×
سیاسی
شناسه خبر : 137863
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/01/07 ساعت 11:44

رئیسی:

دولت باید کم هزینه شود/ مدیران شرکت‌هایی که ارزشان را برنگردانند عزل می‌شوند

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار سال به نام «مهار تورم، رشد تولید»، گفت: دولت باید کم هزینه شود، پرخرج شدن حتما موجب ایجاد تورم خواهد شد.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور صبح امروز در همایش مدیران سراسر کشور که با عنوان «بهار خدمت» در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان اینکه باید سال نو روحیه جدید و نگاه تحولی داشته باشیم، گفت:  نگاهمان باید نگاه مردم‌داری، انقلابی و «ما می‌توانیم» باشد.

او افزود: همچنان که باید در باغ و بستان رفت و بهار را درک کرد باید دل را در معرض نسیم الهی در سحرگاهان قرار داد تا این نسیم رحمت بوزد و دل نورانی شود وگرنه اگر بگوییم بهار آمد در خانه بنشینیم در و پنجره را ببندیم، بهار را درک نمی‌کنیم.  باید به باغ و بستان رفت و شکوفه که بر درختان روییده را دید تا بتوان بهار را درک کرد..

رئیس‌جمهور اظهار کرد: در بهار قرآن و بهار رمضان، انسان باید خود را در معرض قرار دهد و تا نسیم رحمت به دل بوزد و دل الهی و ربانی شود.

رئیسی با بیان اینکه یکی از زمینه‌ها و مسیر‌های مهم برای قرب الی الله خدمت است،تاکید کرد: خدمت هم نگاه مادی و هم نگاه انسان مدارانه و الهی دارد. سه نگاه به خدمت وجود دارد.

او در تبیین نگاه اول، افزود: نگاه اول نگاه مادی گرایانه است در این کره خاکی با هشت میلیارد انسانی که به نام انسان نفس می‌کشند همه مدعی خدمت به انسان هستند. هیچ کس نیست که بگوید ما نمی‌خواهیم به انسان خدمت کنیم، اما خدمت از چه دری و از چه انگیزه‌ای.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خدمت با نگاه مادی، خدمت منفعت‌گرا یا منفعت محور است،تاکید کرد: اساس نفع است ببینیم در کجا نفع است آنجا خدمت اتفاق بیافتد. این یک نگاه است نگاه منفعت محور و منفعت گرا.

او تصریح کرد: در دنیا امروز قدرت‌های بزرگ نمی‌گویند ما در آفریقا می‌خواهیم غارت کنیم بلکه می‌گویند می‌خواهیم خدمت کنیم، اما نگاهشان نگاه مادی است رسما اعلام می‌کنند هر جا که نفعمان باشد آنجا حضور پیدا می‌کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی دیگر از باب دلسوزی و نوع دوستی خدمت می‌کنند،گفت: نوع دیگری از خدمت،‌ خدمت برای خداست. راه جلب رضایت خدا، خدمت به مردم و گره گشایی از کار مردم است.

رئیسی با بیان اینکه باید سال نو روحیه جدید و نگاه تحولی داشته باشیم، گفت:  نگاهمان باید نگاه مردم داری، انقلابی و «ما می‌توانیم» باشد.

او افزود: تزریق ناامیدی به جامعه نیز از گناهان نابخشودنی است، ضمن آنکه دولت هم وعده هایی داده و این وعده ها نباید «خلف وعده» شود. باید با مردم شفاف صحبت کرد.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به شعار سال به نام«مهار تورم، رشد تولید»، تاکید کرد: دولت باید کم هزینه باشد، پرخرج شدن حتما موجب ایجاد تورم خواهد شد.

رئیسی با بیان اینکه رشد تولید بسیار دارای اهمیت است،گفت: تمامی موانع تولید باید برطرف شود.

رئیس‌جمهور درخصوص سیاست‌های جدید ارزی کشور و بانک مرکزی و ضرورت اجرای این سیاست‌ها از سوی همه شرکت‌های صادراتی،اعلام کرد: اگر شرکتی ارز صادراتی خود را مطابق دستورالعمل بانک مرکزی عرضه نکند، مدیرعامل و هیئت مدیره آن شرکت باید عزل شوند.

رئیسی تاکید کرد: در دنیا اینگونه است که وقتی انتخابات می‌شود و یک نفر مسئولیت پیدا می کند، یا دولتی سر کار می‌آید دیگران تلاش می‌کنند آن دولت موفق شود و آن بخش بتواند کارها را انجام بدهد نه اینکه با قلم زدن‌های بیجا، حرف زدن‌های نادرست، مردم را ناامید و دل آنها را خالی کنیم..

او افزود: هنر، کار کردن و تلاش کردن است، هنر، انجام وظیفه برای مردم است. کسی امروز در دولت یا مجلس آمده و مسئولیت وزارتخانه یا استانی را پذیرفته است همه باید کمک کنند که او در کار خود موفق شود. نگاه باید نگاه گره‌گشایی و انجام کارِ درست باشد.

رئیس‌جمهور با تاکید براینکه نقد و نقدپذیری از ویژگی‌های دولت است و نقد حتماً به اصلاح امور کمک می‌کند،گفت: نقد منصفانه و مصلحانه حتماً به دستگاه‌ها کمک می‌کند و گوش دولت و دولتی‌ها باید نسبت به نقدها کامل شنوا باشد، باید قدردانی کنند از کسانی که اشکالی می‌گیرند و راهکاری هم ارائه می‌دهند. ارتباط نخبگانی ارتباط بسیار درستی است که باید همواره همکاران ما از این قضیه استقبال کنند.

رئیسی تصریح کرد: باید تلاش کرد که دولت کم‌هزینه باشد. دولت اگر پُرخرج باشد موجب تورم می‌شود. دولت کم‌هزینه پسندیده است.

او با اشاره به اینکه من از مجلس خواسته‌ام که تلاش کنند هزینه‌ای بر دولت بار نکنند،گفت: بگذارند دولت کم‌هزینه اداره شود. اگر دولت پرخرج و پرهزینه شد حتماً موجب ایجاد تورم خواهد شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه انضباط مالی در دولت بسیار مهم است،افزود: رهبر انقلاب در سخنرانشان در مشهد در مورد جلوگیری از اسراف صحبت‌هایی فرمودند. مخاطب اول، ما دولتی‌ها هستیم. البته مردم هم مخاطب هستند، اما اول ما مخاطب هستیم. آقایان و بانوان در سازمان‌های خودشان نگاه کنند و جلوی اسراف‌ها را بگیرند.

رئیسی با بیان اینکه در آب، برق و گاز و اینگونه مسائل حتماً لازم است الگوی مصرف تعریف شود،تاکید کرد: در رسانه ملی و آن‌هایی که تریبون‌دار هستند بر الگوی مصرف صحیح تبلیغ کنند. ۱۰۶ میلیون، ۱۱۴ میلیون یا ۱۴۴ میلیون لیتر بنزین در یک روز مصرف می‌شود! تا کجا می‌خواهیم پیش برویم حتی با وجودی که کارخانه، پالایشگاه‌ها یا پتروپالایشگاه‌های دیگری هم ایجاد می‌کنیم.

او افزود: دولت باید انضباط مالی را با جلوگیری از اسراف از خود شروع کند،از این رو همه دستگاه‌ها و بخش‌ها خود را موظف بدانند که کم‌هزینه و پربهره حرکت کنند.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ براساس برخی آمار‌ها بیش از ۵ درصد و براساس برخی آمار ۴/۴ درصد بوده است.

رئیسی با اشاره به رشد نقدینگی ۴۳ درصدی در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، گفت: رشد نقدینگی با کنترل‌هایی که انجام شد و آخرین آماری که گرفتم ۲۵ درصد است، اما به نظر ما اگر نقدینگی کنترل نشود و به سمت تولید و کار مولد هدایت نشود خطرناک است و به هر جا که بخورد مانند سیل بنیان‌کن است.

او با بیان اینکه بخش تأمین مالی دولت برای تولید، باید به نحوی برنامه‌ریزی کند که این نقدینگی به طرف تولید هدایت شود،اظهار کرد: باید کار مولد بتواند میدان پیدا کند و کار‌های غیرمولد پرهزینه شود مانند دلالی‌هایی که مولد نیست و بسیاری از قضایایی که در جریان آن هستید.

رئیس‌جمهور گفت: البته اگر ما علاوه بر بانک‌ها به عنوان مرکز تأمین مالی، تأمین مالی را به طرف مردم و بازار ببریم، یعنی علاوه بر بانک‌ها، بازار و مردم هم بتوانند منبع تأمین مالی برای تولید شوند، کار بسیار مهم است. یعنی به کار گرفتن پولی که در دست مردم است و اصل سرمایه و سود سرمایه به مردم تضمین داده شود.

رئیسی با بیان اینکه بانک در موضع قدرت قرار دارد و مردم به بانک نیاز دارند،افزود: نباید از طرف خودشان به یکباره در هیات مدیره مطرح کنند تا دیروز قول دادیم که سود را اینگونه پرداخت کنیم، اما از فردا اینگونه پرداخت می‌کنیم، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

او گفت: ما باید در عمل ثابت کنیم که نسبت به تعهدات با مردم پایبند هستیم و به آنچه می‌گوییم عمل می‌کنیم.


نورنیوز
کلید واژگان
تورمآیت الله رئیسی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نخست‌وزیر انگلیس: هدف سفر به واشنگتن مذاکره برای صلح عادلانه است
وزیر اقتصاد: زمان تک‌نرخی شدن ارز فرا رسیده است
برنامه‌ریزی برای رشد سه میلیارد دلاری حجم تجارت ایران و ارمنستان
افزایش چشمگیر زائران مشهد در دهه آخر ماه صفر
اتحادیه اروپا خواستار حفظ منافع مشترک و گارانتی‌های امنیتی اوکراین شد + فیلم
حریق گسترده در برج 25 طبقه بدون تلفات جانی مهار شد
حمله می‌شود یا نه؟!
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
X
آگهی تبلیغاتی