×
سیاسی
شناسه خبر : 137587
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/28 ساعت 16:08

شمخانی در دیدار با نخست وزیر عراق:

همکاری‌های راهبردی ایران و عراق تضمین کننده امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه است

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با نخست وزیر عراق اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره آماده کمک به توسعه امنیت، ثبات و پیشرفت در عراق است.

نورنیوز - گروه سیاست:  دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی که برای دیدار و گفتگو با مقامات بلندپایه عراقی و امضای توافقنامه امنیتی مشترک در بغداد به سر می‌برد، ظهر امروز با آقای محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مهم ترین مسائل دوجانبه و تحولات منطقه ای و بین المللی با او گفتگو کرد.

در این دیدار شمخانی با اظهار خرسندی از ثبات سیاسی ایجاد شده در عراق پس از انتخاب دولت جدید از سوی پارلمان، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره آماده کمک به توسعه امنیت، ثبات و پیشرفت در عراق است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، عراق متحد، یکپارچه و قدرتمند را وزنه ثبات در منطقه عنوان کرد و افزود: بدون شک عراق با عبور از مشکلات سیاسی و امنیتی که طی سالهای گذشته به این کشور تحمیل شده، ضمن بازیابی نقش و کارکرد تاثیر گذار خود در جهان عرب و دنیای اسلام به جایگاه تاریخی خود به عنوان بازیگری مهم در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بازخواهد گشت.

شمخانی هرگونه تنش و بحران در مناطق مرزی مشترک ایران و عراق را مخل امنیت و آرامش مردم و عاملی بازدارنده در توسعه شهرهای مرزی عنوان کرد و گفت: باید با هرگونه عوامل تنش زا و بحران آفرین داخلی و خارجی با قاطعیت برخورد و ریشه آنان را خشکاند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، پایان دادن فوری به شرارت عناصر و گروه های مزدور و مسلح ضدانقلاب و تهدیدات نظامی  و جاسوسی نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را در همین ارتباط حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: نباید اجازه دهیم منافع دو کشور قربانی شیطنت‌های آمریکا و مزدوران تروریستش شود.

دریابان شمخانی ضرورت پیگیری و اجرای سریع توافقات میان دو کشور به ویژه فعال‌سازی پروژه‌های اقتصادی مشترک و بالاخص طرح راه آهن شلمچه - بصره را مورد تأکید قرار داد و گفت: پیوندهای عمیق فرهنگی و مذهبی میان مردم ایران و عراق با توسعه همکاریهای مشترک اقتصادی و تجاری قوی تر خواهد شد.

شمخانی همچنین با اشاره به توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دوجانبه، از تلاش‌های صادقانه دولت عراق در میزبانی پنج دور گفتگوهای جمهوری اسلامی ایران و عربستان تشکر کرد و اقدامات انجام شده از سوی بغداد را در فراهم شدن زمینه دست‌یابی تهران و ریاض به توافق جدید بسیار ارزشمند دانست.

در این دیدار، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق نیز با استقبال و ابراز خرسندی از سفر دریابان شمخانی به عراق و تبریک توافق اخیر ایران و عربستان سعودی بر توسعه همکاری‌های همه جانبه دو کشور تأکید کرد.

السودانی در ادامه گفت: دولت و ملت عراق همواره قدردان حمایت‌ها و کمک‌های برادران ایرانی خود به‌ویژه در روزهای سخت بوده و خواهد بود.

نخست‌وزیر عراق با گرامی‌داشت یاد شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، این دو شهید بزرگوار را نمونه دیگری از کنار هم بودن دو ملت ایران و عراق دانست.

السودانی با اشاره به عزم و اراده دولت جدید عراق برای اجرایی کردن توافق‌ها میان دو کشور و گسترش روابط در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی، گفت: امضاء توافقنامه مهم امنیتی میان تهران و بغداد نشان می‌دهد که از نظر مسئولین  ایران و عراق امنیت دو کشور از یکدیگر جدا نیست.

السودانی خاطر نشان کرد: دولت عراق بر اساس قانون اساسی این کشور و تعهدات متقابل به هیچ طرفی اجازه نخواهیم داد که از خاک عراق برای خدشه دار کردن امنیت ایران استفاده کند.


 


نورنیوز
اخبار مرتبط
ویژگی شاخص روابط جدید تهران-ریاض،‌ «مدیریت تنش» است؛ ارتباط پایدار با کشورهای منطقه را‌ پیوندهای اقتصادی تضمین می‌کند
شنبه 1402/12/26 ساعت 15:33
دریابان علی شمخانی در سالگرد توافق ایران و عربستان، در گفت و گو با نورنیوز تأکید کرد:
ویژگی شاخص روابط جدید تهران-ریاض،‌ «مدیریت تنش» است؛ ارتباط پایدار با کشورهای منطقه را‌ پیوندهای اقتصادی تضمین می‌کند
ایران و عربستان دو کشور مهم منطقه هستند که با دارا بودن پتانسیل‌های قابل توجه سیاسی، اقتصادی و نظامی می توانند نقش تعیین کننده ای در تحولات منطقه ای و بین المللی داشته باشند و باید از فرصت‌های پیش رو برای توسعه همکاری حداکثر بهره برداری را بعمل آورند. فرصتها چون ابر بهاری هستند که سریع شکل می گیرند ، می بارند و عبور می کنند. اگر نتوانیم به موقع و مؤثر از آنها استفاده کنیم، معلوم نیست دوباره تکرار شوند.
شمخانی: هیچ محدودیتی برای تقویت و گسترش مناسبات با کشورهای همسایه قائل نیستیم
دوشنبه 1402/01/07 ساعت 17:27
شمخانی: هیچ محدودیتی برای تقویت و گسترش مناسبات با کشورهای همسایه قائل نیستیم
دریابان شمخانی: در چارچوب راهبرد دیپلماسی همسایگی که در دولت جناب آقای رئیسی پیگیری می‌شود، توسعه همکاری‌های همه‌جانبه با کشورهای همسایه اولویت اصلی ایران در روابط خارجی بوده و ما قائل به هیچ‌گونه محدودیتی در این زمینه نیستیم.
ملاقات شمخانی با روسای قوای مقننه و قضائیه عراق
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 17:17
ملاقات شمخانی با روسای قوای مقننه و قضائیه عراق
دبیر شورای عالی امنیت ملی که به بغداد سفر کرده است؛ بعد از ظهر امروز با رئیس پارلمان و رئیس قوه قضائیه دیدار و گفتگو کرد.
امضاء توافق‌نامه امنیتی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 16:15
امضاء توافق‌نامه امنیتی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق
بعداز ظهر امروز طی مراسمی با حضور نخست وزیر عراق، توافق‌نامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق به‌ امضاء رسید.
شمخانی: با اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، توسعه همه جانبه روابط سرعت خواهد گرفت
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 13:46
شمخانی: با اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، توسعه همه جانبه روابط سرعت خواهد گرفت
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق اظهار کرد: با اجرای دقیق مفاد این توافق‌نامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنی‌های مرزی، زمینه‌های توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.
ادای احترام دریابان شمخانی به مقام رفیع شهدای مقاومت+ فیلم
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 12:10
پس از ورود به فرودگاه بغداد؛
ادای احترام دریابان شمخانی به مقام رفیع شهدای مقاومت+ فیلم
دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از ورود به فرودگاه بغداد با حضور در محل شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به مقام رفیع شهدای مقاومت ادای احترام کرد.
دریابان شمخانی عازم عراق شد
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 09:21
دریابان شمخانی عازم عراق شد
در جریان سفر شمخانی به عراق، سند همکاری‌های مشترک امنیتی که چندین ماه در مورد تهیه آن گفتگو و تبادل نظر شده نیز به امضاء مقامات عالی امنیتی دو کشور خواهد رسید.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی