×
سیاسی
شناسه خبر : 136358
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/23 ساعت 10:57
چرا اروپا به‌دنبال تداوم  جنگ در یمن است

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا به‌دنبال تداوم جنگ در یمن است

در بیش از هفت سال اخیر، اروپایی‌ها در عرصه سیاسی با خرید زمان، مانع از چینش صحیح و موثر میز مذاکرات صلح در جنگ یمن شده و در عرصه تسلیحاتی و نظامی نیز با مشارکت شرکت‌های تولید کننده سلاح، مولفه‌های ادامه‌دهنده جنگ را تقویت کرده‌اند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جنگ یمن یکی از بحران‌های بسیار مهمی است که طی سال‌های اخیر موجب ویرانی زیرساخت‌های این کشور و شهادت صدها هزار نفر از مردم غیر نظامی شده است.

بر اساس اعلام نهادهای بین‌المللی میلیون‌ها کودک یمنی به‌دلیل کمبود غذا در این کشور در مرحله سوء تغذیه حاد هستند که تنها یکی از فجایع حاصل از جنگ در یمن است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدا ضمن محکومیت تجاوز نظامی و دخالت خارجی در امور داخلی یمن تأکید نموده که بحران موجود باید در چارچوب گفتگوهای یمنی_یمنی و از روش‌های مسالمت‌آمیز و بر اساس واقعیت‌های قومی،مذهبی و سیاسی در این کشور حل و فصل شود.

اگرچه این جنگ خانمان‌سوز خسارت‌های سنگین مالی و جانی برای مردم مظلوم یمن به‌دنبال داشته اما در کنار آن، بازار بسیار پر سودی برای کشورهای غربی تولید کننده سلاح فراهم کرده است.

در شرایطی که بحران‌های شدید اقتصادی اکثریت کشورهای اروپایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و موجب شکل‌گیری نارضایتی‌های گسترده سیاسی و اجتماعی در بیشتر کشورهای قاره سبز شده، به‌نظر می‌رسد سران اروپایی علی رغم شعارهای همیشگی دفاع از حقوق بشر، صلح و گفتگو، در عمل تمایلی به پایان جنگ در یمن و محروم شدن از منافع اقتصادی سرشار حاصل از صادرات سلاح به منطقه ندارند.

اخیراً دولت دانمارک محدودیت‌های فروش سلاح و تجهیزات نظامی را در چارچوب سیاست موسوم ‌به «واقع‌گرایی عملی» لغو کرده و مدعی شده است که کشتار جمعی شهروندان یمنی، بر اساس «دفاع مشروع» صورت می‌گیرد!

نکته حائز اهمیت اینکه؛ در سال ۲۰۱۸ دولت وقت دانمارک صادرات سلاح و تجهیزات نظامی برای استفاده علیه مردم یمن را ممنوع کرد. البته در دوران اعلام ممنوعیت رسمی صدور تسلیحات دانمارکی، شرکت تسلیحات نظامی ترما (Terma) به تأمین برخی از تجهیزات رادار و سامانه‌های دفاع موشکی برای متجاوزین به یمن ادامه داد که از این تجهیزات در جنگ یمن استفاده شد.

«لارس لوکه راسموسن» وزیر خارجه دانمارک در این زمینه گفت: «ممکن است از نگاه شما اقدام‌های کشوری مشکل‌زا باشد، اما در عین حال، آن کشور نگرانی‌های امنیتی مشروعی داشته باشد.»

نخست وزیر دانمارک که کشورش یکی از اعضای ناتو و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، کمترین توجهی به آمار رسمی سازمان ملل متحد در خصوص قحطی گسترده در یمن و شهادت هزاران کودک بی‌گناه در جریان حملات نظامی به این کشور نکرده است! 

از سوی دیگر، «دفاع مشروع» طی سال‌های پس از تشکیل سازمان ملل متحد به جای یک «حق ذاتی برای دفاع از سرزمین و حاکمیت کشورها»، تبدیل به بهانه‌ای برای تهاجم به خاک کشورهای دیگر شده است!

مهم‌تر اینکه؛ برخی کشورهای اروپایی که بابت استمرار جنگ یمن و کشتار جمعی در این کشور، در حال پرکردن مخازن اعتباری و بانکی خود هستند، «پایان جنگ یمن» و انعقاد صلح پایدار در این کشور را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند. 
در پشت پرده، دولت‌های اروپایی در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی بیشترین نقش را در استمرار نسل‌کشی و جنگ در یمن ایفا کرده‌اند. 

طی بیش از هفت سال اخیر، اروپایی‌ها در عرصه سیاسی با خرید زمان، مانع از چینش صحیح و موثر میز مذاکرات صلح در جنگ یمن شده و در عرصه تسلیحاتی و نظامی نیز با مشارکت شرکت‌های تولید کننده سلاح، مولفه‌های ادامه‌دهنده جنگ را تقویت کرده‌اند. 

بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۲۰۰ شرکت و تولید‌کننده سلاح و تجهیزات نظامی در دانمارک فعال است. دولت فدرال آلمان نیز در ماه اکتبر گذشته ممنوعیت صادرات سلاح و تجهیزات نظامی برای استفاده علیه مردم یمن را لغو کرد.

تصمیم آلمان برای از سرگیری صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به متجاوزین به یمن، در جریان سفر «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، به این کشورها در سپتامبر گذشته گرفته شد.

به‌دنبال این تصمیم، شرکت‌های تسلیحاتی آلمان مجاز شدند تجهیزات و قطعاتی از جنگنده‌های اروپایی «یوروفایتر تایفون» و «پاناویا تورنادو» به‌ارزش بیش از ۳۶ میلیون یورو را در اختیار ائتلاف علیه یمن قرار دهند.

تحولات جاری در منطقه، چشم انداز مثبتی را برای تداوم آتش‌بس و اجرای تعهدات طرفین که می‌تواند زمینه ساز پایان دادن به جنگ خونین در یمن باشد ایجاد کرده است اما  پس از پایان جنگ یمن و برقراری صلح در این کشور، جهانیان جنایات شرکت‌های تسلیحاتی و دولت‌های اروپاییِ مدعی حقوق بشر در حمایت از نسل‌کشی یمنی‌ها و تخریب زیرساخت‌های داخلی این کشور را همواره به خاطر خواهند سپرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رونمایی از ابعاد جدید ذات مریض اروپایی‌ها
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 23:04
نور ویدئو؛
رونمایی از ابعاد جدید ذات مریض اروپایی‌ها
اروپایی‌ها بار دیگر تقابل مطلق خود را با ملت ایران، آن هم در بزن‎گاهی که دیپلماسی منطقه‌ای کشورمان در حال ثمردهی است، عیان ساخته‌اند تا بار دیگر از ذات مریض خود رونمایی کنند. هزینه این بازی ضدایرانی برای آنها قطعاً کم و غیر قابل توجه نخواهد بود!
چرا اروپا به‌دنبال تداوم  جنگ در یمن است
شنبه 1401/12/27 ساعت 11:39
نور ویدئو؛
چرا اروپا به‌دنبال تداوم جنگ در یمن است
در بیش از هفت سال اخیر، اروپایی‌ها در عرصه سیاسی با خرید زمان، مانع از چینش صحیح و موثر میز مذاکرات صلح در جنگ یمن شده و در عرصه تسلیحاتی و نظامی نیز با مشارکت شرکت‌های تولید کننده سلاح، مولفه‌های ادامه‌دهنده جنگ را تقویت کرده‌اند.
پایان درست جنگ یمن تأثیرات مثبتی در منطقه خواهد داشت
یکشنبه 1398/07/21 ساعت 19:15
حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند:
پایان درست جنگ یمن تأثیرات مثبتی در منطقه خواهد داشت
جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل طرحی چهار ماده‌ای برای توقف جنگ در یمن ارائه کرده است و پایان این جنگ، می‌تواند تأثیرات مثبتی در منطقه به دنبال داشته باشد.
جنگ یمن باعث عقب نشینی بی سروصدای ریاض در برابر تهران شده
سه‌شنبه 1398/05/22 ساعت 13:39
القدس العربی پیش بینی کرد
جنگ یمن باعث عقب نشینی بی سروصدای ریاض در برابر تهران شده
روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی با انتشار یادداشتی با این عنوان که «ریاض شروع به عقب نشینی بی‌سروصدا در برابر ایران کرده»، نوشت، شکست بن سلمان در جنگ یمن عربستان را آماده گفت‌وگو با ایران کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم