×
سیاسی
شناسه خبر : 137573
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/28 ساعت 13:46

شمخانی: با اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، توسعه همه جانبه روابط سرعت خواهد گرفت

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق اظهار کرد: با اجرای دقیق مفاد این توافق‌نامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنی‌های مرزی، زمینه‌های توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.

نورنیوز - گروه سیاست: دریابان «علی شمخانی»، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که صبح امروز یکشنبه به دعوت رسمی قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق به این کشور سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با همتای عراقی خود دیدار و گفتگو کرد.


شمخانی در این دیدار با اشاره به تلاش‌های مشترک دو کشور طی ماه‌های گذشته برای تنظیم و نهایی‌سازی توافق‌نامه امنیتی جامع که تضمین کننده  ثبات و بهبود شرایط امنیتی در مرزهای دو کشور خواهد بود تصریح کرد: با اجرای دقیق مفاد این توافق‌نامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنی‌های مرزی، زمینه‌های توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران منشاء اصلی ناامنی در منطقه و عراق را ناشی از سیاست‌ها و اقدامات بحران‌زای آمریکا می‌داند، خاطرنشان کرد: شیطنت‌های آمریکا همچنان ادامه دارد و تداوم این روند که مخل امنیت و ثبات در منطقه است قابل تحمل نیست.

شمخانی ترور فرماندهان مقاومت، شهیدان «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» را نمونه بارزی از سیاست‌های بحران‌زای آمریکا دانست و گفت: پیگیری محاکمه و مجازات آمرین و عاملین این جنایت تروریستی از اولویت‌های اصلی همکاری‌های امنیتی دو کشور است و نباید این مهم دچار مرور زمان شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تحرکات ضدامنیتی و شرارت‌بار عوامل ضدانقلاب و تروریست در منطقه اقلیم و شمال عراق را از دیگر مولفه‌های ناامنی در منطقه دانست و بر لزوم اجرای دقیق توافق‌نامه امنیتی میان دو کشور که می‌تواند به اقدامات شرورانه این گروه‌ها به طور کامل و اصولی پایان دهد، تأکید کرد.

شمخانی با تقدیر از نقش موثر و مساعدت بی‌دریغ دولت عراق در زمینه دست‌یابی ایران و عربستان سعودی به توافق‌ اخیر گفت: به‌طور قطع کشورهای منطقه می‌توانند در سایه گفتگو و همکاری‌های دو و چندجانبه مشکلات و بحران‌های مشترک را بدون حضور و مداخله بیگانگان حل و فصل نمایند‌.

قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق نیز در این دیدار طی سخنانی با ابراز خرسندی از سفر دریابان شمخانی به عراق گفت: بدون شک توافق دو کشور برای از میان بردن چالش‌های امنیتی تحمیل شده بر روابط ایران و عراق، منافع دو کشور دوست و برادر را به‌دنبال خواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: بغداد تمام تلاش خود را برای اجرای کامل این توافق نامه به‌کار خواهد گرفت و به هیچ گروه یا کشوری اجازه نخواهد داد که از خاک عراق برای ایجاد ناامنی در ایران استفاده کند.

او دست‌یابی ایران و عربستان سعودی به توافق بسیار مهم برای از سرگیری روابط دوجانبه را به دریابان شمخانی تبریک گفت و افزود: دولت عراق چون گذشته برای کمک به تحقق هر چه سریع‌تر توافقات حاصل شده میان تهران و ریاض که نفع دو کشور و افزایش ثبات و امنیت در منطقه را به‌دنبال خواهد داشت، آمادگی کامل دارد.
الاعرجی در ادامه، دولت عراق را متعهد به اجرای قانون پارلمان در خصوص خروج نیروهای نظامی بیگانه عنوان کرد و افزود: دستگاه‌های ذی‌ربط در عراق با دقت، اجرای قانون پارلمان را در دستور کار خود دارند و تاکنون بخش مهمی از آن را نیز به مورد اجرا گذارده‌اند.

مشاور امنیت ملی عراق تصریح کرد: با توجه به خسارت‌های عظیمی که ناامنی‌های سال‌های گذشته بر عراق و منطقه تحمیل نموده باید با تلاش مشترک ضمن از میان بردن زمینه‌های شکل‌گیری ناامنی مجدد، برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی و... و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم تلاش نماییم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
X
آگهی تبلیغاتی