×
فرهنگی
شناسه خبر : 136447
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 10:15
تدابیر وزارت ارتباطات برای جلوگیری از مشکلات نرم‌افزاری به‌ دلیل تغییر نیافتن ساعت در سال جدید

تدابیر وزارت ارتباطات برای جلوگیری از مشکلات نرم‌افزاری به‌ دلیل تغییر نیافتن ساعت در سال جدید

تغییر نیافتن ساعت در 1402 این بیم را به وجود آورده که مشکلات نرم‌افزاری صورت بگیرد، اما وزارت ارتباطات اعلام کرد که تمهیدات لازم صورت گرفته است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: تغییر نیافتن ساعت در سال ۱۴۰۲ با تائید شورای نگهبان اجرایی خواهد شد و این موضوع این واهمه را به وجود آورده که اختلال‌هایی در فعالیت نرم‌افزار‌ها و پلتفرم‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی رخ دهد.

با این حال وزارت ارتباطات می‌گوید نامه‌نگاری‌های لازم برای این کار با مراجع رسمی بین‌المللی انجام شده و این اطمینان خاطر را داده است که مشکلات نرم‌افزاری دربی تغییر نیافتن ساعت در سال جدید به وجود نخواهد آمد.

تغییر ساعت از دهه هفتاد در کشور شروع شد، اما در آن زمان وابستگی نرم‌افزاری به این موضوع آنچنان گسترده نبود. هزاران سرور و میلیون‌ها دستگاه با سرور‌های زمان سروکار دارند و هر ساله این اتفاق (تغییر ساعات مرتبط با این سیستم‌ها) به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود. کارشناسان با توجه به حساسیت‌زا بودن برخی از کار‌های نرم‌افزاری این بیم را دارند که تغییر نیافتن ساعت در سال ۱۴۰۲، مشکلاتی را پدید بیاورد با این حال وزارت ارتباطات این اطمینان خاطر را داده است که قرار نیست مشکلی برای سیستم‌ها پیش بیاید.

به نقل مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از آنجا که در پی تصمیم مجلس شورای اسلامی و تائید شورای نگهبان از ابتدای سال ۱۴۰۲، ساعت رسمی کشور تغییر نمی‌کند، برخی نگرانی‌ها در خصوص بروز اختلال در فعالیت نرم‌افزارها و پلتفرم‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی به علت تغییر نیافتن ساعت رسمی مطرح شده است.

پیگیری‌ها از روابط عمومی وزارت ارتباطات به این نکته رسید که تمهیدات لازم برای رخ ندادن مشکلات نرم‌افزاری صورت گرفته است. در همین ارتباط «حامد منکرسی» معاون رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره موضوع تغییر نیافتن ساعت رسمی کشور و تأثیر آن بر فعالیت پلتفرم‌هایی حوزه‌های ارتباطی و بانکی گفت: «راه‌حل منطقی برای حل این موضوع استفاده از تایم‌زون استاندارد و جهانی است که به اختصار UTC خوانده می‌شود، چراکه UTC منطبق بر گرینویچ است و هرگز تغییر نمی‌کند. به همین دلیل بقیه تایم‌زون‌ها اختلاف زمانی خود را بر اساس این ساعت تنظیم می‌کنند. به عبارتی ساعت اصلی سامانه‌ها نیز بر همان ساعت UTC منطبق است و تنها هنگام نمایش بر اساس ساعت محلی نمایش داده می‌شود؛ بنابراین به‌طور منطقی اختلالی در سرویس‌دهی این سامانه‌ها رخ نخواهد داد.»

او افزود: «علاوه بر این اکثر سیستم‌عامل‌ها و پلتفرم‌ها، زمان خود را با ساعت جهانی هماهنگ می‌کنند و هم‌زمان با اتصال دائم به پایگاه داده ساعت‌های محلی (Time Zone Database)، همگام‌سازی ساعت خود را به‌صورت مرتب انجام می‌دهند.»

به گفته منکرسی، پیش از آن نیز موضوع تغییر نیافتن ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به سازمان جهانی IANA برای اعمال در پایگاه داده مربوط Time Zone برای به‌روزرسانی اعلام شده است. سازمان IANA، نهادی است که مسئولیت هماهنگی منابع اینترنتی از جمله آدرس‌های IP، کارگزار‌های نام دامنه ریشه و پایگاه داده ساعت‌های محلی را بر عهده دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کارشناسی خسارت جنگی 30 فرودگاه کشور پایان یافت
«یورگن کلوپ»سرمربی آلمان شد
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شد
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
بن‌گویر خواستار تخریب شهرها و روستاهای فلسطین شد
هشدار سفیر ایران به اروپا؛ از آمریکا فاصله بگیرید
عبور بیش از 260 هزار زائر از مرز مهران
حفظ وحدت کشورهای اسلامی در برابر اسرائیل ضروری است
زائران مراقب باشند؛ بلیت هواپیمارا از مراجع رسمی بخرید
سفر یکسره زائران اربعین تا نجف امکان‌پذیر شد
پشت پرده عقب نشینی ترامپ از تهدید حمله به زیر ساختها
چین 5 ماهواره به فضا فرستاد
41کشته در سیل‌ شدید هند
بورس زیر سایه ریسک سیاسی
امضای 25 سند در قالب 9 تصمیم توسط وزرای امور خارجه سازمان شانگهای
خشم امریکا از موضع مالزی نسبت به اسرائیل
آماده‌باش 6500 اتوبوس برای جابه جایی زائران اربعین
اطلاعیه شماره 47 سپاه/ یک زاغه مهمات بزرگ در پایگاه علی السالم متلاشی شد
چرا توافق هسته ای عربستان در کمتر از 24ساعت تعلیق شد؟
بدترین بازی های جام جهانی 2026 معرفی شدند ؛ جایگاه ایران در میان 10 تیم اول
پشت این اعداد میلیارددلاری چه واقعیتی پنهان شده است؟
سازمان همکاری شانگهای اهمیت ویژه ای برای ایران دارد
پلیس فتا مانع انتشار 42 هزار تصویر خصوصی بانوان شد
محدودیت‌های ترافیکی اربعین اعلام شد
ایران خواستار همکاری سلامت بریکس شد
محدودیت‌های تردد در جاده چالوس+جزئیات
22متهم پرونده های ارزی، پشت میله های زندان
هشدار نماینده فلسطین درباره کوچ اجباری فلسطینیان
بخشنامه جدید سازمان اداری و استخدامی برای کارمندان دولت + جزییات و ممنوعیت جدید در ادارات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی؛قیمت نفت صعودی شد
پیگیری مطالبات 11 میلیارد دلاری ایران از عراق
سیاری: قدرت ایران برای آمریکا هضم‌ناشدنی است
گزارش نیویورک تایمز درباره آتش بس 10 روزه، انحرافی است
هانیه رستمی به فینال تپانچه 10متر جام جهانی صعود کرد
چین و آسه‌آن، خواستار تداوم مذاکرات میان ایران و آمریکا شدند
حمایت سازمان منطقه آزاد قشم از اصناف در شرایط جنگی
اعتراف واشنگتن به توان موشک های ایران در حمله به پایگاه های امریکا
قهرمانان کاتای بانوان معرفی شدند
سه جغرافیا، یک سرنوشت
سی و یکمین المپیاد دانشجویی کشور آغاز شد
4شهید و 7مجروح در دشمن به5 استان
جزئیات جدید از مصوبه مهم دولت برای نیروهای شرکتی اعلام شد
ایران پیشنهاد آتش‌بس موقت ترامپ را رد کرد
عبدالله ویسی سرمربی جدید ذوب‌آهن شد
عراقچی: منشأ هرگونه تجاوز به ایران، هدف مشروع اقدامات دفاعی نیروهای مسلح است
تهدید اصلی جای دیگری است
تاریخ سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا مشخص شد
قطعی برق کرمانشاه جمعه 2 مرداد 1405 اعلام شد+جدول
عراقچی به تهدید تازه ترامپ پاسخ داد
عراقچی در اجلاس وزیران امور خارجه شانگهای حضور یافت