×
فرهنگی
شناسه خبر : 137522
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/27 ساعت 13:48
جزئیات جدید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ از زبان متهم ردیف سوم

جزئیات جدید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ از زبان متهم ردیف سوم

سیر رسیدگی به پرونده متهمین حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ در شهر شیراز در حالی ادامه دارد که متهمین ردیف سوم، جزئیات جدیدی را از این حادثه بیان کردند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: در ادامه رسیدگی به اتهامات عوامل حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) که در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز برگزار می‌شود، پس از دفاعِ مجدد نماینده دادستان از کیفرخواست صادره، ریاست دادگاه در راستای شفاف سازی نقش متهمین در پشتیبانی از عوامل داعش در ایران دو تن از مطلعین را به جایگاه فرا خواند.

قاضی سید محمود ساداتی ضمن پرسش از نحوه آشنایی و ارتباطات مطلعین با عامل اصلی حمله تروریستی و متهمین ردیف‌های اول و دوم پرونده به تطبیق ادعاهای متهمین در پرونده و اعترافات آنان در دادگاه پرداخت.

این دو فرد که از اتباع کشورهای همسایه هستند در اظهارات خود در مقابل هیئت دادگاه به نحوه آشنایی با رابط گروه داعش از طریق کانال‌هایی در تلگرام و اینستاگرام اشاره کرده و بیان داشتند که با هدایت فردی از اُمرای داعش با رابطین این گروه تروریستی در تهران آشنا و در خانه‌های تیمی و امن سکونت داشتند.

رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز در ادامه به واکاوی نقش پشتیبانی متهم ردیف سوم پرونده به نام نعیم هاشم قتالی پرداخت که مطلعین با اشاره مستقیم به تدارکات و اسکان آن‌ها و همچنین حامد معروف به ابوعایشه عامل اصلی حمله تروریستی توسط نعیم اذعان داشتند پس از ورود به ایران مدتی با عامل اصلی ترور در یک مکان اقامت داشتند.

در ادامه جلسه دادگاه متهم ردیف سوم با حضور در جایگاه متهمین با اعتراف به عضویت درگروه داعش و همچنین ارتباط با یکی از سر شاخه‌های این گروه در افغانستان گفت: در زمان حضور در افغانستان و پس از عضویت در داعش با ملأ حکمت بیعت کردم.

نعیم هاشم قتالی با بیان اینکه حدود ۹ ماه پیش از دستگیری در ایران بودم گفت: با هدف کار به ایران آمدم اما بعد از مدتی عبداله سعید که یکی از سرکردگان داعش در افغانستان است با من تماس گرفت و گفت به عنوان سرایدار از مهمانانش که به ایران می‌آیند، پذیرایی کنم.

این متهم به مشارکت در حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) همچنین به ارتباط و آشنایی گذشته خود با محمد رامز متهم ردیف اول در زندان بگرام نیز اعتراف کرد و افزود: در چند نوبت از طرف عبداله سعید مبالغی به حسابم واریز شد که صرف هزینه‌های جاری برای میهمانان شد.

در ادامه این جلسه رسیدگی، رئیس دادگاه با بازخوانی بخشی از اعترافات قبلی متهم ردیف سوم به تطبیق زمانی، مکانی و موضوعی اظهارات وی در دادگاه پرداخت و با طرح این سوال از متهم که چه کسی دستور اسکان و پشتیبانی از عامل اصلی ترور را به او داده روند رسیدگی به پرونده را پیش برد.

متهم ردیف سوم در این خصوص پاسخ داد: در تهیه تذکره یا کارت ملی افغانی برای افراد مهاجر از جمله عامل اصلی حمله به شاهچراغ نقش داشتم.

وی گفت: عامل ترور را با استفاده از موقعیت جغرافیایی که عبداله سعید برایم فرستاد در میدان آزادی تهران تحویل گرفتم و به منزلی که در اختیارم بود بردم و پس از چندین روز با دستور عبداله سعید ضمن تهیه سیمکارت، بلیت شیراز را با نامی مستعار برای او تهیه نمودم.

این متهم در پاسخ به سوال هیئت دادگاه که چه زمان از وقوع حمله تروریستی به شاهچراغ (ع) مطلع شده است گفت: در شب ۲۶ اکتبر مقارن با چهارم آبان‌ماه عبداله سعید تصاویر حمله شاهچراغ را برایم ارسال کرد و به من دستور داد از ایران خارج شوم و به افغانستان بروم.

پس از این اظهارات، قاضی ساداتی رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز با یادآوری اتهام معاونت در افساد فی‌الارض از طریق مشارکت و پشتیبانی مالی و تدارکاتی از عناصر داعش در ایران و عامل اصلی حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) به متهم ردیف سوم از وی در خصوص اتهامات دگر سوال کرد که سید نعیم هاشم قتالی با قبول عضویت خود در داعش و نقش پشتیبانی مالی از اعضای این گروه، کمک مستقیم به حامد معروف به ابوعایشه عامل اصلی حمله تروریستی را پذیرفت لیکن بیان داشت که از جزئیات عملیات تروریستی اطلاعی نداشته است.

ریاست دادگاه با اعلام تنفس، ادامه رسیدگی به پرونده مذکور را به روزهای آتی موکول کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد