×
اقتصادی
شناسه خبر : 136387
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/23 ساعت 20:22
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد

نورنیوز بررسی کرد؛

ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد

روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به نسخه‌های تجویزی غرب حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نیست.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: رسانه‌های آمریکایی از تعطیلی دومین بانک بزرگ در این کشور تنها دو روز بعد از ورشکستگی بانک «سیلیکون وَلی» در کالیفرنیا خبر دادند.

این بزرگ‌ترین ورشکستگی بانکی در ۱۴ سال گذشته و از زمان بحران بزرگ مالی سال ۲۰۰۸ در آمریکا به شمار می‌رود.

گرچه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ضمن اشاره به وضعیت نابسامان ساختار بانکی این کشور وعده حل این بحران را داده، اما بسیاری از کارشناسان با اشاره به سوابق بایدن این وعده را تنها یک گفتاردرمانی موقت ارزیابی کرده‌اند.

نگاهی به وضعیت اقتصادی ایالات متحده نشان می‌دهد که بحران اقتصادی آمریکا موضوعی نیست که به یک‌باره رخ داده باشد و این مسئله طی دو دهه اخیر بر اقتصاد آن سایه افکنده است.

هر چند ترامپ با کاهش تعهدات جهانی آمریکا و حتی لغو توافق‌های تجارت آزاد، بر آن بود تا به رفع بحران‌های اقتصادی این کشور بپردازد، اما در نهایت او نیز نتوانست حلال بحران اقتصادی آمریکا باشد.

بایدن هم در حالی دومین سال ریاست جمهوری‌اش را به پایان رسانده که بسیاری از شاخص‌های اقتصادی حاکم بر آمریکا، بیان‌گر تکرار ناتوانی‌های سران این کشور در مقابله با بحران‌های اقتصادی است.

دولت‌مردان آمریکا با برخی مصوبات در کنگره و کاخ سفید و همچنین افزایش نرخ بهره تلاش کرده‌اند تا از ورشکستگی اقتصادی آمریکا جلوگیری کنند، حال آنکه این نرخ بهره اکنون در سطح ۴.۵۰-۴.۷۵ درصد است و چنانچه «واشنگتن پست» پیش‌بینی کرده در ماه‌های آینده از پنج درصد هم فراتر خواهد رفت.

با وجود تمام تدابیر و اقدامات گسترده صورت گرفته از سوی دولت‌مردان آمریکایی، این سوال مطرح است که چرا روند ورشکستگی شرکت‌ها و کارتل‌های اقتصادی آمریکا از حرکت باز نمانده و دامنه آن به بانک‌های بزرگ این کشور رسیده است؟

دگرگونی در وضعیت بانک‌داری که به نوعی در کنار بورس از نمادهای برتر اقتصاد آمریکا به شمار می‌رود، می‌تواند بر کل شاخص‌های اقتصادی این کشور تأثیرگذار باشد.

در کنار مولفه‌ها و اعداد و ارقام آماری که در ارزیابی‌های اقتصادی مورد پردازش قرار می‌گیرند، چند نکته مهم در شکل‌گیری و استمرار این وضعیت قابل توجه است:

نخست؛ از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تقویت انگاره‌ی نظام تک‌قطبی در اذهان مقامات آمریکایی، دو اصل «لشگرکشی و جنگ‌افروزی‌های گسترده» و «تحریم علیه سایر کشورها» به رویکرد اصلی این کشور تبدیل شد.

طی یک سال اخیر جنگ اوکراین در کنار میلیاردها دلار هزینه‌ای که برای کودتاهای نرم در سایر کشورها صورت گرفت، عملاً بخش عمد‌ای از سرمایه و پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نیز صرف بحران‌سازی در صحنه جهانی شده است.

این رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه را در تشدید سیاست تحریم علیه سایر کشورها می‌توان مشاهده کرد که آمریکا با کنار نهادن رویکرد مذاکره و تعامل و با تصور قدرت برتر اقتصادی بودن، کوچک‌ترین مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی خود را با تحریم و فشار اقتصادی پاسخ داده و حتی حاضر به اجرای تعهدات جهانی خود مانند برجام نیست.

این دو سیاست در حالی تاکنون با هزینه‌های سنگین اجرا شده که در بُعد نظامی نیز ایالات متحده عملاً دستاوردی جز هزینه‌های انسانی و مالی ثبت نکرده است.

حال اما؛ در حالی جنگ اوکراین یک ساله شد که با وجود هزینه‌کِرد ده‌ها میلیارد دلاری آمریکا، نه تنها روسیه با بحران مواجه نشده بلکه جبهه غرب عملاً با رسوایی شکست سنگین نظامی مواجه شده است.

در این میان کشورهای تحریم شده نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و خارجی در کنار تعاملات دو و چندجانبه توانسته‌اند تا حد زیادی خنثی‌سازی تحریم‌ها را محقق ساخته و روند تحریم را نسبت به تحریم‌کنندگان معکوس کنند.

دوم؛ آمریکایی‌ها با توهم برتری نظامی، اقتصادی و سیاسی در حالی به‌صورت اختاپوسی یک‌جانبه‌گرایی را پیشه کرده‌اند که مسیر تحولات جهانی مغایر این تصورات بوده و چندجانبه‌گرایی به مطالبه‌ عموم نظام‌های سیاسی در دنیا تبدیل شده است.

در کنار اقتصادهای نوظهوری مانند چین، هند، برزیل و... اتحادیه‌ها و سازمان‌هایی چون شانگهای، آسه‌آن، بریکس، اوپک پلاس و... در مقابله با این فرآیند شکل گرفته و بسیاری از کشورها نیز حذف دلار از مبادلات تجاری را در پیش گرفته‌اند.

حاصل این چندجانبه‌گرایی اقتصادی که تقویت آن نیز از پیشنهادات ایران در نشست سالیانه سازمان ملل بوده، بی‌نیازی به دلار و کاهش سلطه آمریکا و حتی متحدان غربی آن در اقتصاد جهانی بوده است.

این رویکرد مستقل از آمریکا حتی به متحدان این کشور نیز رسیده و اقبال کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به روابط با چین، نمودی از این حقیقت جاری بر اقتصاد جهانی است.

روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به اقتصاد آمریکا و نسخه‌های تجویزی آن نه تنها حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نبوده بلکه آنها را در باتلاق بحران‌های اقتصادی ایالات متحده گرفتار می‌‎سازد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:44
نور ویدئو؛
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد
روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به نسخه‌های تجویزی غرب حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نیست.
فدرال رزرو همچنان درگیر تورم
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 17:04
فدرال رزرو همچنان درگیر تورم
داده‌های اداره آمار کار ایالات‌متحده نشان داد که شاخص عمومی قیمت مصرف‌کننده در ماه فوریه به 6 درصد رسیده است که کمتر از 6.4 درصد ثبت شده در ژانویه است که پایین‌ترین رقم از نوامبر 2021 است.
تحلیل گاردین از فروپاشی بانک «سیلیکون ولی»
سه‌شنبه 1401/12/23 ساعت 12:20
انفجار مهیب در نظام بانکی آمریکا؛
تحلیل گاردین از فروپاشی بانک «سیلیکون ولی»
آنچه امروز بانک «سیلیکون ولی» را به ورطه نابودی کامل کشاند، وحشت جمعی و تصمیمات هیجانی خیل عظیمی از سپرده‌گذارانش بود.
چگونه «سیلیکون ولی» 48 ساعته ورشکست شد
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 20:50
تهدیدی معنادار برای شبکه بانکی آمریکا؛
چگونه «سیلیکون ولی» 48 ساعته ورشکست شد
ورشکستگی بانک «سیلیکون ولی» که برخی شرکت‌های اعطا کننده وام بر پایه ارزهای دیجیتالی همچون بلاک‌فای و نیز تعدادی از شرکت‌های منتشر کننده ارز‌های دیجیتالی نیز از جمله سپرده‌گذاران آن به شمار می‌رفتند، صبح جمعه قطعی شد و این بانک از سوی فدرال رزرو تعطیل و تحت کنترل گرفت.
جلسه فردای فدرال رزرو آمریکا بابت ورشکستگی «بانک سیلیکون ولی» غیرعلنی برگزار می‌شود
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 14:07
جلسه فردای فدرال رزرو آمریکا بابت ورشکستگی «بانک سیلیکون ولی» غیرعلنی برگزار می‌شود
هیئت رئیسه فدرال رزرو آمریکا جلسه روز دوشنبه را غیرعلنی برگزار می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
بمب پیشرفته امریکایی در پیشوا خنثی شد
رایزنی دنیامالی با وزرای ورزش ازبکستان و قرقیزستان
محسنی اژه ای: به همت کارگران ،دشمن آرزوی فروپاشی اقتصادی کشور را به گور می برد
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟
اجرای رالی موتورسیکلت‌ها در محکومیت حمله به آثار تاریخی ایران
سفارت ایران در لندن اتهام دخالت در حملات تروریستی را رد کرد
واکنش بقایی به گزارش آمریکا درباره اقدام تجاوزکارانه علیه ملت ایران
پیام پزشکیان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
برخی خدمات ابری آمازون در خلیج فارس همچنان مختل است
تمدید واردات کالاهای اساسی از مرزها تا پایان شهریور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز جمعه 11 اردیبهشت1405+ جدول
گزارش معاریو از «جنگ اعصاب» میان ترامپ و نتانیاهو
طباطبایی: ایران داعیه‌دار صلح است اما در برابر زور پاسخ قاطع می‌دهد
آیا ستاره مراکشی ها در جام جهانی پا به توپ می‌شود؟
گزارش الجزیره از خسارت چندین میلیارد دلاری تجهیزات آمریکا در جنگ ایران
تعرفه حقوق ورودی خودرو در انتظار تصویب دولت
وزارت ارتباطات: «اینترنت پرو» طرح ما نبود
قیمت جهانی طلا در مسیر کاهش هفتگی
هشت پلیس در انفجار خانه ای در نیویورک زخمی شدتد
تداوم شرایط سالم هوا در پایتخت
عارف: کارگران در خط مقدم دفاع از معیشت مردم ایستاده‌اند
رئیس انجمن قطعه‌سازان: بخش عمده قیمت خودرو در بازار کاذب است
کلسترول بالا فقط مشکل افراد چاق نیست
نقش بنادر شمالی در تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی
شوک هرمز، صادرات آمریکا را بلعید
هاآرتص: جبهه لبنان سخت‌ترین میدان نبرد برای ارتش اسرائیل
اینستاگرام با حساب‌های بازنشرکننده محتوا مقابله می‌کند
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 11 اردیبهشت+ وضعیت استانها
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور