×
سیاسی
شناسه خبر : 136417
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!

تمرکز تسلیحات غربی در خاک اوکراین نه تنها شرایط جنگ را پیچیده‌تر ساخته، بلکه حتی در صورت انعقاد صلحی موقت و پایدار در کی‌یف نیز شاهد اخلال در حفظ موازنه بازدارندگی در محدوده جنگی خواهیم بود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در حالی که منطق راهبردی ایجاب می‌کند بازیگران اروپایی ناظر بر شرایط کنونی نبرد اوکراین و آینده‌نگری نسبت به روابط با مسکو، سریعا رویکرد صلح‌محور را جایگزین جنگ‌افروزی خود در اوکراین کنند، اما شرکت‌های تسلیحاتی که اتفاقا نفوذ زیادی نیز در دولت‌های غربی دارند، اجازه تحقق این رویکرد منطقی و عقلانی در حوزه راهبردی را نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ سیاست‌گذاران اروپایی و آمریکایی، تحت تاثیر لابی‌های سلاح، قدرت توصیف و تحلیل صحنه نبرد را به صورتی ارادی از خود سلب کرده‌اند!

درست به همین دلیل؛ اوکراین پس از جنگ به یکی از واردکنندگان اصلی تسلیحات جهان تبدیل شده که اغلب آنها کمک کشورهای غربی هستند.

موسسه پژوهش‌های صلح (SIPRI) مستقر در استکهلم در تازه‌ترین گزارش خود تاکید کرده است که در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ سهم اوکراین از واردات جهانی جنگ‌افزار و تجهیزات نظامی ۲ درصد بوده و کی‌یف از این نظر در جایگاه ۱۴ قرار داشت، اما اکنون کی‌یف به یکی از مهم‌ترین کانون‌های تمرکز شرکت‌های تسلیحاتی و سوداگری آنها تبدیل شده است.

در این میان، آمریکا با فاصله زیاد نسبت به دیگر کشورهای جهان بزرگ‌ترین صادر کننده تسلیحات است و ۴۰ درصد این بازار را در اختیار دارد.

این آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که چرا حرکت به سوی صلح، خط قرمز شرکت‌های تسلیحاتی و متعاقبا دولت‌های غربی و سهام‌داران این شرکت‌ها که بسیاری از آنها اتفاقا در مسندهای سیاسی مهم قرار دارند محسوب می‌شود.

در این معادله، برای غرب نه «اوکراین تجزیه شده» و نه «عقب‌گرد کی‌یف به دهه‌ها قبل» اساسا اهمیتی ندارد!

نکته مهم‌تر اینکه؛ آمریکا و متحدانش با جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا، مجاری صدور تسلیحات به این کشور را بدون هیچ‌گونه محدودیتی باز گذاشته‌اند، زیرا اگر اوکراین به عضویت ناتو یا اروپای واحد در آید، مبادلات تسلیحاتی آن با برخی محدودیت‌ها مواجه خواهد شد، اما زمانی که اوکراین در ظاهر به عنوان کشوری مستقل از ناتو و اتحادیه اروپا مورد شناسایی قرار گیرد، شرکت‌های تسلیحاتی قدرت مانور به مراتب بیشتری برای صدور تسلیحات به این کشور خواهند داشت.

با این تفسیر نگاه ابزاری غرب نسبت به اوکراین جنگ‌زده مشهودتر می‌شود، چه، تمرکز تسلیحات غربی در خاک اوکراین نه تنها شرایط جنگ را پیچیده‌تر ساخته، بلکه حتی در صورت انعقاد صلحی موقت و پایدار در کی‌یف نیز شاهد اخلال در حفظ موازنه بازدارندگی در محدوده جنگی خواهیم بود.

در واقع؛ سیاست‌های تسلیحاتی غرب در اوکراین، موضوعی نیست که بتوان آن را ناشی از یک رویکرد صرفا تصادفی یا مقطعی دانست و قطعا بخشی از این سیاست‌ها ناظر بر هدف‌گذاری کلان آمریکا و بازیگران اروپایی مبنی بر تبدیل اوکراین به یک گره کور راهبردی در حوزه روابط بین‌الملل است.

اساسا اصرار سران ناتو مبنی بر گسترش پیمان آتلانتیک شمالی به شرق از همین رویکرد کلان اقتباس شده است.

در یک نتیجه‌گیری و نگاه کلی، باید رویکرد تسلیحاتی خطرناک غرب در اوکراین را جزئی از راهبرد ناامن‌سازی حوزه پیرامونی روسیه (حتی در صورت انعقاد صلح در جنگ اوکراین) دانست، موضوعی که قطعا روسیه در مواجهه با آن منفعلانه عمل نخواهد کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 14:54
نورنیوز بررسی کرد؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها گرچه در حوزه دیپلماسی آشکار، سخت‌ترین مواضع را در قبال روسیه اتخاذ کرده‌اند اما هم‌زمان در حوزه دیپلماسی پنهان، سیگنال‌های دیپلماسی را مستقیماً یا از طریق بازیگران واسط به طرف مقابل مخابره می‌کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی