×
فرهنگی
شناسه خبر : 137522
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/27 ساعت 13:48
جزئیات جدید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ از زبان متهم ردیف سوم

جزئیات جدید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ از زبان متهم ردیف سوم

سیر رسیدگی به پرونده متهمین حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ در شهر شیراز در حالی ادامه دارد که متهمین ردیف سوم، جزئیات جدیدی را از این حادثه بیان کردند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: در ادامه رسیدگی به اتهامات عوامل حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) که در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز برگزار می‌شود، پس از دفاعِ مجدد نماینده دادستان از کیفرخواست صادره، ریاست دادگاه در راستای شفاف سازی نقش متهمین در پشتیبانی از عوامل داعش در ایران دو تن از مطلعین را به جایگاه فرا خواند.

قاضی سید محمود ساداتی ضمن پرسش از نحوه آشنایی و ارتباطات مطلعین با عامل اصلی حمله تروریستی و متهمین ردیف‌های اول و دوم پرونده به تطبیق ادعاهای متهمین در پرونده و اعترافات آنان در دادگاه پرداخت.

این دو فرد که از اتباع کشورهای همسایه هستند در اظهارات خود در مقابل هیئت دادگاه به نحوه آشنایی با رابط گروه داعش از طریق کانال‌هایی در تلگرام و اینستاگرام اشاره کرده و بیان داشتند که با هدایت فردی از اُمرای داعش با رابطین این گروه تروریستی در تهران آشنا و در خانه‌های تیمی و امن سکونت داشتند.

رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز در ادامه به واکاوی نقش پشتیبانی متهم ردیف سوم پرونده به نام نعیم هاشم قتالی پرداخت که مطلعین با اشاره مستقیم به تدارکات و اسکان آن‌ها و همچنین حامد معروف به ابوعایشه عامل اصلی حمله تروریستی توسط نعیم اذعان داشتند پس از ورود به ایران مدتی با عامل اصلی ترور در یک مکان اقامت داشتند.

در ادامه جلسه دادگاه متهم ردیف سوم با حضور در جایگاه متهمین با اعتراف به عضویت درگروه داعش و همچنین ارتباط با یکی از سر شاخه‌های این گروه در افغانستان گفت: در زمان حضور در افغانستان و پس از عضویت در داعش با ملأ حکمت بیعت کردم.

نعیم هاشم قتالی با بیان اینکه حدود ۹ ماه پیش از دستگیری در ایران بودم گفت: با هدف کار به ایران آمدم اما بعد از مدتی عبداله سعید که یکی از سرکردگان داعش در افغانستان است با من تماس گرفت و گفت به عنوان سرایدار از مهمانانش که به ایران می‌آیند، پذیرایی کنم.

این متهم به مشارکت در حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) همچنین به ارتباط و آشنایی گذشته خود با محمد رامز متهم ردیف اول در زندان بگرام نیز اعتراف کرد و افزود: در چند نوبت از طرف عبداله سعید مبالغی به حسابم واریز شد که صرف هزینه‌های جاری برای میهمانان شد.

در ادامه این جلسه رسیدگی، رئیس دادگاه با بازخوانی بخشی از اعترافات قبلی متهم ردیف سوم به تطبیق زمانی، مکانی و موضوعی اظهارات وی در دادگاه پرداخت و با طرح این سوال از متهم که چه کسی دستور اسکان و پشتیبانی از عامل اصلی ترور را به او داده روند رسیدگی به پرونده را پیش برد.

متهم ردیف سوم در این خصوص پاسخ داد: در تهیه تذکره یا کارت ملی افغانی برای افراد مهاجر از جمله عامل اصلی حمله به شاهچراغ نقش داشتم.

وی گفت: عامل ترور را با استفاده از موقعیت جغرافیایی که عبداله سعید برایم فرستاد در میدان آزادی تهران تحویل گرفتم و به منزلی که در اختیارم بود بردم و پس از چندین روز با دستور عبداله سعید ضمن تهیه سیمکارت، بلیت شیراز را با نامی مستعار برای او تهیه نمودم.

این متهم در پاسخ به سوال هیئت دادگاه که چه زمان از وقوع حمله تروریستی به شاهچراغ (ع) مطلع شده است گفت: در شب ۲۶ اکتبر مقارن با چهارم آبان‌ماه عبداله سعید تصاویر حمله شاهچراغ را برایم ارسال کرد و به من دستور داد از ایران خارج شوم و به افغانستان بروم.

پس از این اظهارات، قاضی ساداتی رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز با یادآوری اتهام معاونت در افساد فی‌الارض از طریق مشارکت و پشتیبانی مالی و تدارکاتی از عناصر داعش در ایران و عامل اصلی حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) به متهم ردیف سوم از وی در خصوص اتهامات دگر سوال کرد که سید نعیم هاشم قتالی با قبول عضویت خود در داعش و نقش پشتیبانی مالی از اعضای این گروه، کمک مستقیم به حامد معروف به ابوعایشه عامل اصلی حمله تروریستی را پذیرفت لیکن بیان داشت که از جزئیات عملیات تروریستی اطلاعی نداشته است.

ریاست دادگاه با اعلام تنفس، ادامه رسیدگی به پرونده مذکور را به روزهای آتی موکول کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تلاش صنعاء برای احیای بندر المخا
معاون سیاسی وزیر کشور: دوگانه‌سازی میان نیروهای نظامی و دیپلمات‌ها خیانت است
اطلاعیه بسیج ساوه درباره صدای تیراندازی و انفجار
سانسور تلفات نظامیان آمریکایی از سوی پنتاگون
دریافتی معلمان از مهر تغییر می‌کند؛ جزئیات پرداخت حقوق جدید
آمریکا با قرارداد تسلیحاتی 2.7 میلیارد دلاری برای اوکراین موافقت کرد
توافق استعماری بر سر گرینلند؛ پایگاه‌های آمریکا در قطب شمال گسترش می‌یابد
دکترین جدید ایــــــران
افزایش همزمان کرونا و آنفلوآنزا در ایران؛ موج بعدی چه زمانی می‌رسد؟
بارش کشور عادی شد؛ تهران و قم بیش از 35 درصد عقب ماندند
دیپلماسی و میانجیگری در جنگ امریکا و ایران
نگاه کارشناسی به منافع ملی
از پذیرش قطع‌نامه 598 تا توافق با آمریکا
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛از خسارت به پایگاه‌های آمریکاتا تحریم‌های جدید علیه ایران
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 28 شهریور؛ قیمت نمایندگی و بازار + جدول قیمت ها
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 28 شهریور + جدول
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ