×
اقتصادی
شناسه خبر : 136387
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/23 ساعت 20:22
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد

نورنیوز بررسی کرد؛

ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد

روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به نسخه‌های تجویزی غرب حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نیست.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: رسانه‌های آمریکایی از تعطیلی دومین بانک بزرگ در این کشور تنها دو روز بعد از ورشکستگی بانک «سیلیکون وَلی» در کالیفرنیا خبر دادند.

این بزرگ‌ترین ورشکستگی بانکی در ۱۴ سال گذشته و از زمان بحران بزرگ مالی سال ۲۰۰۸ در آمریکا به شمار می‌رود.

گرچه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ضمن اشاره به وضعیت نابسامان ساختار بانکی این کشور وعده حل این بحران را داده، اما بسیاری از کارشناسان با اشاره به سوابق بایدن این وعده را تنها یک گفتاردرمانی موقت ارزیابی کرده‌اند.

نگاهی به وضعیت اقتصادی ایالات متحده نشان می‌دهد که بحران اقتصادی آمریکا موضوعی نیست که به یک‌باره رخ داده باشد و این مسئله طی دو دهه اخیر بر اقتصاد آن سایه افکنده است.

هر چند ترامپ با کاهش تعهدات جهانی آمریکا و حتی لغو توافق‌های تجارت آزاد، بر آن بود تا به رفع بحران‌های اقتصادی این کشور بپردازد، اما در نهایت او نیز نتوانست حلال بحران اقتصادی آمریکا باشد.

بایدن هم در حالی دومین سال ریاست جمهوری‌اش را به پایان رسانده که بسیاری از شاخص‌های اقتصادی حاکم بر آمریکا، بیان‌گر تکرار ناتوانی‌های سران این کشور در مقابله با بحران‌های اقتصادی است.

دولت‌مردان آمریکا با برخی مصوبات در کنگره و کاخ سفید و همچنین افزایش نرخ بهره تلاش کرده‌اند تا از ورشکستگی اقتصادی آمریکا جلوگیری کنند، حال آنکه این نرخ بهره اکنون در سطح ۴.۵۰-۴.۷۵ درصد است و چنانچه «واشنگتن پست» پیش‌بینی کرده در ماه‌های آینده از پنج درصد هم فراتر خواهد رفت.

با وجود تمام تدابیر و اقدامات گسترده صورت گرفته از سوی دولت‌مردان آمریکایی، این سوال مطرح است که چرا روند ورشکستگی شرکت‌ها و کارتل‌های اقتصادی آمریکا از حرکت باز نمانده و دامنه آن به بانک‌های بزرگ این کشور رسیده است؟

دگرگونی در وضعیت بانک‌داری که به نوعی در کنار بورس از نمادهای برتر اقتصاد آمریکا به شمار می‌رود، می‌تواند بر کل شاخص‌های اقتصادی این کشور تأثیرگذار باشد.

در کنار مولفه‌ها و اعداد و ارقام آماری که در ارزیابی‌های اقتصادی مورد پردازش قرار می‌گیرند، چند نکته مهم در شکل‌گیری و استمرار این وضعیت قابل توجه است:

نخست؛ از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تقویت انگاره‌ی نظام تک‌قطبی در اذهان مقامات آمریکایی، دو اصل «لشگرکشی و جنگ‌افروزی‌های گسترده» و «تحریم علیه سایر کشورها» به رویکرد اصلی این کشور تبدیل شد.

طی یک سال اخیر جنگ اوکراین در کنار میلیاردها دلار هزینه‌ای که برای کودتاهای نرم در سایر کشورها صورت گرفت، عملاً بخش عمد‌ای از سرمایه و پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نیز صرف بحران‌سازی در صحنه جهانی شده است.

این رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه را در تشدید سیاست تحریم علیه سایر کشورها می‌توان مشاهده کرد که آمریکا با کنار نهادن رویکرد مذاکره و تعامل و با تصور قدرت برتر اقتصادی بودن، کوچک‌ترین مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی خود را با تحریم و فشار اقتصادی پاسخ داده و حتی حاضر به اجرای تعهدات جهانی خود مانند برجام نیست.

این دو سیاست در حالی تاکنون با هزینه‌های سنگین اجرا شده که در بُعد نظامی نیز ایالات متحده عملاً دستاوردی جز هزینه‌های انسانی و مالی ثبت نکرده است.

حال اما؛ در حالی جنگ اوکراین یک ساله شد که با وجود هزینه‌کِرد ده‌ها میلیارد دلاری آمریکا، نه تنها روسیه با بحران مواجه نشده بلکه جبهه غرب عملاً با رسوایی شکست سنگین نظامی مواجه شده است.

در این میان کشورهای تحریم شده نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و خارجی در کنار تعاملات دو و چندجانبه توانسته‌اند تا حد زیادی خنثی‌سازی تحریم‌ها را محقق ساخته و روند تحریم را نسبت به تحریم‌کنندگان معکوس کنند.

دوم؛ آمریکایی‌ها با توهم برتری نظامی، اقتصادی و سیاسی در حالی به‌صورت اختاپوسی یک‌جانبه‌گرایی را پیشه کرده‌اند که مسیر تحولات جهانی مغایر این تصورات بوده و چندجانبه‌گرایی به مطالبه‌ عموم نظام‌های سیاسی در دنیا تبدیل شده است.

در کنار اقتصادهای نوظهوری مانند چین، هند، برزیل و... اتحادیه‌ها و سازمان‌هایی چون شانگهای، آسه‌آن، بریکس، اوپک پلاس و... در مقابله با این فرآیند شکل گرفته و بسیاری از کشورها نیز حذف دلار از مبادلات تجاری را در پیش گرفته‌اند.

حاصل این چندجانبه‌گرایی اقتصادی که تقویت آن نیز از پیشنهادات ایران در نشست سالیانه سازمان ملل بوده، بی‌نیازی به دلار و کاهش سلطه آمریکا و حتی متحدان غربی آن در اقتصاد جهانی بوده است.

این رویکرد مستقل از آمریکا حتی به متحدان این کشور نیز رسیده و اقبال کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به روابط با چین، نمودی از این حقیقت جاری بر اقتصاد جهانی است.

روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به اقتصاد آمریکا و نسخه‌های تجویزی آن نه تنها حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نبوده بلکه آنها را در باتلاق بحران‌های اقتصادی ایالات متحده گرفتار می‌‎سازد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:44
نور ویدئو؛
ورشکستگی بانک‌های آمریکایی و حقایقی که آشکار شد
روند چندجانبه‌گرایی اقتصادی در کنار افول اقتصاد درونی آمریکا و ارزش دلار به عنوان نماد برتری این کشور در اقتصاد جهانی، بیان‌گر این حقیقت است که وابستگی به نسخه‌های تجویزی غرب حلال مشکلات اقتصادی سایر کشورها نیست.
فدرال رزرو همچنان درگیر تورم
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 17:04
فدرال رزرو همچنان درگیر تورم
داده‌های اداره آمار کار ایالات‌متحده نشان داد که شاخص عمومی قیمت مصرف‌کننده در ماه فوریه به 6 درصد رسیده است که کمتر از 6.4 درصد ثبت شده در ژانویه است که پایین‌ترین رقم از نوامبر 2021 است.
تحلیل گاردین از فروپاشی بانک «سیلیکون ولی»
سه‌شنبه 1401/12/23 ساعت 12:20
انفجار مهیب در نظام بانکی آمریکا؛
تحلیل گاردین از فروپاشی بانک «سیلیکون ولی»
آنچه امروز بانک «سیلیکون ولی» را به ورطه نابودی کامل کشاند، وحشت جمعی و تصمیمات هیجانی خیل عظیمی از سپرده‌گذارانش بود.
چگونه «سیلیکون ولی» 48 ساعته ورشکست شد
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 20:50
تهدیدی معنادار برای شبکه بانکی آمریکا؛
چگونه «سیلیکون ولی» 48 ساعته ورشکست شد
ورشکستگی بانک «سیلیکون ولی» که برخی شرکت‌های اعطا کننده وام بر پایه ارزهای دیجیتالی همچون بلاک‌فای و نیز تعدادی از شرکت‌های منتشر کننده ارز‌های دیجیتالی نیز از جمله سپرده‌گذاران آن به شمار می‌رفتند، صبح جمعه قطعی شد و این بانک از سوی فدرال رزرو تعطیل و تحت کنترل گرفت.
جلسه فردای فدرال رزرو آمریکا بابت ورشکستگی «بانک سیلیکون ولی» غیرعلنی برگزار می‌شود
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 14:07
جلسه فردای فدرال رزرو آمریکا بابت ورشکستگی «بانک سیلیکون ولی» غیرعلنی برگزار می‌شود
هیئت رئیسه فدرال رزرو آمریکا جلسه روز دوشنبه را غیرعلنی برگزار می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد