×
اقتصادی
شناسه خبر : 136396
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 10:48
ایران و روسیه تندر 90 پیشرفته تولید می‌کنند

ایران و روسیه تندر 90 پیشرفته تولید می‌کنند

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت از تولید تندر 90 پیشرفته به‌صورت مشترک با روسیه خبر داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «منوچهر منطقی» معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت، بعد از ظهر امروز در نشست خبری در محل وزارت صمت، در خصوص تولید خوردوی مشترک با روسیه اظهار کرد: در نمایشگاه اتومبیلتی ۲۰۲۲ مسکو که در روسیه برگزار شد، ۷۰۰ میلیون دلار تفاهم‌نامه امضا شد که ۵۰ میلیون دلار آن تبدیل به قرارداد در بخش قطعات شد که نشان می‌دهد استعداد افزایش حجم تولید قطعات وجود دارد، اما کندی عملکرد سیستم‌های اداری روسیه، کار را تاحدودی زمان‌بر می‌کند.

او افزود: در حوزه تولید مشترک هم مانند تولید تندر ۹۰ با طرف روسی صحبت شد که نمونه اولیه این خودرو نیز در شرکت پارس‌خودرو کامل شد و فروردین‌ماه رونمایی می‌شود که این محصول قرار است همزمان در روسیه نیز به‌صورت تولید خواهد شد که قوای محرکه این خودرو ای‌سی‌فایو است.

تولید مشترک تندر ۹۰ پیشرفته با روسیه

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه در گذشته ۵۰ درصد در تولید تندر ۹۰ خودکفا شده بودیم، ادامه داد: مالکیت فکری خودروی تندر ۹۰ مربوط به شرکت سایپا است و با توجه به تغییرات انجام شده، تندر ۹۰ پیشرفته محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه بحث تولید تارا هم در روسیه مطرح شده و در حال انجام مذاکرات هستیم و امیدواریم که در سال آینده قطعی شود، تاکید کرد: صادرات یکی از ارکان برنامه‌ریزی‌مان در سال ۱۴۰۲ است.

منطقی در ادامه در مورد وضعیت عرضه خودرو در سال ۱۴۰۲ خاطرنشان کرد: دو عامل داریم برای سال آینده که یکی واردات است و بخشی از نیاز بازار از این طریق پاسخ خواهد داده شد که پیش بینی می‌شود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو واردات خواهیم داشت. همچنین بر اساس پیش‌بینی‌ها، تولید خودرو توسط تمام خودروسازان کشور (خصوصی و دولتی) نیز در سال آینده یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو خواهد بود؛ بنابراین عرضه خودرو (هم تولید داخل و هم واردات خودرو) یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خواهد بود.

او با اشاره به اینکه عرضه خودرو از طریق نوبت‌دهی بوده و اگر ظرفیت در سال ۱۴۰۲ پر شود، به سال ۱۴۰۳ موکول می‌شود، در مورد اینکه آیا عرضه خودرو از طریق بورس منتفی شد؟ یادآور شد: دو بحث در این میان وجود دارد که طبق قانون مجلس منتفی شده و دیگری شورای رقابت هم اعلام کرده که با اصلاح قیمت به فروش برسد؛ بنابراین فعلاً بحث عرضه خودرو در بورس مطرح نیست.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در ادامه با اشاره به ورود مجدد شورای رقابت به بحث قیمت‌گذاری خودرو یادآور شد: با توجه به وضعیت فعلی خودرو و تقاضای بیشتر آن در مقایسه با عرضه، از نظر شورای رقابت خودرو دارای بازار انحصاری است و به‌همین منظور در مقوله قیمت‌گذاری آن ورود می‌کند.

او افزود: در این راستا مقرر شد سازمان حمایت که سازمانی حامی تولیدکننده و مصرف‌کننده است، قیمت‌ها را به شورای رقابت پیشنهاد کرده تا این شورا قیمت نهایی را مصوب کند. سازمان حمایت هم بر مبنای صورت‌مالی شرکت‌ها و کل هزینه انجام شده، قیمت تمام شده را مشخص می‌کند و شورای رقابت این قیمت‌ها را صحت سنجی می‌کند. در این شرایط، اگر خودروسازی اعلام کند که برمبنای قیمت‌گذاری جدید متضرر شده، قطعا یکسری از اعداد را کتمان کرده است؛ پس براساس این مکانیز کسی نمی‌تواند اعلام کند که ضرر کرده است.


نورنیوز
کلید واژگان
تولید خودروتندر 90
نظرات

آخرین اخبار
سرلشکر عبداللهی: رشادت‌های کادردرمان در حافظه تاریخی ملت ایران جاودانه شده است
عاصم منیر در راه تهران؛ هدف سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چیست؟
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
آغاز فروش خودروهای وارداتی از امروز/جزییات+ لینک و جدول
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رکورد 10 ماهه صندوق‌های رمزارز شکست
تلفات بی‌سابقه گرمای تابستانی در اروپا
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
رشد 69 درصدی تسهیلات بانکی در 4 ماه نخست سال
مبلغ انتقال مهدی طارمی به الوصل مشخص شد
سید حسن خمینی: سیاستمدارانی که از خوف دشنام سخن نمی‌گویند خائن هستند
برنامه قطعی برق ایلام امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد + جدول
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
قیمت یورو امروز یکشنبه 1 شهریور چقدر شد؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور
ادعای افسر آمریکایی درخصوص توصیه هسته‌ای به ترامپ درباره ترکیه
قیمت طلا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت انواع ارز
پزشکیان: در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی هستیم/ دنیا در برابر قدرت ایران حیرت کرد
کاهش متقاضیان کنکور در سال‌های اخیر؛ امسال تغییرمحسوسی در ظرفیت پذیرش نیست
واکنش غریب‌آبادی به درخواست از فرانسه و انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
مدار دیپلماسی | ایران وعراق از پیوند مردمی تا نظم جدید منطقه
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با سپاهان؛ یک تغییر در ترکیب آبی‌ها
اقتصاد دفاع؛ از تاب‌آوری زنجیره تامین تا بهره‌وری قدرت
سهمیه کارت سوخت سیستان و بلوچستان تغییر کرد؛ جزئیات سهمیه 160 لیتری
ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق
آیا حمله اسرائیل به پایگاه سوریه برای تحریک ترکیه انجام شد؟
سیاه‌نمایی از ایران
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛ ساعت بازی استقلال و سپاهان + جدول لیگ
مجید آدینه اعدام شد؛ جزئیات پرونده مردی که با سلاح و تجهیزات جنگی در کرج بازداشت شد
سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ ؛ از استقلال و سپاهان تا بارسلونا
دشمن تازه نتانیاهو کیست؛ آنکارا یا بحران داخلی؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 1 شهریور 1405+ وضعیت استانها
محافظت از فرسودگی زودرس مغز با چند راهکار ساده
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد