×
اقتصادی
شناسه خبر : 136495
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/27 ساعت 08:17
اجرای آزمایشی طرح استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت

اجرای آزمایشی طرح استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت

اجرای آزمایشی طرح استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت احتمالا از سال آینده آغاز شود.

نورنیوز - گروه اقتصاد: جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر گفت: امسال در تولید کارت سوخت رکورد زدیم؛ به طوری که نزدیک به ۳ و ۹ دهم میلیون کارت سوخت را صادر کردیم و صدور کارت تقریباً ماهانه شده؛ در حالی که ابتدای دولت با حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت مواجه شدیم و موجودی کارت پایین بود و تنها ۹ هزار کارت خام داشتیم.

او افزود: توصیه ما به مردم این است که در زمان مراجعه به جایگاه سوخت، از کارت شخصی خود استفاده کنند، اما برای افرادی که کارت ندارند یا کارت خود را جا گذاشته‌اند نیز، ظرفیت این وجود دارد که بتوانند از کارت جایگاه دار استفاده کنند. در تعداد کارت‌های آزاد محدودیت‌هایی ایجاد کرده‌ایم، اما اگر فردی کارت شخصی به همراه نداشته باشد، می‌تواند از کارت جایگاه استفاده کند.

معاون وزیر نفت همچنین با اشاره به اینکه سامانه‌ای راه اندازی شده تا افراد پس از جا گذاشتن کارت سوخت خود در جایگاه، بتوانند آن را پس بگیرند، گفت: در خصوص استفاده از سیستم کارت بانکی برای تخصیص سهمیه سوخت، مباحث امنیتی و قضائی وجود دارد. اتفاقاتی در سیستم شاپرک رخ داد. اکنون در بستر اینترنتی (برای تاکسی‌های اینترنتی)، اعتبار رانندگان شارژ می‌شود و بر اساس آن سوخت گیری می‌کنند که سامانه‌اش در اختیار ما نیست.

او درباره فرآیند دریافت اینترنتی سهمیه سوخت روی کارت‌های بانکی افزود: ضمن اینکه قانون تکلیفی را درباره متمرکز کردن حساب‌ها در خزانه بر عهده ما گذاشته بود که اکنون حساب‌های فرعی را بسته‌ایم. در حوزه هدفمندسازی تنها یک یا دو حساب باقی مانده که مشکلش مربوط به بانک مرکزی می‌شود.

سالاری در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای در وزارت نفت و شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی وجود دارد که کارت‌های سوخت حذف شوند گفت: برنامه استفاده از همین شرایط و سیاست سامانه هوشمند سوخت با هماهنگی افتا و مجموعه پدافند غیر عامل است. هر اقدامی که در خصوص سامانه بخواهیم انجام بدهیم، باید مجوز‌های امنیتی را بگیریم.

او در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت وجه فعلی در پمپ بنزین‌ها امنیت ندارد، گفت: سیستم آنلاین پرداخت، از سامانه هوشمند سوخت که آفلاین است، به طور جداگانه فعالیت دارد.

این مقام مسئول با اشاره به طرح آزمایشی تخصیص بنزین به کد ملی افراد به جای پلاک خودرو‌ها در جزیره کیش گفت: اجرای این طرح چالش‌هایی داشت که بخشی از آن به psp‌ها مربوط می‌شد؛ بخشی مربوط به حوزه خانوار‌ها بود که آمار آن‌ها در واقع باید بررسی شود. اگر قرار است از بستر کارت هوشمند به بستر کارت بانکی حرکت کنیم، باید این مشکلات رفع شود.

او درباره جزئیات این مشکلات در اجرای طرح آزمایشی گفت:در مرحله آزمایشی، تنها دو psp استقبال کردند و در سه جایگاه سوخت انجام شد. آمار خانوار‌ها نیز مشکلاتی داشت؛ مثلاً فردی را با ۹۶ خودرو داشتیم که باید آمار‌ها بروزرسانی شود.

سالاری در پاسخ به تذکر مجری برنامه میز اقتصاد درباره اینکه پیرامون تغییر روش سهمیه بندی بحثی نداریم و موضوع بحث، مربوط به جایگزینی کارت بانکی با کارت سوخت برای دریافت سهمیه با شرایط فعلی است، گفت: اکنون یک سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و یک اعتبار ۳ هزار تومانی داریم یعنی فرآیند اعتبار و تخصیص، رقم دوگانه دارد و اشخاص زمانی که به کارت شخصی دسترسی ندارند می‌توانند از کارت جایگاه استفاده کنند. ابتدا باید در بخش سیاست‌های قیمتی، بخش تک‌نرخی و زیرساخت‌های ما این قضیه بررسی شود و بعد از آن، بتوانیم این را همزمان روی کارت بانکی اتفاق بیفتد.

او افزود: زیرساخت این موضوع در سامانه نیز باید فراهم شود تا همزمان با اینکه افراد کارت بانکی خود را برای پرداخت بهای سوخت می‌کشند، بتوانند میزان اعتبار خود را هم مشاهده کنند. همکاران در حال بررسی و همکاری با پدافند غیرعامل هستند تا مباحث امنیتی پیش بینی شود. احتمالاً در سال آینده به صورت آزمایشی انجام می‌شود، اما برای تعیین زمان آن، در حال برنامه ریزی هستیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره شرایط فعلی با توجه به نزدیکی به ایام نوروز گفت: مردم همچنان سهمیه ۶۰ لیتری ۱۵۰۰ تومانی را دارند که ۹ ماه قابلیت ذخیره دارد و ۱۵۰ لیتر هم اعتبار با نرخ دوم ۳ هزار تومانی و تغییری ایجاد نشده است. اگر هم کارت شخصی همراهشان نبود، می‌توانند از کارت آزاد جایگاه‌ها استفاده کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی افغانستان به اسلام آباد
تمدید توقف فعالیت بازار سهام در هفته آینده
پولیتیکو: ونس منتقد جنگ با ایران بود
حمل و نقل عمومی تهران تا پایان جنگ رایگان شد
فرمانده هوافضای سپاه: 30 موشک فوق‌سنگین شلیک کردیم
نورنما | لحظه حمله دشمن به کلانتری 108 نواب در راهپیمایی روز قدس
دستگیری یکی از عوامل وابسته به سرویس‌های جاسوسی صهیونی در لرستان
نامه اعتراضی «فارابی» به جشنواره‌های سینمایی و مؤسسات بین‌المللی فیلم
حملات جدید مقاومت لبنان به مرکز تجمع و پایگاه اشغالگران
حمله آمریکا به انبار شیرخشک و داروهای بیماران صعب‌العلاج در همدان
سپر آبی جهانی خواستار حفاظت فوری از میراث‌فرهنگی ایران شد
جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها در دستور کار استانداری تهران
تایید مرگ دو خدمه دیگر هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا توسط سنتکام
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
معاون نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز با دستان نیروهای راهبردی ایران امن می‌ماند
آغاز موج 45 عملیات وعده صادق با موشک‌های نقطه‌زن خیبرشکن
گزارش تصویری | حضور پر شور مردم تهران در راهییمایی روز جهانی قدس
شانس نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو کاهش یافت
سنتکام مرگ 4 خدمه سوخت‌رسان را تایید کرد
تاکنون چند کشتی در تنگه هرمز هدف ایران قرار گرفته است؟
پیام فرمانده کل ارتش به‌مناسبت شهادت دریادلان «ناو دنا»
قلب غول‌های بانکی آمریکا در منطقه هدف قرار گرفت
هک دوربین‌ها، صهیونیست‌ها را به وحشت انداخت
سوخت CNG در اصفهان رایگان شد
صدراعظم آلمان: آلمان نمی‌خواهد در جنگ علیه ایران شرکت کند
قدردانی رئیس قوه قضاییه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس
عراقچی خواستار مواضع قاطع یونسکو در برابر حملات به میراث تاریخی شد
گزارش تصویری| راهپیمایی روز قدس در تهران
تولید نفت آرامکو 20 درصد کم شد
توصیف راشا تودی از راهپیمایی روز قدس زیر بمباران
بازتاب وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان
گزارش تصویری | حمله دشمن در راهپیمایی روز قدس و شهادت یک خانم
آخرین آمار شهدا و مصدومان حملات آمریکایی ـ صهیونی
رئیس شورای اروپا: لغو تحریم‌های نفتی روسیه توسط آمریکا نگران‌کننده است
اروپا به دنبال مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
نامه مهم آیت‌الله اعرافی به پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان
جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در راه‌ها
هیچ کس به اندازه ایرانی‌ها با منابع کمتر، دستاورد نداشته است
ترمیم شبکه برق آسیب دیده از حملات دشمن در جزیره قشم
نظامیان آمریکایی ناو «جرالد فورد» را عمداً آتش زدند
4 شهروند رشتی از آتش‌سوزی جان سالم به در بردند
یمن در روز قدس: تمام‌قد در کنار ایران هستیم
11 میلیارد دلار؛ هزینه جنگ آمریکا علیه ایران تاکنون
پزشکیان: قدردان حضور پرافتخار شما ملت بی‌نظیر هستم
ترامپ و نتانیاهو مقاصد متفاوتی از جنگ با ایران دارند!
وزیر کشور : دشمنان چشمان خود را بر واقعیات ایران باز کنند
عراقچی: ایرانیان در برابر حملات بزدلانه سر خم نمی‌کنند
قالیباف: از صبح امروز صفحه‌ای جدید در نظام مدیریت جنگ رقم خورد
سردار موسوی: در دفاع از ملت غیور و شجاع، لحظه‌ای تعلل نمی‌کنیم
لغو میزبانی آمریکایی از جام جهانی2026؛ خواست جامعه جهانی