که امروز باید اطلاع دهیم که متعاقب توافق دو کشور برای از سرگیری روابط رسمی فی مابین و متعاقب سه دور گفتگوی تلفنی میان وزرای امور خارجه ایران و عربستان ما امروز بر اساس توافق انجام شده اولین دیدار رسمی وزرای خارجه ایران و عربستان را در شهر پکن داشتیم. گفتگوهای بسیار خوبی میان طرفین در فضایی کاملا مثبت و سازنده انجام شد و در نتیجه این گفتگوها امروز مشترکا اعلام کردند که روابط رسمی میان ایران و عربستان سعودی از امروز فعال شده است و ما وارد مرحله برقراری رسمی روابط دو کشور شدیم.

کنعانی افزود: بر همین اساس توافق کردند دو وزیر که زمینه‌های بازگشایی سفارت خانه‌ها و کنسولگری‌های دو کشور را در اسرع وقت فراهم کنند. بر همین مبنا ما در روز های آینده هیئت‌های فنی دو کشور را تبادل خواهیم کرد. هیئت‌های مقدماتی طی روزهای آینده ان شاالله راهی پایتخت‌های دو کشور خواهند شد.

او درباره گسترش روابط با عربستان گفت: در چارچوب مذاکراتی که امروز میان دو وزیر در دو دور گفتگوهای خصوصی و عمومی انجام شد، طرفین بر اهمیت ثبات و امنیت در منطقه و همچنین درون زا بودن امنیت در منطقه تأکید کردند و در چارچوب اراده سیاسی دو کشور برای گسترش روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها اتفاق نظر داشتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: بر آمادگی مشترک برای اجرایی کردن موافقت نامه‌های پایه‌ای و مبنایی موجود میان دو کشور از جمله موافقت‌نامه جامع همکاری و موافقت نامه امنیتی بر اجرایی کردن این توافقات تاکید کردند. بر همین مبنا قرار شد گام‌های لازم برداشته شود.

او افزود: از جمله موضوعات مورد تاکید دیگر در مذاکرات امروز ضرورت تلاش برای توافق و گسترش همکاری در همه زمینه‌های اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوص بود و تأکید شد که موافقت نامه هایی که میان دو کشور وجود دارد عملا زمینه قانونی و حقوقی موجود را برای آغاز و تقویت اینگونه فعالیت‌ها فراهم کرده و مقرر شد هییت‌های دولتی و خصوصی دو کشور در این زمینه با یکدیگر دیدار کنند و زمینه های گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و همچنین همکاری در زمینه سرمایه گزاری مشترک را فراهم کنند.

کنعانی درباره رفت‌ و آمد هیئت‌ها و اتباع دو کشور گفت: در همین چارچوب به منظور تسهیل آمد و رفت میان دو کشور توافق کردند که با دیدار هیئت‌‎های فنی دو کشور خطوط هوایی مشترک میان دو کشور برقرار شود. از جمله در همین چارچوب توافق مشترکی وجود داشت و تأکید شد مبنی بر تسهیل صدور روادید و خدمات روادیدی برای اتباع دو کشور و همچنین برای شهروندان دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری و همچنین در زمینه تسهیل صدور روادید عمره که ان‌شاءالله شهروندان ایرانی بتوانند در این زمینه از تسهیلات روادیدی برخوردار شوند.

او در آخر تصریح کرد: در مجموه ما امروز شاهد گفتگوهای بسیار خوب و مثبتی میان دو کشور بودیم و می توان گفت از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شده و در همین زمینه ما به تدریج شاهد تبادل هییت‌های مختلف در سطوح مختلف دولتی و خصوص میان دو کشور خواهیم بود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
X
آگهی تبلیغاتی