×
سیاسی
شناسه خبر : 136314
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/22 ساعت 14:25

رئیس‌جمهور:

مخالف یک‌جانبه گرایی هستیم/ تحریم‌ها خنثی می‌شوند

رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور بلاروس، گفت: هر دو کشور با یک‌جانبه گرایی مخالف هستیم و این راهی است که منجر به خنثی‌سازی تحریم‌ها می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، امروز پس از مراسم استقبال رسمی از رئیس‌ جمهور بلاروس در مجموعه تاریخی سعدآباد تهران و انجام گفتگوهای دوجانبه در نشست خبری مشترک با همتای بلاروسی خود با بیان اینکه توافقات خوبی در حوزه صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، راه و حوزه‌های مختلف مطرح و انجام شد،گفت: امیدوار هستیم به عنوان گام‌هایی در جهت توسعه دو کشور باشد.

وی افزود: علاوه بر روابط دو جانبه میان دو کشور، مصمم هستیم روابط خود را با سازمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه ای با کشور بلاروس گسترش دهیم و مذاکرات خوب و ثمربخشی با رئیس جمهور بلاروس در این رابطه داشتیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما در ضمن سازمان همکاری‌های شانگهای و اتحادیه اوراسیا می‌توانیم همکاری‌های خوبی داشته باشیم،تاکید کرد: این همکاری دو جانبه می‌تواند با توجه به منافع و مواضع مشترک دو کشور به همکاری‌های منطقه‌ای بهتر کمک کند.

رئیسی با اشاره به اراده دو کشور ایران و بلاروس بر توسعه روابط در همه حوزه‌ها،افزود: این روابط در سی سال وجود داشته اما در چند ماه اخیر و پس از تشکیل دولت روابط بیشتری شکل گرفته و شرایط تجاری و اقتصادی امروز ما قابل مقایسه با قبل نیست.

وی با بیان اینکه هر دو کشور مخالف یکجانبه گرایی هستیم،افزود: اعتقاد داریم کشورهای مستقل می‌توانند روابط خوبی با یکدیگر داشته باشند و این راهی است که می‌تواند منجر به خنثی سازی تحریم‌ها شود و هم می‌تواند باعث تبادل ظرفیت‌های خوبی که میان کشورها برقرار است شود و به پیشرفت کشورها و ملت‌ها بیانجامد.

رئیس‌جمهور گفت: بار دیگر به رئیس جمهور کشور دوست، بلاروس و هیئت همراه او خوش آمد می گویم و امیدوارم هستم این سفر گام بلندی در جهت توسعه روابط میان دو کشور باشد.

«الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس نیز در این نشست خبری مشترک، ضمن تشکر از رئیس جمهور کشورمان برای مهمان نوازی،گفت: آخرین بار ۱۷ سال پیش سفر رسمی به تهران داشتیم و باید اذعان داشته باشم که هیچ تحریم و فشاری نتوانسته است ملت ایران را از پیشرفت باز بدارد و این یک واقعیت است که ایران مستقل و قوی، دارد به مسیر خود ادامه می‌دهد.

وی با بیان اینکه امروز به صورت جزئی و مفصل تمام موضوعات روابط دو جانبه را با رئیس جمهور ایران بررسی کردیم،افزود: هر دو رئیس جمهور موافق هستیم دوره‌ای توقف در روابط ایجاد شده اما خوشبختانه با موفقیت از این دوره توقف عبور کردیم و تاکید می‌کنم اسناد همکاری و تفاهم نامه‌های بسیاری به امضا رسید که اگر همه آنها را اجرا کنیم می‌توانیم به هدف حجم تبادلات تجاری دو جانبه که سقف آن ۱۰۰ میلیون دلار است برسیم.

رئیس جمهور بلاروس خاطرنشان کرد: با رئیس جمهور ایران موافق هستیم که تحریم، زمان و دوره فرصت‌ها است و نباید این فرصت کنونی که برای دو کشور ایجاد شده است را از دست داد. بسیار خوشحالم که بگویم مواضع دو کشور در موضوعات بین المللی و منطقه‌ای بسیار یکسان و همگون است و هر دو کشور خواهان ساخت یک جهان بهتر و همگون هستند.

لوکاشنکو با بیان اینکه دو کشور به یکدیگر اعتماد کامل دارند و مردم دو کشور نیز از توسعه روابط میان دو کشور حمایت می‌کنند،تاکید کرد: حجم تبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ سه برابر شده اما همه می‌دانیم این سطح، از انتظارات و فرصت‌هایی که دو کشور دارند بسیار دور است.

وی افزود: همه موضوعی که در گذشته درگیر آن بودیم این بود اسنادی که به توافق دو کشور می‌رسید معمولاً اجرا نمی‌شدند اما امروز، با فرصتی که پیش آمده تاکید می‌کنیم هر آنچه در مورد آن توافق کردیم، باید بدون هر گونه حاشیه به مرحله اجرایی برسند و تمام روابط و تماس‌های ایجاد شده بین دو کشور باید در چارچوب گسترده‌تر ادامه پیدا کند.

رئیس جمهور بلاروس گفت: هر دو کشور از دستاوردهای علمی و فنی بسیار خوبی برخوردار هستند و فکر می‌کنم این ابتکارات و طرح‌ها باید در آینده به مرحله تجاری و بازرگانی برسند.

لوکاشنکو با اشاره به اینکه ۱۸ مارس تاریخ بسیار مهمی در روابط دو جانبه ما به عنوان رویداد سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور است،اظهار کرد: این سی امین سالگرد، بهانه خوبی برای ارتقای سطح روابط دو جانبه است و امروز با آقای رئیسی در مورد آن صحبت کردیم.

وی با بیان اینکه همکاری‌های ما با ایران در زمینه‌های مختلفی از جمله انسانی و بشر دوستانه ادامه دارد و در بعد پارلمانی نیز توسعه پیدا خواهد کرد، ابراز امیدوری کرد که اجرای نقشه راه و برنامه جامع همکاری‌ها که امروز به امضا رسید، به توسعه هر چه بیشتر و درازمدت روابط دو کشور کمک کند.

رئیس جمهور بلاروس خطاب به رئیسی،گفت: از مهمان پذیری شما تشکر می‌کنم و برای شما در این پست خطیر آرزوی موفقیت و برای ملت ایران آرزوی صلح و توسعه دارم. همینجا از شما دعوت می‌کنم در زمان مناسب به بلاروس برای ادامه گفتگو ها سفر داشته باشید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
X
آگهی تبلیغاتی