×
سیاسی
شناسه خبر : 136412
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 16:02
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا

نورنیوز بررسی کرد؛

افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا

آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اخیراً سازمان امنیت داخلی آلمان معروف به «دفتر فدرال حفاظت از قانون اساسی» اعلام کرده؛ از زمان شروع جنگ در اوکراین، ۶۱ مجرم افراطی با انگیزه‌های سیاسی، از آلمان عازم مناطق جنگی در اوکراین شده و برآورد می‌شود که همچنان حدود نیمی از آنها هنوز در اوکراین باشند.

دستگاه‌های اطلاعاتی آلمان دلیل اعلام این آمارها را آمادگی برای مقابله با رفتارهای شخصی افراط‌گرایانه عنوان کردند، حال آنکه دولت‌مردان این کشور، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی که در جنگ اوکراین دخالت دارند، تلاش می‌‎کنند تا خود را از اتهام دست داشتن افراط‌گرایان در اوکراین تبرئه کنند.

با این وجود اسناد متعددی از حضور رسمی تروریست‌ها و افراط‌گرایان در جمع نیروهای اوکراینی خبر می‌دهد که از جمله آنها تصاویر منتشر شده از نیروهای ارشد اوکراینی بود که نشان داعش را بر روی لباس‌هایشان داشتند. 

این تصاویر نشان می‌داد داعشی‌ها در چارچوبی سازمان‌دهی شده به عنوان بخشی از کمک‌های غرب علاوه بر تسلیحات در اختیار کی‌یف قرار گرفته‌اند.

پیش از آن نیز برخی منابع مخالف سوری به نقل از عناصر گروهک‌های تروریستی و شبه نظامیان مسلحِ نزدیک به ترکیه در ادلب، عنوان کردند که ده‌ها تروریست وابسته به «القاعده» با حمایت و فشار گروه تروریستی سابق جبهة النصره (هیأت تحریر الشام کنونی) از ادلب به اوکراین رفته‌اند.

 گزارش‌های رسمی روسیه نیز حکایت از آن دارد که هزاران مزدور افراط‌گرا و تروریست از سراسر جهان توسط غرب به اوکراین آورده شده‌اند.

اگرچه کشورهای غربی مدعی عدم حضور مستقیم در جنگ اوکراین هستند اما سرباز‌گیری از تروریست‌ها و افراط‌گرایان و هم‌زمان اصرار اروپا و آمریکا به ارسال تسلیحات برای کی‌یف خلاف این ادعاها را به نمایش می‌گذارد.

علاوه بر اینکه چنین شرایطی موجب نگرانی‌های متعددی در جهان از پیامدهای تسلیح تروریست‌ها و افراط‌گرایان به تجهیزات نظامی شده، گزارش‌ها از فساد ساختاری در میان مقامات ارشد نظامی و سیاسی اوکراین و نقش آنها در فروش تسلیحات و کمک‌های غرب به  بازار آزاد حکایت دارد.

غرب برای پنهان‌سازی این فساد سیستماتیک «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را وادار به تغییراتی در ساختار سیاسی و نظامی کرد، اما فساد در این کشور چنان گسترده است که این برکناری‌ها نتوانسته‌اند تغییری در خطر رسیدن تسلیحات پیشرفته غربی به دست افراط‌گرایان شوند.

اخیراً راشاتودی در گزارشی از خرید و فروش تسلیحات سبک و سنگین غربی ارائه‌ شده به اوکراین در بازار سیاه خبر داده که با قیمت‌های پایین و به آسانی به خریداران عرضه می‌شود.

همچنین «گرائم بیگار» مدیرکل آژانس ملی جرم و جنایت انگلیس (NCA) از احتمال بالای قاچاق تسلیحات ارسالی از سوی کشورهای غربی به اوکراین، به خارج از این کشور و دسترسی گروه‎‌های تروریستی به آن خبر داد و «ایزومی ناکامیتسو» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و نماینده عالی این سازمان در امور خلع سلاح تأکید کرده ‌است که خطر دسترسی تروریست‌ها به تسلیحات غربی ارسال شده به اوکراین بسیار بالاست. 

گرچه جهانیان اذعان دارند که راهکار حل بحران اوکراین نه نظامی بلکه پای میز مذاکره است، سران کشورهای غربی و ناتو با رویکردهایی افراط‌گرایانه صرفاً بر گزینه نظامی تأکید داشته و صراحتاً عنوان می‌کنند که فقط نابودی روسیه می‌تواند پایانی بر این جنگ باشد.

البته این افراط‌گرایی‌ها محدود به مقامات سیاسی و نظامی غربی نیست و دامنه آن به عرصه رسانه‌ای نیز رسیده است. به عنوان نمونه بی‌بی‌سی، «گری لینکر» خبرنگار ورزشی را به خاطر انتقادی ساده از سیاست سرکوب پناه‌جویان، از ادامه فعالیت منع کرد.

بنابراین می‌توان در نظر گرفت که اگرچه غرب همچنان تلاش دارد تا خود را ناجی جهان معرفی ‌کند، اما چنین اقداماتی تنها به رشد و گسترش دیدگاه‌ها و تفکرات افراط‌گرایانه خواهد انجامید. 

از سوی دیگر این افراط‌گرایی‌ها خود را در قالب تروریسم اقتصادی و تحریم علیه سایر کشورها نیز آشکار کرده به گونه‌ای که به گفته «آلنا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور قهری یک‌جانبه، تحریم‌های غرب جنایت علیه بشریت و ناقض تمام قوانین بین‌المللی است.

باید گفت جهان تجربه تلخ قدرت‌یابی افراط‌گرایان را در دو جنگ جهانی مشاهده کرده و راه‌کار جایگزین برای جلوگیری از تکرار این تجربه تلخ، فقط اجماع جهانی در نظم‌ نوین چندقطبی علیه یک‌جانبه‌گرایی‌ها است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 11:37
نور ویدئو؛
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
اوکراین قربانی معاملات پشت پرده آمریکا و اروپا شده و التماس‌ها و تهدیدات زلنسکی در خصوص لزوم عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی تاکنون راه به جایی نبرده و از این پس هم نخواهد برد.
رونمایی از ابعاد جدید ذات مریض اروپایی‌ها
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 23:04
نور ویدئو؛
رونمایی از ابعاد جدید ذات مریض اروپایی‌ها
اروپایی‌ها بار دیگر تقابل مطلق خود را با ملت ایران، آن هم در بزن‎گاهی که دیپلماسی منطقه‌ای کشورمان در حال ثمردهی است، عیان ساخته‌اند تا بار دیگر از ذات مریض خود رونمایی کنند. هزینه این بازی ضدایرانی برای آنها قطعاً کم و غیر قابل توجه نخواهد بود!
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها گرچه در حوزه دیپلماسی آشکار، سخت‌ترین مواضع را در قبال روسیه اتخاذ کرده‌اند اما هم‌زمان در حوزه دیپلماسی پنهان، سیگنال‌های دیپلماسی را مستقیماً یا از طریق بازیگران واسط به طرف مقابل مخابره می‌کنند.
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 15:02
نور ویدئو؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
روز جهانی زن یا سیرک رسوایی!؟
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 16:53
نورنیوز بررسی کرد؛
روز جهانی زن یا سیرک رسوایی!؟
ناهم‌خوانی تظاهر و ادعای غرب و رسانه‌های معاند فارسی‌زبان با شرایطی که آنها برای زنان جامعه خود به‌وجود آورده‌اند، ابعاد جدیدی از ماهیت و چهره بی‌نقاب حقوق بشر غربی را آشکار ساخته که باید به‌عنوان ناقض اول حقوق زن مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
نظرات

آخرین اخبار
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات
یک منبع مطلع: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد
پایان ماموریت ناو لینکلن در خاورمیانه؛ پهلوگیری در تایلند پس از 250 روز
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 3 شهریور چقدر کاهش یافت؟
سیاست‌های مالی ترامپ و بمب ساعتی بدهی آمریکا
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 3 شهریور 1405؛دلار 203 هزار تومان شد
تقابل دوباره اسماعیلی و نصیب‌اف؛ جدال طلای المپیک در لهستان تکرار می‌شود
علت صف‌های طولانی بنزین در جایگاه‌های سوخت چیست؟؛مردم چه می‌گویند؟
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 4 شهریور/ بورس فردا صعود می کند؟
رکورد تاریخی کاهش باروری در جهان در راه است
قطر: تحریم‌های آمریکا علیه ایران یکجانبه است
زلنسکی: برگزاری انتخابات در اوکراین می‌تواند کشور را از هم بپاشد
نوجوانان والیبال ایران با قدرت به یک‌چهارم رفتند
آنفلوآنزا از کرونا پیشی گرفت؛ بوشهر و خوزستان بالاتر از آستانه خطر
تیراندازی نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
باد شدید در تهران؛ احتمال گردوخاک در جنوب و غرب استان
دستگیری 255 سارق و مالخر در تهران
نورنما | ابعاد تازه‌ای از زلزله شدیدی که چند روز قبل کلمبیا را لرزاند
تمجید آسیایی‌ها از پرچم‌داری زهرا کیانی در ناگویا