×
سیاسی
شناسه خبر : 137573
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/28 ساعت 13:46
شمخانی: با اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، توسعه همه جانبه روابط سرعت خواهد گرفت

شمخانی: با اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، توسعه همه جانبه روابط سرعت خواهد گرفت

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق اظهار کرد: با اجرای دقیق مفاد این توافق‌نامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنی‌های مرزی، زمینه‌های توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.

نورنیوز - گروه سیاست: دریابان «علی شمخانی»، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که صبح امروز یکشنبه به دعوت رسمی قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق به این کشور سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با همتای عراقی خود دیدار و گفتگو کرد.


شمخانی در این دیدار با اشاره به تلاش‌های مشترک دو کشور طی ماه‌های گذشته برای تنظیم و نهایی‌سازی توافق‌نامه امنیتی جامع که تضمین کننده  ثبات و بهبود شرایط امنیتی در مرزهای دو کشور خواهد بود تصریح کرد: با اجرای دقیق مفاد این توافق‌نامه علاوه بر کاهش قابل ملاحظه تهدیدات تروریستی و جلوگیری از ایجاد ناامنی‌های مرزی، زمینه‌های توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران منشاء اصلی ناامنی در منطقه و عراق را ناشی از سیاست‌ها و اقدامات بحران‌زای آمریکا می‌داند، خاطرنشان کرد: شیطنت‌های آمریکا همچنان ادامه دارد و تداوم این روند که مخل امنیت و ثبات در منطقه است قابل تحمل نیست.

شمخانی ترور فرماندهان مقاومت، شهیدان «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» را نمونه بارزی از سیاست‌های بحران‌زای آمریکا دانست و گفت: پیگیری محاکمه و مجازات آمرین و عاملین این جنایت تروریستی از اولویت‌های اصلی همکاری‌های امنیتی دو کشور است و نباید این مهم دچار مرور زمان شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تحرکات ضدامنیتی و شرارت‌بار عوامل ضدانقلاب و تروریست در منطقه اقلیم و شمال عراق را از دیگر مولفه‌های ناامنی در منطقه دانست و بر لزوم اجرای دقیق توافق‌نامه امنیتی میان دو کشور که می‌تواند به اقدامات شرورانه این گروه‌ها به طور کامل و اصولی پایان دهد، تأکید کرد.

شمخانی با تقدیر از نقش موثر و مساعدت بی‌دریغ دولت عراق در زمینه دست‌یابی ایران و عربستان سعودی به توافق‌ اخیر گفت: به‌طور قطع کشورهای منطقه می‌توانند در سایه گفتگو و همکاری‌های دو و چندجانبه مشکلات و بحران‌های مشترک را بدون حضور و مداخله بیگانگان حل و فصل نمایند‌.

قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق نیز در این دیدار طی سخنانی با ابراز خرسندی از سفر دریابان شمخانی به عراق گفت: بدون شک توافق دو کشور برای از میان بردن چالش‌های امنیتی تحمیل شده بر روابط ایران و عراق، منافع دو کشور دوست و برادر را به‌دنبال خواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: بغداد تمام تلاش خود را برای اجرای کامل این توافق نامه به‌کار خواهد گرفت و به هیچ گروه یا کشوری اجازه نخواهد داد که از خاک عراق برای ایجاد ناامنی در ایران استفاده کند.

او دست‌یابی ایران و عربستان سعودی به توافق بسیار مهم برای از سرگیری روابط دوجانبه را به دریابان شمخانی تبریک گفت و افزود: دولت عراق چون گذشته برای کمک به تحقق هر چه سریع‌تر توافقات حاصل شده میان تهران و ریاض که نفع دو کشور و افزایش ثبات و امنیت در منطقه را به‌دنبال خواهد داشت، آمادگی کامل دارد.
الاعرجی در ادامه، دولت عراق را متعهد به اجرای قانون پارلمان در خصوص خروج نیروهای نظامی بیگانه عنوان کرد و افزود: دستگاه‌های ذی‌ربط در عراق با دقت، اجرای قانون پارلمان را در دستور کار خود دارند و تاکنون بخش مهمی از آن را نیز به مورد اجرا گذارده‌اند.

مشاور امنیت ملی عراق تصریح کرد: با توجه به خسارت‌های عظیمی که ناامنی‌های سال‌های گذشته بر عراق و منطقه تحمیل نموده باید با تلاش مشترک ضمن از میان بردن زمینه‌های شکل‌گیری ناامنی مجدد، برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی و... و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم تلاش نماییم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
زلنسکی: از عضویت در ناتو منصرف شدیم
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد سال 1405 تمدید شد
پرداخت سود سهام عدالت 1403 منوط به پرداخت شرکت‌های سرمایه‌پذیر
ورود سامانه بارشی جدید از فردا/ هوای پایتخت 5 درجه سرد می‌شود
قتل هولناک کودک 13 ساله در چابهار؛ جسد پشت زندان پیدا شد/مثله‌ شدن جسد کودک صحت ندارد
انفجار پهپادی در لبنان؛ خودرویی هدف قرار گرفت
نخستین ارائه VoLTE در رومینگ بین‌الملل توسط همراه اول
نشست تهران و بازتعریف نقش همسایگان افغانستان
آماده‌باش تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر/اسکان اضطراری هزار حادثه‌دیده در برف و سیلاب
آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه
جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟
تل‌آویو استرالیا را به تشویق حملات ضدیهودی متهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی