×
سیاسی
شناسه خبر : 138199
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/01/15 ساعت 17:15
واکنش آژانس بین‌المللی انرژی به کاهش عرضه نفت

واکنش آژانس بین‌المللی انرژی به کاهش عرضه نفت

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: کاهش بیشتر عرضه نفت اوپک‌پلاس، ریسک کمبود عرضه در بازارهای جهانی نفت خام را افزایش می‌دهد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) روز دوشنبه (۱۴ فروردین‌ماه) اعلام کرد که کاهش عرضه نفت ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس)، خطر تشدید بازار متشنج و افزایش قیمت نفت را در میان فشار‌های تورمی به‌دنبال دارد. 

این مؤسسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: بازار‌های جهانی نفت خام در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ با احتمال بروز کسری عرضه قابل‌توجهی روبه‌رو می‌شوند.

کاهش بیشتر عرضه نفت اوپک‌پلاس فشار کمبود عرضه و افزایش قیمت نفت را در زمانی که مصرف‌کنندگان آسیب‌پذیر با فشار‌های تورمی بالا روبه‌رو هستند، تشدید می‌کند و به این گروه از مصرف‌کنندگان آسیب می‌رساند.

اعضای اوپک‌پلاس روز یکشنبه (۱۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۲) از کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای افزون بر تصمیم کاهش تولید روزانه ۲ میلیون بشکه‌ای این ائتلاف در اکتبر ۲۰۲۲ که قرار بود از نوامبر ۲۰۲۲ تا پایان سال ۲۰۲۳ اجرا شود، خبر دادند.

به گفته تحلیلگران، این اقدام غافلگیرکننده سبب افزایش فوری قیمت‌های جهانی نفت خام می‌شود، در همین حال ایالات متحده آمریکا این تصمیم را غیرعقلانی دانست.

کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس (JMMC) در چهل‌وهشتمین نشست خود که روز دوشنبه (۱۴ فروردین‌ماه) از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد، ضمن تأکید بر پایبندی به برنامه کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون بشکه‌ای از کاهش داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای از ماه مه خبر داد.

در همین حال، اعضای اوپک‌پلاس اکتبر پارسال تصمیم گرفته بودند عرضه نفت خود را از نوامبر ۲۰۲۲ تا پایان سال ۲۰۲۳ روزانه ۲ میلیون بشکه کاهش دهند؛ اقدامی که سبب خشم واشینگتن شد، زیرا کاهش عرضه سبب افزایش قیمت‌های جهانی نفت خام شد.

ایالات متحده آمریکا استدلال می‌کند که جهان برای حمایت از رشد به قیمت‌های پایین‌تر نفت خام نیاز دارد.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این باره گفت: با توجه به ابهام‌های بازار، فکر نمی‌کنیم کاهش قیمت مناسب باشد و ما این را به‌وضوح اعلام کرده‌ایم.

کاهش داوطلبانه عرضه نفت اوپک‌پلاس از ماه مه آغاز خواهد شد و تا پایان سال ادامه دارد.

بر این اساس، عربستان سعودی روزانه ۵۰۰ هزار بشکه، عراق روزانه ۲۱۱ هزار بشکه، امارات متحده عربی روزانه ۱۴۴ هزار بشکه، کویت روزانه ۱۲۸ هزار بشکه، قزاقستان روزانه ۷۸ هزار بشکه، الجزایر روزانه ۴۸ هزار بشکه، عمان روزانه ۴۰ هزار بشکه و گابن روزانه ۸ هزار بشکه از ماه مه تا پایان سال ۲۰۲۳ از تولید خود می‌کاهند.

موارد بالا افزون بر کاهش تولید داوطلبانه روزانه ۵۰۰ هزار بشکه‌ای روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ خواهد بود که از میانگین سطوح تولید برآوردشده از سوی منابع ثانویه برای ماه فوریه ۲۰۲۳ محاسبه شده است.

این ارقام افزون بر برنامه کاهش تولید روزانه ۲ میلیون بشکه‌ای پیشین خواهد بود که در سی‌وسومین نشست وزارتی وزیران اوپک‌پلاس تصمیم‌گیری شد.


نورنیوز
کلید واژگان
اوپکآژانساوپک پلاس
نظرات

آخرین اخبار
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود