×
اقتصادی
شناسه خبر : 137687
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/01/02 ساعت 20:57
تخصیص سهام عدالت به جاماندگان پس از اعلام خصوصی‌سازی

رئیس سازمان بورس عنوان کرد؛

تخصیص سهام عدالت به جاماندگان پس از اعلام خصوصی‌سازی

رئیس سازمان بورس گفت: پس از مشخص شدن سبد سهام برای عرضه به جاماندگان، سازمان بورس عملیات تخصیص سهام را انجام می‌دهد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مجید عشقی؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد ابزار‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری اظهار کرد: یکی از دلایل اتفاقات سال ۹۹ را می‌توان ورود افرادی دانست که با مخاطرات بازار آشنا نبودند، به همین دلیل یکی از راهبرد‌های ما در سال ۱۴۰۱ این بود که ابزار‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را فراهم کنیم.

او افزود: هر شخصی که وارد بازار سرمایه می‌شود براساس سن، میزان سرمایه و... ریسک پذیری‌اش متفاوت است. ما در سال ۱۴۰۱ صندوق‌های سرمایه‌گذاری پررسیک و کم ریسک اعم از اهرمی، تضمین اصل سرمایه، صندوق اوراق دولتی، املاک و مستغلات و بخشی را معرفی کردیم.

عشقی اضافه کرد: صندوق‌های بخشی، صندوق‌هایی هستند که در یک صنعت خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند و وجود این صندوق‌ها انتخاب افراد را براساس میزان ریسک پذیریشان، متنوع می‌سازد. برنامه ما در سال ۱۴۰۲ این است که این صندوق‌ها را عمق ببخشیم و متنوع‌تر کنیم.

بازار سرمایه در بلند مدت بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازار‌ها دارد

مجید عشقی ادامه داد: هرگونه ورود و خروج هیجانی به بورس باعث ضرر و زیان سهامداران خواهد شد؛ به خصوص آنکه برخی از افراد از منابع مالی که به آن احتیاج دارند، وارد بازار سرمایه می‌کنند، که امری اشتباه است.

او تصریح کرد: برخی اشتباه‌های رایج دیگر در بحث سرمایه‌گذاری در بورس عبارتند از: ورود به سهم‌های پرریسک، سرمایه‌گذاری در تک سهم و استفاده از مشاوره‌های غیرتخصصی در فضای مجازی. قطعا بازار سرمایه در بلندمدت، بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازار‌های دیگر دارد؛، اما این بلندمدت می‌تواند سه سال و حتی بیشتر باشد.

عشقی ادامه داد: کسانی که دارایی مورد نیاز خود را می‌فروشند و وارد بورس می‌شوند، معمولا نمی‌توانند نگاه بلندمدت به بورس داشته باشند و به همین خاطر نوسانات این بازار را تحمل نمی‌کنند و با رفتار‌های هیجانی، باعث زیان دیدن خود می‌شوند.

نوسانات ارزی بر سودآوری شرکت‌های بورسی به یک شکل اثرگذار نیست

مجید عشقی در پاسخ به این سوال که نوسانات ارزی چه تاثیری بر بورس می‌گذارد، گفت: اثر نوسانات ارزی در همه شرکت‌ها یکسان نیست. حتما باید سرمایه‌گذارانی که به صورت مستقیم سهام خریداری می‌کنند، در این زمینه دقت کنند.

او افزود: در بازار سرمایه بعضی شرکت‌ها از افزایش نرخ ارز سود می‌کنند و برخی نیز ضرر می‌کنند و برای برخی از شرکت‌ها نیز تفاوتی ایجاد نمی‌کند؛ لذا باید با تحلیل درست وارد بازار سرمایه شد. اگر برخی توانایی تحلیل ندارند، به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاری کنند.

تخصیص سهام عدالت به جاماندگان پس از اعلام سازمان خصوصی‌سازی و دریافت اسامی از نهاد‌های حمایتی

رئیس سازمان بورس در خصوص بحث تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفت: بر اساس قانون، بخشی از افرادی که زیرمجموعه نهاد‌های حمایتی بوده‌اند، مشمول سری دوم تخصیص سهام عدالت شدند که نزدیک به سه و نیم میلیون نفر هستند.

او ادامه داد: پس از آنکه هیئت واگذاری سازمان خصوصی‌سازی، سبد سهام برای عرضه به جاماندگان را مشخص کرد و فهرست اسامی دریافت‌کنندگان توسط نهاد‌های حمایتی اعلام شد، سازمان بورس از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، عملیات تخصیص سهام را انجام می‌دهد. جزئیات بیشتر باید توسط سازمان خصوصی سازی اعلام شود.

تلاش می‌کنیم امسال نیز سود سهام عدالت شرکت‌های غیربورسی پرداخت شود

مجید عشقی گفت: سود سهام عدالت شرکت‌های غیربورسی، نزدیک به سه سال بود واریز نشده بود که با همراهی دوستان و مصوبات شورای عالی بورس این سود به مجموع دریافتی سود شرکت‌های بورسی اضافه و در اسفند ماه پرداخت شد. در سال جاری تلاشمان این است همراه با سود شرکت‌های بورسی، این سود بازهم پرداخت شود.

اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم

مجید عشقی در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: در بحث خودرو موضع سازمان بورس این است که این محصول باید با کیفیت و قیمت مناسبی به دست مصرف‌کننده برسد و تولیدکننده نیز آسیب نبیند.

او افزود: وقتی قیمت را برای چند سال به صورت دستوری ثابت نگه می‌داریم، به ضرر مصرف‌کننده است؛ زیرا تولیدکنندگان کیفت و تیراژ را کاهش می‌دهند. قیمت‌گذاری دستوری در بحث خودرو ضمن ایجاد زیان انباشته برای خودروسازان، به نظام بانکی آسیب می‌زند. همچنین قطعه‌سازان، خودروسازان و سایر تولیدکنندگانی که با این صنعت همکاری دارند از قیمت‌گذاری دستوری زیان می‌بینند.

عشقی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از سهام خودروسازان، در پرتفوی سهام عدالت است. ما به دنبال این هستیم که ذینفعان سهام عدالت و سایر سرمایه‌گذاران آسیب نبینند. متاسفانه قیمت پایین خودرو سبب افزایش دلالان شده است. اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم، اما از ادامه عرضه خودرو در بورس کالا استقبال می‌کنیم.

او افزود: تاکنون برخی خودرو‌ها در بورس کالا عرضه شدند، وزارت صمت با کلیت عرضه خودرو در بورس کالا موافق است، اما برخی از نظرات کارشناسی وجود دارد که باید بررسی شود.

نمی‌توان از خودروسازان انتظار داشت در حالی که در زیان هستند، تولید خود را افزایش دهند

مجید عشقی گفت: قیمت خودرو در بازار، معلول چندین عامل مختلف است؛ قیمت یک کالا در بازار مثل یک دماسنج است که وضعیت را نشان می‌دهد؛ اگر ما این دماسنج را به رسمیت نشناسیم یا آن را خراب کنیم یا آن را به صورت موقت دستکاری کنیم، مشکل حل نخواهد شد.

او اضافه کرد: هر زمان به سمت قیمت گذاری دستوری رفتیم، ضمن ایجاد فساد‌های قابل توجه، تغییر ذائقه نیز ایجاد می‌شود؛ به طور مثال تولیدکنندگان خودرو به‌جای افزایش بهره‌وری و کیفیت، تنها به دنبال افزایش سود هستند.

عشقی تاکید کرد: امیدواریم با افزایش عرضه خودرو در بورس کالا شاهد خارج شدن خودرو از زمره کالا‌های سرمایه‌ای باشیم. انحصار و رانت در بازار خودرو زمانی از بین خواهد رفت که عرضه خودرو در کشور زیاد شود؛ اما از سوی دیگر نمی‌توان از خودروسازان انتظار داشت در حالی که همزمان در حال زیان هستند، تولید خود را افزایش دهند.

تاکنون تنها ۵ درصد خودرو‌های تولیدی در بورس عرضه شده‌اند/در صورت عرضه عمده خودرو در بورس کالا تنوع، کیفیت و تعداد تولید خودرو افزایش می‌یابد

مجید عشقی با اشاره به مزایای عرضه خودرو در بورس کالا گفت: تاکنون فقط ۵ درصد از تولید خودرو در بورس کالا عرضه شده است.

او افزود: برآورد ما این است که اگر روند عرضه خودرو در بورس کالا ادامه یابد و عمده تولید خودرو در کشور در بورس کالا عرضه شود، ظرف شش ماه تا یکسال، صنعت خودروسازی روند رو به رشدی خواهد داشت و هم تولید خودرو و هم تنوع و کیفیت خودرو‌ها افزایش پیدا می‌کند.

گواهی سپرده نفت و شمش طلا ابزاری برای مصونیت در برابر تورم و نوسانات ارزی

مجید عشقی عنوان کرد: سرمایه‌گذارانی که تمایل دارند سرمایه‌های خود را در برابر نوسانات ارز و تورم مصون کنند، می‌توانند از دو ابزار گواهی سپرده نفت و میعانات گازی و نیز گواهی سپرده شمش طلا استفاده کنند.

مالیات شرکت‌های تولیدی کاهش یافت و به ۱۸ درصد رسید

عشقی تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۲، کاهش مالیات شرکت‌های تولیدکننده را داشتیم که ۲ واحد درصد دیگر کم شد و به ۱۸ درصد رسید، تا به تشکیل سرمایه کمک می‌کند.

او اضافه کرد: مورد دوم در بودجه ۱۴۰۲، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از طریق سود‌های انباشته است که به افزایش سرمایه شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

خوشبختانه مجلس دست دولت را برای تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها باز گذاشت/پیشنهاد تغییر فرمول را مطرح کرده‌ایم

مجید عشقی در خاتمه گفت: فرمول خوراک پتروشیمی‌ها چند سالی است که ثابت مانده است. پیشنهاد‌های کارشناسی داده شده که در حال بررسی است، در حال حاضر تصمیم جدیدی گرفته نشده و کماکان همان فرمول سابق برقرار است.

او خاطرنشان کرد: اگر نوسان‌های قیمت گاز در اروپا به روال بلند مدت بازگردد، شاید نیازی به تغییر فرمول نباشد؛ در غیر این صورت پیشنهاد دادیم که تغییر فرمول داشته باشیم. در حوزه قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، خوشبختانه مجلس دست دولت را باز گذاشت تا دولت تصمیم نهایی را بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است