×
سیاسی
شناسه خبر : 138246
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/01/16 ساعت 16:17
ابعاد تلاش سیاست‌مدار جنگ‌طلب آلمانی برای دبیرکلی ناتو

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد تلاش سیاست‌مدار جنگ‌طلب آلمانی برای دبیرکلی ناتو

علنی شدن تلاش فون‌درلاین برای تصدی دبیرکلی ناتو، اکنون بیش از پیش مشخص می‌کند که چرا این سیاست‌مدار آلمانی به جای استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک اروپای واحد برای پایان دادن به جنگ اوکراین، به یکی از مشوقین گسترش دامنه نبرد تبدیل شده است!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در حالی که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل نروژی ناتو با دو پرونده تاریک یعنی «شکست در جنگ افغانستان» و «سردرگمی در جنگ اوکراین»، دوران حضور خود را در این مجموعه امنیتی-سیاسی تمام شده می‌بیند، «اورزولا فون‌درلاین» رئیس کمیسیون اروپا خود را مهیای این صندلی می‌سازد.

چند روز پیش روزنامه «سان» بریتانیا به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد؛ «اورزولا فون‌درلاین» رئیس ۶۴ سالۀ کمیسیون اتحادیه اروپا و وزیر دفاع پیشین آلمان قصد دارد دبیرکل جدید ناتو شود.

دوره ریاست استولتنبرگ، دبیرکل کنونی ناتو در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید و به گزارش «سان»، شماری از کشورهای عضو ناتو پیشنهاد داده‌اند فون‌درلاین ریاست این ائتلاف نظامی را بر عهده بگیرد.

استولتنبرگ که پیش‌تر نخست‌وزیر نروژ بود، از اکتبر ۲۰۱۴ میلادی ریاست بر ناتو را بر عهده دارد و پس از سه بار تمدید ماموریت، در مجموع نزدیک به ۹ سال است که به عنوان دبیرکل ناتو فعالیت می‌کند.

به هر حال؛ علنی شدن تلاش فون‌درلاین برای تصدی دبیرکلی ناتو، اکنون بیش از پیش مشخص می‌کند که چرا این سیاست‌مدار آلمانی به جای استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک اروپای واحد برای پایان دادن به جنگ اوکراین، به یکی از مشوقین گسترش دامنه نبرد تبدیل شده است!

برای پست دبیرکلی ناتو هیچ انتخابات رسمی برگزار نمی‌شود و ۳۰ کشور عضو این ائتلاف غربی به‌طور خصوصی و از مسیر اجماع، گزینه جدید را انتخاب خواهند کرد.

با توجه به سابقه فکری و رفتاری فون‌درلاین، حضور او در رأس ناتو قطعا آخرین نمادهای عقلانیت راهبردی و حتی تاکتیکی در میان اعضای پیمان آتلانتیک شمالی را از بین خواهد برد.

گرچه با حضور فون‌درلاین در این مسند، خیال «اولاف شولتز» صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان بابت عدم وجود یک رقیب داخلی در انتخابات سراسری آتی در سرزمین ژرمن‌ها تاحدودی راحت می‌شود اما قطعا ضریب خطاهای راهبردی و محاسباتی در میان اعضای این پیمان افزایش خواهد یافت.

نکته مهم دیگری که باید در این خصوص مدنظر قرار گیرد، رایزنی‌های پنهانی و آشکار فون‌درلاین با مقامات پنتاگون است.

او در جریان جنگ اوکراین بارها از سوی اعضای اروپایی ناتو هشدارهایی در خصوص رویکرد سلبی و ضد روسی خود دریافت کرد اما در نهایت پس از مشورت با مقامات کاخ سفید، ترجیح داد اراده آمریکا را بر ناتو و جنگ اوکراین حاکم گرداند.

آمریکا به عنوان قوی‌ترین عضو ناتو که نفوذ بالایی بر دیگر اعضای این ائتلاف دارد، گرچه معمولا هیچ نامزد آمریکایی را برای ریاست بر ناتو معرفی نمی‌کند، اما همواره در نهایی شدن این تصمیم که چه کسی رئیس این نهاد شود، نقش تعیین کننده‌ای دارد.

در چنین شرایطی فون‌درلاین که گویا از ماه‌ها قبل نقشه جانشینی استولتنبرگ را در ذهن خود طراحی و مرور کرده، عملا به کارگزار مطلق واشینگتن در جنگ اوکراین تبدیل شده است.

او اما در این میان یک مانع بزرگ پیش رو دارد و آن مخالفت دولت محافظه‌کار و نیروهای ارتش انگلیس با دبیرکلی او به دلیل عملکرد ضعیفش در دوران تصدی وزارت دفاع آلمان است که احتمالا به وتوی نامزدی او از سوی لندن منجر خواهد شد.

از سوی دیگر؛ انگلیسی‌ها به خوبی می‌دانند که فون‌درلاین با تقویت پنهانی اما محسوس جایگاه نئونازیست‌ها در ارتش آلمان، نقش به سزایی در تشدید امیال ضد انگلیسی در این کشور ایفا کرده است.

بر این اساس؛ فون‌درلاین در چنین شرایطی چشم به حمایت مطلق آمریکا برای تغییر رای انگلیسی‌ها دوخته است.

در این آوردگاه البته رقبای دیگری نیز مانند «کریستیا فریلند» وزیر دارایی کانادا که مادرش اوکراینی است وجود دارند، اما از آنجا که کانادا تاکنون به تعهد خود در قبال ناتو یعنی صرف دو درصد تولید ناخالص داخلی در موضوعات دفاعی عمل نکرده، بعید است خانم فریلند بتواند به دبیرکلی ناتو برسد.

هم‌زمان روزنامه آلمانی «ولت آم زونتاگ» نیز از آغاز رایزنی‌های «پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا و «بن والاس» وزیر دفاع بریتانیا برای جانشینی استولتنبرگ خبر داده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد