×
سیاسی
شناسه خبر : 137706
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/01/03 ساعت 12:45
هدف‌گذاری ایران برای دستیابی به مدارهای بالا در فضا

هدف‌گذاری ایران برای دستیابی به مدارهای بالا در فضا

سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: وزارت دفاع با تولید انواع پرتابگر‌های بومی مانند سیمرغ، ذوالجناح و تحقیقات گسترده‏، نقشی برجسته در رسیدن به ارتفاعات بالاتر از 500 کیلومتر در فضا دارد.

نورنیوز - گروه سیاست:سخنگوی سازمان فضایی ایران در یادداشتی اختصاصی نوشت: جمهوری اسلامی ایران کمتر از ۳ دهه است که فعالیت فضایی خود را شروع کرده و این فعالیت‌ها، روز‌های متنوع و پر افت‌وخیز زیادی را به خود دیده است، اما با این همه همه در ایران حول یک محور اتفاق نظر دارند و آن این است که ایران نباید در صنعت فضایی نسبت به رقبایش عقب بیفتد.

صنعت فضایی کشورمان در واقع یک صنعت نوپاست که نسبت به بسیاری از صنایع دیگر مانند نفت، گاز، برق، آب و... عمر بسیار کمی دارد، اما باید توجه داشته باشیم که صنعت فضایی ایران با همین عمر کوتاهش، توانسته قله‌های زیادی را در عرصه‌های دانش و فناوری فتح کند.

اواسط دهه ۷۰ وقتی بزرگان کشور و اساتید دانشگاه‌ها به فکر راه‌اندازی یک مرکز فضایی و استفاده از فناوری فضایی برای رفع نیاز‌های کشور افتادند، شاید آن ابتدا خیلی دور از انتظار بود که ۲۵ سال بعد، بتوانیم کشورمان را با اقتدار به عنوان دارنده رتبه نخست فناوری فضایی بومی در جهان اسلام معرفی کنیم، اما امروز با افتخار این رتبه را اعلام می‌کنیم و این در حالی است که برخلاف بسیاری از کشور‌ها به دلیل خصومت غرب، نمی‌توانیم از دانش سایر کشور‌ها استفاده کنیم.

به هر حال در صنعت فضایی مانند بسیاری از دانش‌ها نمی‌توان و نباید "چرخ را از ابتدا اختراع کرد" بلکه باید با استفاده از دانش روز و راهی که دیگران زودتر از ما شروع و طی کرده‌اند، مسیر‌های جدیدی کشف کرده و هم‌طراز با سایر کشور‌ها در این مسیر گام برداشت، اما در اوایل دهه ۸۰ شمسی با در اختیار داشتن تعداد بسیار معدودی از اساتید و دانشجویان مرتبط با صنعت هوافضا، پایه صنعت فضایی کشور گذاشته شد و از همان ابتدا هم ایران با خصومت غرب در دستیابی به دانش فضایی موجود در جهان مواجه شد، اما همت و اعتقاد راسخ متخصصان و دانشمندان کشورمان در حوزه‌های مختلف هوافضا، نه تنها امید مردم به صنعت فضایی نوپای ایران اسلامی را ناامید نکرد، بلکه ما خیلی زود با نبوغ بالای متخصصان و مهندسان کشورمان موفق به طراحی و ساخت اولین ماهواره ایرانی با نام امید شدیم و آن را با ماهواره‌بر بومی سفیر راهی مدار کردیم.

همگرایی داخلی میان تمام بازیگران حوزه فضایی از همان ابتدای امر، مورد توجه بود و این همگرایی باید در ادامه با توجه به توسعه زیرساخت‌ها، افزایش می‌یافت لذا از همان ابتدا "شورای عالی فضایی" هم متولد شد تا زمینه‌ساز حرکت هماهنگ‌تر میان تمام ارگان‌های مرتبط به صنعت فضایی باشد.

حالا چیزی حدود ۲۵ سال از متولد شدن صنعت فضایی ایران گذشته و روند روبه توسعه صنعت فضایی در سال ۱۴۰۱ با قوت ادامه یافته و دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای به این حوزه دارد به‌طوری‌که حجت‌الاسلام رئیسی رئیس‌جمهور در آذرماه سال ۱۴۰۰ شخصاً اولین جلسه شورای عالی فضایی را بعد از ۱۰ سال تعطیلی تشکیل داد و در سال ۱۴۰۱ هم دومین جلسه این شورا به ریاست حجت‌الاسلام رئیسی تشکیل و برنامه ۱۰ سال فضایی به تائید ایشان رسید.

همگرایی ویژه میان بخش‌های مختلف فضایی از جمله وزارت دفاع و سازمان فضایی ایران، یکی از جلوه‌های بسیار خوب این روز‌های صنعت فضایی کشورمان است که منجر به پرتاب‌های متعدد و به نتیجه رسیدن پروژه‌های مختلفی شده که بخشی از ثمرات آن در سال ۱۴۰۲ چیده خواهد شد.

به طور کلی، در حوزه پرتابگر، سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه فعال هستند و با تولید انواع پرتابگر‌ها و رفع نیاز‌های کشور در حوزه پرتابگر، در کنار سازمان فضایی ایران در تلاشند که حضور کشورمان در مدار پایین (لئو) تثبیت شود.

در این زمینه، وزارت دفاع با تولید انواع پرتابگر‌های بومی مانند سیمرغ، ذوالجناح و تحقیقات گسترده برای توسعه پرتابگر‌های سوخت مایع، نقش بسزایی در دستیابی کشورمان به ارتفاعات بالاتر از ۵۰۰ کیلومتر دارد و با توجه به برنامه‌ریزی گسترده سازمان فضایی ایران برای دستیابی کشور به مدار ژئو (طبق برنامه ۱۰ ساله فضایی)، وزارت دفاع در حوزه پرتابگر و حتی در حوزه طرحی و ساخت ماهواره‌های بومی بیش از ۱ تُن می‌تواند به سازمان فضایی ایران کمک کند.

آنچه مسلم است، این است که تمام بازیگران صنعت فضایی ایران طبق برنامه ۱۰ ساله فضایی، دورخیز بسیار خوبی برای دستیابی به مدارات بالاتر و استفاده از ظرفیت فضا جهت رفع نیاز‌های کشور و صدالبته درآمدزا کردن فضا برای کشورمان، دورخیزی بسیار جدی و برنامه محور است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد