×
سیاسی
شناسه خبر : 136417
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 16:49
خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!

نورنیوز بررسی کرد؛

خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!

تمرکز تسلیحات غربی در خاک اوکراین نه تنها شرایط جنگ را پیچیده‌تر ساخته، بلکه حتی در صورت انعقاد صلحی موقت و پایدار در کی‌یف نیز شاهد اخلال در حفظ موازنه بازدارندگی در محدوده جنگی خواهیم بود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در حالی که منطق راهبردی ایجاب می‌کند بازیگران اروپایی ناظر بر شرایط کنونی نبرد اوکراین و آینده‌نگری نسبت به روابط با مسکو، سریعا رویکرد صلح‌محور را جایگزین جنگ‌افروزی خود در اوکراین کنند، اما شرکت‌های تسلیحاتی که اتفاقا نفوذ زیادی نیز در دولت‌های غربی دارند، اجازه تحقق این رویکرد منطقی و عقلانی در حوزه راهبردی را نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ سیاست‌گذاران اروپایی و آمریکایی، تحت تاثیر لابی‌های سلاح، قدرت توصیف و تحلیل صحنه نبرد را به صورتی ارادی از خود سلب کرده‌اند!

درست به همین دلیل؛ اوکراین پس از جنگ به یکی از واردکنندگان اصلی تسلیحات جهان تبدیل شده که اغلب آنها کمک کشورهای غربی هستند.

موسسه پژوهش‌های صلح (SIPRI) مستقر در استکهلم در تازه‌ترین گزارش خود تاکید کرده است که در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ سهم اوکراین از واردات جهانی جنگ‌افزار و تجهیزات نظامی ۲ درصد بوده و کی‌یف از این نظر در جایگاه ۱۴ قرار داشت، اما اکنون کی‌یف به یکی از مهم‌ترین کانون‌های تمرکز شرکت‌های تسلیحاتی و سوداگری آنها تبدیل شده است.

در این میان، آمریکا با فاصله زیاد نسبت به دیگر کشورهای جهان بزرگ‌ترین صادر کننده تسلیحات است و ۴۰ درصد این بازار را در اختیار دارد.

این آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که چرا حرکت به سوی صلح، خط قرمز شرکت‌های تسلیحاتی و متعاقبا دولت‌های غربی و سهام‌داران این شرکت‌ها که بسیاری از آنها اتفاقا در مسندهای سیاسی مهم قرار دارند محسوب می‌شود.

در این معادله، برای غرب نه «اوکراین تجزیه شده» و نه «عقب‌گرد کی‌یف به دهه‌ها قبل» اساسا اهمیتی ندارد!

نکته مهم‌تر اینکه؛ آمریکا و متحدانش با جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا، مجاری صدور تسلیحات به این کشور را بدون هیچ‌گونه محدودیتی باز گذاشته‌اند، زیرا اگر اوکراین به عضویت ناتو یا اروپای واحد در آید، مبادلات تسلیحاتی آن با برخی محدودیت‌ها مواجه خواهد شد، اما زمانی که اوکراین در ظاهر به عنوان کشوری مستقل از ناتو و اتحادیه اروپا مورد شناسایی قرار گیرد، شرکت‌های تسلیحاتی قدرت مانور به مراتب بیشتری برای صدور تسلیحات به این کشور خواهند داشت.

با این تفسیر نگاه ابزاری غرب نسبت به اوکراین جنگ‌زده مشهودتر می‌شود، چه، تمرکز تسلیحات غربی در خاک اوکراین نه تنها شرایط جنگ را پیچیده‌تر ساخته، بلکه حتی در صورت انعقاد صلحی موقت و پایدار در کی‌یف نیز شاهد اخلال در حفظ موازنه بازدارندگی در محدوده جنگی خواهیم بود.

در واقع؛ سیاست‌های تسلیحاتی غرب در اوکراین، موضوعی نیست که بتوان آن را ناشی از یک رویکرد صرفا تصادفی یا مقطعی دانست و قطعا بخشی از این سیاست‌ها ناظر بر هدف‌گذاری کلان آمریکا و بازیگران اروپایی مبنی بر تبدیل اوکراین به یک گره کور راهبردی در حوزه روابط بین‌الملل است.

اساسا اصرار سران ناتو مبنی بر گسترش پیمان آتلانتیک شمالی به شرق از همین رویکرد کلان اقتباس شده است.

در یک نتیجه‌گیری و نگاه کلی، باید رویکرد تسلیحاتی خطرناک غرب در اوکراین را جزئی از راهبرد ناامن‌سازی حوزه پیرامونی روسیه (حتی در صورت انعقاد صلح در جنگ اوکراین) دانست، موضوعی که قطعا روسیه در مواجهه با آن منفعلانه عمل نخواهد کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 14:54
نورنیوز بررسی کرد؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها گرچه در حوزه دیپلماسی آشکار، سخت‌ترین مواضع را در قبال روسیه اتخاذ کرده‌اند اما هم‌زمان در حوزه دیپلماسی پنهان، سیگنال‌های دیپلماسی را مستقیماً یا از طریق بازیگران واسط به طرف مقابل مخابره می‌کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
425 هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال 1405 ثبت نام کردند
یک سرباز صهیونیست دیگر به دلیل «مشکلات روانی» خودکشی کرد
پزشکیان: ظرفیت جابه‌جایی در استان تهران به 160 میلیون نفر سفر می‌رسد
توضیح وزیر رفاه درباره اجرای طرح «کارت امید مادر»
مسابقه تسلیحاتی در قاره‌ای که صلح را فراموش کرده است
کپسول زیستی جدید ایران در صف پرتاب
رسانه عبری: حماس، 3 هزار نیروی تازه نفس جذب کرده است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 26 آذر 1404+ جدول
لوکس سواری بدون سهمیه سوخت
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
X
آگهی تبلیغاتی