×
فرهنگی
شناسه خبر : 136447
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 10:15
تدابیر وزارت ارتباطات برای جلوگیری از مشکلات نرم‌افزاری به‌ دلیل تغییر نیافتن ساعت در سال جدید

تدابیر وزارت ارتباطات برای جلوگیری از مشکلات نرم‌افزاری به‌ دلیل تغییر نیافتن ساعت در سال جدید

تغییر نیافتن ساعت در 1402 این بیم را به وجود آورده که مشکلات نرم‌افزاری صورت بگیرد، اما وزارت ارتباطات اعلام کرد که تمهیدات لازم صورت گرفته است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: تغییر نیافتن ساعت در سال ۱۴۰۲ با تائید شورای نگهبان اجرایی خواهد شد و این موضوع این واهمه را به وجود آورده که اختلال‌هایی در فعالیت نرم‌افزار‌ها و پلتفرم‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی رخ دهد.

با این حال وزارت ارتباطات می‌گوید نامه‌نگاری‌های لازم برای این کار با مراجع رسمی بین‌المللی انجام شده و این اطمینان خاطر را داده است که مشکلات نرم‌افزاری دربی تغییر نیافتن ساعت در سال جدید به وجود نخواهد آمد.

تغییر ساعت از دهه هفتاد در کشور شروع شد، اما در آن زمان وابستگی نرم‌افزاری به این موضوع آنچنان گسترده نبود. هزاران سرور و میلیون‌ها دستگاه با سرور‌های زمان سروکار دارند و هر ساله این اتفاق (تغییر ساعات مرتبط با این سیستم‌ها) به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود. کارشناسان با توجه به حساسیت‌زا بودن برخی از کار‌های نرم‌افزاری این بیم را دارند که تغییر نیافتن ساعت در سال ۱۴۰۲، مشکلاتی را پدید بیاورد با این حال وزارت ارتباطات این اطمینان خاطر را داده است که قرار نیست مشکلی برای سیستم‌ها پیش بیاید.

به نقل مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از آنجا که در پی تصمیم مجلس شورای اسلامی و تائید شورای نگهبان از ابتدای سال ۱۴۰۲، ساعت رسمی کشور تغییر نمی‌کند، برخی نگرانی‌ها در خصوص بروز اختلال در فعالیت نرم‌افزارها و پلتفرم‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی به علت تغییر نیافتن ساعت رسمی مطرح شده است.

پیگیری‌ها از روابط عمومی وزارت ارتباطات به این نکته رسید که تمهیدات لازم برای رخ ندادن مشکلات نرم‌افزاری صورت گرفته است. در همین ارتباط «حامد منکرسی» معاون رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره موضوع تغییر نیافتن ساعت رسمی کشور و تأثیر آن بر فعالیت پلتفرم‌هایی حوزه‌های ارتباطی و بانکی گفت: «راه‌حل منطقی برای حل این موضوع استفاده از تایم‌زون استاندارد و جهانی است که به اختصار UTC خوانده می‌شود، چراکه UTC منطبق بر گرینویچ است و هرگز تغییر نمی‌کند. به همین دلیل بقیه تایم‌زون‌ها اختلاف زمانی خود را بر اساس این ساعت تنظیم می‌کنند. به عبارتی ساعت اصلی سامانه‌ها نیز بر همان ساعت UTC منطبق است و تنها هنگام نمایش بر اساس ساعت محلی نمایش داده می‌شود؛ بنابراین به‌طور منطقی اختلالی در سرویس‌دهی این سامانه‌ها رخ نخواهد داد.»

او افزود: «علاوه بر این اکثر سیستم‌عامل‌ها و پلتفرم‌ها، زمان خود را با ساعت جهانی هماهنگ می‌کنند و هم‌زمان با اتصال دائم به پایگاه داده ساعت‌های محلی (Time Zone Database)، همگام‌سازی ساعت خود را به‌صورت مرتب انجام می‌دهند.»

به گفته منکرسی، پیش از آن نیز موضوع تغییر نیافتن ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به سازمان جهانی IANA برای اعمال در پایگاه داده مربوط Time Zone برای به‌روزرسانی اعلام شده است. سازمان IANA، نهادی است که مسئولیت هماهنگی منابع اینترنتی از جمله آدرس‌های IP، کارگزار‌های نام دامنه ریشه و پایگاه داده ساعت‌های محلی را بر عهده دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تداوم رگبارهای بهاری و احتمال سیلاب در آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
عملکرد خیره‌کننده هوش مصنوعی در آزمون پزشکی توکیو
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 8 اردیبهشت 1405 + جدول
3 سناریو تعیین کننده نبرد ایران و آمریکا ؛ چرا همه گزینه‌ها علیه اسرائیل عمل می‌کند؟
نورنما | بازدید روزنامه‌نگار آمریکایی از محل سقوط جنگنده های آمریکایی
نخست‌وزیر مالت انتخابات پارلمانی را یک سال زودتر برگزار می‌کند
اژه‌ای: از بازگشت ایرانیان خارج از کشور استقبال می‌کنیم
افزایش اعتبار کالابرگ در انتظار تصویب دولت
شکار بزرگ الاهلی ناکام ماند؛ رئال پیشنهاد نجومی را رد کرد
متّحد، جان‌های شیران خداست!
آلودگی شدید هوا در مشهد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 8 اردیبهشت + جدول
آیا مذاکرات فایده دارد؟
تولید 5 آنزیم استراتژیک ایرانی برای تشخیص سریع کرونا، سرطان و بیماری‌های ژنتیکی
عنایت‌الله آتشی در گذشت
سیاست ارزی در دوره بازسازی
سیاست نامه | واقعیت استعفای قالیباف چه بود؟
مذاکرات و بحران در جنوب جهانی
نماینده سابق کنگره: جنگ ترامپ با ایران به کشاورزی آمریکا ضربه زد
برخورد مرگبار دو قطار در اندونزی؛ 14 کشته و 84 زخمی+ فیلم
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر انتخاب الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/ جوان ترین نخست وزیر کیست؟
رونق چک‌پول‌های درشت ؛ رد پای قاچاق سوخت و معاملات پنهان
چه کسی از رشد بی‌سابقه هزینه‌های نظامی سود می‌برد؟
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران ؛ هشدار بارندگی در جاده‌های شمالی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 8 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
از انفجار خیالی تا توقف نمایشی؛ بازی خطرناک یک خطای محاسباتی
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 8 اردیبهشت +وضعیت استان ها
ارتقای معیشت اعضای هیأت علمی عامل تداوم مسیر تولید علم است
شکست ترامپ از حسین وفایی
تهران از چین درخواست کمک نظامی نکرده است
دریانوردان و کشتی‌ها نباید به قربانیان جانبی هیچ منازعه ژئوپلیتیکی تبدیل شوند
پر کردن ذخایر گاز اتحادیه اروپا دشوار خواهد بود
نیویورک تایمز: ترامپ بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا است
توسعه زیرساخت‌های سلامت روان در مناطق آسیب‌دیده از جنگ
ترکیب چند منبع خون بند ناف، روشی نو برای درمان سرطان‌ خون
پیام عراقچی پس از سفر به روسیه؛ تعامل ما با مسکو در عالی‌ترین سطح ادامه دارد
پیام عراقچی به مناسبت چهلمین روز شهادت لاریجانی؛ فقدان او غیبت یک پشتوانه فکری و ملی است
بسته شدن تنگه هرمز پیامدهای سنگین‌ در معیشت انگلیسی ها دارد
اذعان آمریکا به ناتوانی به دفاع در برابر موشک‌های پیشرفته
چربی‌های سالم و ناسالم در رژیم غذایی
وزیر امور خارجه اتریش: برای برنامه هسته‌ای ایران تنها راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد
نشریه آتلانتیک: نگرانی جی دی ونس برای کاهش چشمگیر ذخایر موشکی آمریکا
وزیر دفاع روسیه : تهران و مسکو به حمایت از یکدیگر ادامه خواهند داد
قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ مجددا به رای گذاشته می‌شود
روسیه از حق ایران درباره تنگه هرمز دفاع کرد
پیام تبریک سید عمار حکیم برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق
سه عملیات با استفاده از هواگردهای انتحاری علیه مواضع صهیونیست‌ها در لبنان
موسویان: کشورهای دارای سلاح هسته‌ای از انجام تعهدات خود در خلع سلاح کوتاهی کرده‌اند
تهدید جدید آمریکا علیه شرکت‌های همکار با خطوط هوایی ایران